bardzo fajne ptaszkiu mnie koło domu kręci sie para gołąbków niestety chyba nie lubią sie fotografowac ponieważ za każdy razem jak wyciągam aparat odlatują
pzd
bardzo fajne ptaszkiu mnie koło domu kręci sie para gołąbków niestety chyba nie lubią sie fotografowac ponieważ za każdy razem jak wyciągam aparat odlatują
pzd
No to kolejne próby.
Czy ktoś wie, co to może być na fotce 009? Czyżby to myszołów? Ustrzeliłem toto z ręki na 400mm.
Z ostatniej serii MSZ najciekawsza fota nr 8 - troszeczkę tylko przeszkadza tło, ale wróbelek pierwsza klasa.
Nr 7 - coś bardzo niedobrego stało się z jakością ( może to spory crop?)
Nr 9 - dobrze (trochę bliżej - więcej szczegółów i byłoby świetnie)
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
7 - strasznie zaszumione
8 - fajnie tylko jak dla mnie zbyt centralnie, przesunąłbym ptaszka trochę w prawo
9 - za K_Puchatek
ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
| -> MOJA GALERIA OC <- |
Olympus E-510
Witaj,
Podoba mi się 008- fajny ten wróbelekMoże faktycznie zbyt centralnie, ale pomysł udany
009- odległość sprawia, że fotka jest nijaka.
Pozdrawiam
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
Dzięki za komentarze.
007 - Crop nie taki wielki. A ostrość mi poleciała - fota ze statywu. Coś faktycznie schrzaniłem z tą makolągwą, i chyba już wiem co. Prawdopodobnie zapomniałem wyłączyć IS. Tak sądzę.
008 - Wróbelka poprawię, akurat mogę przyciąć inaczej. Wstawię jutro.
009 - Tego drapolca to złapałem na 400mm (800mm) z ręki, zupełnie na dziko. Bliżej nie chciał podlecieć. Początkiem sierpnia będę znów w jego okolicy, spróbuję ponownie. Może zasiadka będzie bardziej skuteczna.
Czas by trochę odświeżyć wątek...
Nooo.. ladne. Nie wiem co lepsze. Czy bociek, czy gesi?
Chyba gesi.. jakies takie ciekawsze.
Tom
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Mam wrażenie że gęsiom coś ostrości brakuje, poza tym chyba horyzont leci w prawo...