http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Odświeżam wątek, bo długa cisza nastała
Wie już ktoś, coś![]()
FujiNikon
http://kasinskislawek.pl
Ja planowałem wysłać swój jutro, ale następne zlecenie mam 11 i 12 lipca i trochę się boję, że nie wróci.
Dokładnie przestrzeliłem ostatnio trójkę na robocie i z AF jest wszystko OK (firmware 1.2) a sporadyczne błędy powstają raczej z mojej winy lub z tego że czasami trzeba focić lekko pod światło.
Mam napykane ponad 11k zdjęć i aparat podczas pracy nigdy mi nie zwisł co jest niezłym wynikiem bo E-1 gęsto się zamrażał.
na fw1.4 ewidentnie focus fiksuje. czy to lekko pod swiatlo czy na kontrastowy obiekt ze swiatlem - ostrzy se gdzies indziej. potrzebuje aparatu ktory daje sobie rade w tych warunkach. a nie sa wcale trudne. e420 ostrzy tam dobrze, ale w czasie kiedy to robi ja znosze jajo.
ostatnio z e3 mialem zd42-45. wyglada na lcd, ze ostrzylo prawidlowo. ale tez znosilem jajka. z sigmą 30mm tez sa bledy, ale w tym przypadku nie wiem co na to wplywa, czy e3 czy sigma sama w sobie
planuje wyslac aparat 13-ego (na szczescie) i licze, ze wroci do 24-ego. najfajniej to by bylo dostac zestaw naprawczy, upgrade ratunkowy. dlatego, na bogow eterni, prosze o wiekszy nacisk u olka. problem ciagnie sie od ponad miasiaca.
czy tyle powinno trwac ogarnianie tematu dla tzw topowego modelu?
Fiksuje, fiksuje, jak zobaczyłem co mi nawyprawiał z 14-54 w sobotę to miałem ochotę zapłakać.
Co dziwne, fiksuje przy słabym świetle, w kościele dostawał pi.rdolca, choć ostrość zawsze potwierdzał to nie zawsze trafiał.
Trzeba jednak przyznać, że jak już trafi to ostrość jest cudo.
No co, pocieszać się jakoś trzeba...![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
@rafrog przecież pisałem do Ciebie, że możesz na pewno dostać zapasowe body na czas naprawy... to po co teraz się bać? to nic nie kosztuje.......
trzeba brać jak dają!![]()
Nie dają. Rozmawiałem z Jackiem w Zamościu i mówił mi, że wszystkie zapasowe E-3 są wypożyczone.
Dzwoniłem do serwisu Olka. Downgrade kosztuje 102 zł brutto. Pozwoliłem sobie również zadzwonić do pani Agaty Nowak i chwilę z nią porozmawiać w sprawie odpłatności za zmianę oprogramowania w E-3. Pani Agata nie wiedziała nic o problemach z E-3. Teraz ma się skonsultować (m.in. z Jackiem) i da mi odpowiedź telefoniczną co do odpłatności za downgrade.
Niestety Jacek jest dziś na szkoleniu, więc kontakt z nim jest raczej utrudniony. Jak tylko uzyskam odpowiedz co do odpłatności to napiszę co i jak. Postaram się również skontaktować z Jackiem i spytać o zastępcze body, chociaż dla tych z nas, którzy na E-3 wykonują zlecenia za kasę.
Tymczasem, pozostańcie w pokoju i niech Wasze ruchy będą roztropne, tak abyście uderzając się w łokieć nie natrafili na to miejsce, które czyni prąd![]()
Ostatnio edytowane przez rafrog ; 29.06.09 o 14:04
FujiNikon
http://kasinskislawek.pl
Spokojnie. Czekamy na odpowiedź. Nie sądzę, żeby kazano nam płacić. Jednak pani Agata z którą rozmawiałem nie mogła mi dać odpowiedzi w sprawie odpłatności bez uprzedniej konsultacji.
Poczekajmy.
Ostatnio edytowane przez rafrog ; 29.06.09 o 14:49