Przedstawiam klika nowych. Zabawa z nowym obiektywem ( manualnym ). Przyznam szczerze, że straszne mam problemy z trzęsącymi się rękami ale walczę i uczę się.![]()
Przedstawiam klika nowych. Zabawa z nowym obiektywem ( manualnym ). Przyznam szczerze, że straszne mam problemy z trzęsącymi się rękami ale walczę i uczę się.![]()
E-520
Zuiko ED 14-42mm
Zuiko ED 40-150mm
Revuenon m42 55mm 1.4 - 16
3ka jest intrygująca i do konca nie mogę zdefiniować co jest i dlaczego (ten przeźroczysty dach (?) zaburza mi wszystko) - ale świetnie wykorzystany zachód słońca (?) i południowy melancholijny klimat - moje gratulacje : ) Dziewczynka z ostatniego też zwraca uwagę.
Pozdrawiam.
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Ostatnia wrzuta może się podobać. 1. i 2. to dobre lecz jak dla mnie zwyczajne kadry. W przypadku 3. też intrygujne mnie ten dach. A 4. to bardzo ładny protret - modelka fajne wyeksponowana.
![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Dzięki!
Już spieszę z wytłumaczeniem nt. 3.
Stoliki stoją za szybą od której odbija się zachód słońca, który był na lewo ode mnie. Nad stolikami natomiast jest dach, który lekko przebija co widać w prawym-górnym rogu.
E-520
Zuiko ED 14-42mm
Zuiko ED 40-150mm
Zabilbym Cieza te 400 ISO.Przecie tam 100 wystarczy az nadto.
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 10.07.12 o 13:41
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Jejku, jej - to już zwyczajna dziewczynka to też modelka, którą się nie fotografuje, tylko eksponuje? A co ona - z wosku jest, w gablotce?
Dwa ostatnie fajne. W tym z dachem fajne jest to, że dużo wszystkiego ale generalnie trzyma się kupy. Z tym dachem jest jakiś zgrzyt - on jakoś zaburza linię nieba. Ale może to w sumie jest zaleta - bez tego byłoby chyba za słodko.
pierwszy raz oglądam twoje fotki. Porównując te ostatnie do pierwszych to pojawiło się światło. A z tych ostatnich, 1-dla mnie świetne, lubię dzieci na zdjęciach, ale brak mi trochę ostrości twarzy, 3 i 4 fajne kolory i zdjęcia całe też, ale te odbicia na 3 trochę mi przeszkadzają. Pozdrawiam i czekam na następne![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
1 i 2 na nie 3 fajne ale najlepszy z serii to portret
Zapraszam: http://forum.olympusclub.pl/threads/...ne-kiedys-moze...
pure liquid fire running through my veins
Dzięki za uwagi! Mirek, sam bym Ci głowę pod topór podłożył za ISOStrzelałem jakieś zdjęcia na łódce wtedy i na brzegu pojawiła się dziewczynka. Niewiele myśląc zacząłem pstrykać.
Wrzucam kolejne foty, które u mnie budzą najwięcej wątpliwości bo wszak nie o to chodzi by najlepsze wrzucać a te co do których sam pewny nie jestemw tej serii mam pytania co do obróbki. Czy nie jest za bardzo przesadzona?
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Z góry wielkie dzięki!
E-520
Zuiko ED 14-42mm
Zuiko ED 40-150mm