Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: AWARIA Olympusa, spust do bani, pomocy

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    znalazlem to menu ale reset nie pomogl

jesli chodzi o jakies niepotrzebne funkcje ktore wlaczylem lub moglem wlaczyc to przeciez mam ustawione na RESET ALL-ON po kazdym wylaczeniu aparatu.

dzieki za pomoc

pozostal mi raczej serwis

alez jestem zalamany
    Posiadam Olympusa 740

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ??

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Aleksanderku!

Bez zlosliwosci ale ja nie potrzebuje instrukcji do wyjęcia baterii. One byly wyciagniete przez cala noc od wczoraj. Czytaj dokladne daty i godziny postow! No i skad ty te 3 godziny wziales? ...aleksanderku A! i baterie pisze sie raczej przez iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mam nadzieje ze to literowka byla bo ja moze na elektronice sie nie znam ale za to na ortografii doskonale

paaaaaaaaaa..........aleksanderku
    Posiadam Olympusa 740

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ??

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    "Wysłany: Sro Paź 13, 2004 5:51 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Ja bym przed oddaniem do serwisu zrobił mu "głęboki reset" czyli w tym menu z otwartą klapką pamięci i zostawił bez baterii min. 12 godz. "

Jak myslisz? byl czas na wyjecie baterii na 12 h czy nie?

Sztuczka nie polega na zresetowaniu a potem wylaczeniu aparatu, to raczej dwie sztuczki, zrob reset i/lub wyjmij baterie

Nie sadze aby leczenie bylo skuteczne tylko dlatego ze po resetowaniu wyjmuje sie na 12 h baterie. Takie sztuczki badz podobne dzialaja moze w komputerze, elektronika aparatu nie posiada jednak opcji kombinacji, nie jest to gra komputerowa w ktorej larą kroft mamy obrocic sie 5 razy w lewo, 2 w prawo, 3 kroki do tylu i dwa do przodu a potem nagle mamy niesmiertelnosc

jakby pojsc tropem twojego myslenie to nalezaloby zresetowac aparat, potem wyjac na 12 h barterie, potem pr4zedmuchac spust sprezonym powietrzem a na koncu wykonac modły zdejmowania uroku na olympusie c740, w innej kolejnosci cala procedura sie nie powiedzie

ale dzieki jeszcze raz za rady temu facetowi, bo np nie wiedzialem ze jest cos takiego jak reset, a tyle czasu juz mam aparat

czesc
    Posiadam Olympusa 740

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Grzesiu wyskrobał:
    Nie sadze aby leczenie bylo skuteczne tylko dlatego ze po resetowaniu wyjmuje sie na 12 h baterie. Takie sztuczki badz podobne dzialaja moze w komputerze, elektronika aparatu nie posiada jednak opcji kombinacji, nie jest to gra komputerowa w ktorej larą kroft mamy obrocic sie 5 razy w lewo, 2 w prawo, 3 kroki do tylu i dwa do przodu a potem nagle mamy niesmiertelnosc
    Niestety jesteś w będzie, w aparacie jest założony kondensator, który zapisuje wszystkie ustawienia nawet po wyjęciu baterii, 12 godz. czas bez zasilania powoduje rozładowanie go co w konsekwencji prowadzi do całkowitego wyzerowania ustawień i jeżeli usterka jest programowa, a oprogramowanie nie uległo jakiejś poważniejszej awarii aparat powinien zaskoczyć.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ??

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Luuuuuucas

spokojnie, przeciez ja nie napisalem ze wyjm,owanie baterii na 12 h jest bezcelowe. Ja pisalem o kombinacji. Chodzilo dokladnie o to ze wyjalem baterie na 12 h i to nic nie pomoglo ,ale nie zalapalem o co chodzi z tym resetem, wiec zrobilem reset na drugi dzien jak mi to juz wytlumaczyles.
    Aleksander mogl sie wiec domyslec ze z tymi bateriami wyjetymi juz probowalem a to ze pytam ciebie jak sie robi reset (na drugi dzien) wcale nie dowodzi tego ze ze nie postaralem sie o wyjecie baterii dnia poprzedniego.

Aleksander powolywal sie na jakies 3 h, ze 3 to nie 12. Podejrzewalem wiec ze on po prostu uwaza ze zeby caly proces zakonczyl sie powodzeniem to trzeba uzyc kombinacji, czyli najpierw reset a potem zaraz po nim wyjmujemy baterie. Dlatego tego nastepnego dnia kiedy spytalem w jaki sposob robi sie reset, podejrzewal ze nie wyjalem jeszcze tych baterii. Nie czekalem przeciez, wyjalem, na drugi dzien wlozylem baterie i dopiero spytalem jak sie robi reset....i zrobilem

Aleksander, zwroc uwage na swoj post odnosnie tych 3 godzin. Jedynym ktory zaczal sie madrzyc byles ty, wymysliles sobie ze wyjalem baterie na 3 h. A potem jeszcze za to mnie wysmiales. Sam sobie cos wymysliles a potem cie to rozbawilo
    Posiadam Olympusa 740

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    no czy ten cholerny aparat to jakies furbby? aby zasnal poglaszcz po glowce a potem pomasuj po brzuszku.

To jak, ma kombinacje czy nie? wyjecie baterii na 12 h ma byc poprzedzone resetem czy nie musi byc poprzedzone resetem?
    Posiadam Olympusa 740

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    No więć Cię źle zrozumiałem, chyba nie pozostaje Ci nic innego jak wysłać aparat do Eurocoloru. Jeżeli jest na gwaracji to jeszcze nie taki diabeł straszny.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska