Strona 22 z 40 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 397

Wątek: Problem z AF w e-3 przy Firmware 1.4

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dka Zobacz posta
    ej to jak to jest? wysle aparat do warszał i oni go do czech? nie robia tego u nas? ile trwa okres kiedy bede bez aparatu?

temat jest naprawde ciezki. naprawde potrzebuje robic ostre zdjecia obecny stan mnie irytuje i wprowadza do przedsionka choroby nerwowej. juz ludzie nie kupuja argumentow, ze "to takie zdjecia, no wiesz - artystyczne"
    jeżeli masz jakąś robótke walcz w serwisie o zastępczą puszkę, nie powinno być problemów, co do czasu to ja chyba 9 dni byłem bez aparatu, biorąc pod uwagę że aparat do Pragi nasz serwis wysyła to wynik bardzo przyzwoity
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Odświeżam wątek, bo długa cisza nastała
    Wie już ktoś, coś

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Ja planowałem wysłać swój jutro, ale następne zlecenie mam 11 i 12 lipca i trochę się boję, że nie wróci.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Dokładnie przestrzeliłem ostatnio trójkę na robocie i z AF jest wszystko OK (firmware 1.2) a sporadyczne błędy powstają raczej z mojej winy lub z tego że czasami trzeba focić lekko pod światło.

Mam napykane ponad 11k zdjęć i aparat podczas pracy nigdy mi nie zwisł co jest niezłym wynikiem bo E-1 gęsto się zamrażał.

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    na fw1.4 ewidentnie focus fiksuje. czy to lekko pod swiatlo czy na kontrastowy obiekt ze swiatlem - ostrzy se gdzies indziej. potrzebuje aparatu ktory daje sobie rade w tych warunkach. a nie sa wcale trudne. e420 ostrzy tam dobrze, ale w czasie kiedy to robi ja znosze jajo.

ostatnio z e3 mialem zd42-45. wyglada na lcd, ze ostrzylo prawidlowo. ale tez znosilem jajka. z sigmą 30mm tez sa bledy, ale w tym przypadku nie wiem co na to wplywa, czy e3 czy sigma sama w sobie

planuje wyslac aparat 13-ego (na szczescie) i licze, ze wroci do 24-ego. najfajniej to by bylo dostac zestaw naprawczy, upgrade ratunkowy. dlatego, na bogow eterni, prosze o wiekszy nacisk u olka. problem ciagnie sie od ponad miasiaca.

czy tyle powinno trwac ogarnianie tematu dla tzw topowego modelu?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Fiksuje, fiksuje, jak zobaczyłem co mi nawyprawiał z 14-54 w sobotę to miałem ochotę zapłakać.
    Co dziwne, fiksuje przy słabym świetle, w kościele dostawał pi.rdolca, choć ostrość zawsze potwierdzał to nie zawsze trafiał.
    Trzeba jednak przyznać, że jak już trafi to ostrość jest cudo.

No co, pocieszać się jakoś trzeba...
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @rafrog przecież pisałem do Ciebie, że możesz na pewno dostać zapasowe body na czas naprawy... to po co teraz się bać? to nic nie kosztuje.......
    trzeba brać jak dają!

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Nie dają. Rozmawiałem z Jackiem w Zamościu i mówił mi, że wszystkie zapasowe E-3 są wypożyczone.

Dzwoniłem do serwisu Olka. Downgrade kosztuje 102 zł brutto. Pozwoliłem sobie również zadzwonić do pani Agaty Nowak i chwilę z nią porozmawiać w sprawie odpłatności za zmianę oprogramowania w E-3. Pani Agata nie wiedziała nic o problemach z E-3. Teraz ma się skonsultować (m.in. z Jackiem) i da mi odpowiedź telefoniczną co do odpłatności za downgrade.

Niestety Jacek jest dziś na szkoleniu, więc kontakt z nim jest raczej utrudniony. Jak tylko uzyskam odpowiedz co do odpłatności to napiszę co i jak. Postaram się również skontaktować z Jackiem i spytać o zastępcze body, chociaż dla tych z nas, którzy na E-3 wykonują zlecenia za kasę.

Tymczasem, pozostańcie w pokoju i niech Wasze ruchy będą roztropne, tak abyście uderzając się w łokieć nie natrafili na to miejsce, które czyni prąd
    Ostatnio edytowane przez rafrog ; 29.06.09 o 14:04

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafrog Zobacz posta
    Nie dają. Rozmawiałem z Jackiem w Zamościu i mówił mi, że wszystkie zapasowe E-3 są wypożyczone.

Dzwoniłem do serwisu Olka. Downgrade kosztuje 102 zł brutto. Pozwoliłem sobie również zadzwonić do pani Agaty Nowak i chwilę z nią porozmawiać w sprawie odpłatności za zmianę oprogramowania w E-3. Pani Agata nie wiedziała nic o problemach z E-3. Teraz ma się skonsultować (m.in. z Jackiem) i da mi odpowiedź telefoniczną co do odpłatności za downgrade.

Niestety Jacek jest dziś na szkoleniu, więc kontakt z nim jest raczej utrudniony. Jak tylko uzyskam odpowiedz co do odpłatności to napiszę co i jak. Postaram się również skontaktować z Jackiem i spytać o zastępcze body, chociaż dla tych z nas, którzy na E-3 wykonują zlecenia za kasę.

Tymczasem, pozostańcie w pokoju i niech Wasze ruchy będą roztropne, tak abyście uderzając się w łokieć nie natrafili na to miejsce, które czyni prąd
    Nie dość że miełem modlitwe na trzech imprezach i musiałem przeprosić E-510 to jeszcze miałbym zapłacić za coś, co dzieje się nie z mojej winy To byłby absurd

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Spokojnie. Czekamy na odpowiedź. Nie sądzę, żeby kazano nam płacić. Jednak pani Agata z którą rozmawiałem nie mogła mi dać odpowiedzi w sprawie odpłatności bez uprzedniej konsultacji.

Poczekajmy.
    Ostatnio edytowane przez rafrog ; 29.06.09 o 14:49