Zamieszczone przez
rafrog
Bez przesady. Jacek niejednokrotnie pomógł wielu osobom, w tym również mi. Problem jest i trzeba pomyśleć jak go rozwiązać, tym bardziej, że chodzi o aparat, którym większość z nas pracuje za kasę.
Gdybym miał pewność, że downgrade rozwiąże problem, pewnie bym zaryzykował metodę Rosjan.
Więc może zaczniecie pisać do Olympusa bo Olympus o niczym nie wie, ja napisałem za Was
"Witam. Mam taki problem, po aktualizacji softu w aparacie olympus e-3 do 1.4 który miał poprawić działanie AF stała się rzecz wręcz odwrotna. AF działa dwa razy wolniej i często nie trafia tam gdzie powinien około 30 % zrobionych zdjęć do wyrzucenia. Więc mam pytanie jak taka firma jak olympus ma zamiar to załatwić tym bardziej że czytając na forum olympus club oraz zagranicznych forach nie jest to tylko mój problem ale bardzo wielu użytkowników e-3. Wiem że z softem 1.2 body działało dużo lepiej dlatego wolałbym wrócić do niego i czy jest jakiś sposób żeby go wgrać ponownie? Dodam że aparat nie jest na gwarancji a wysyłać go odpłatnie nie mam zamiaru ponieważ nie jest to moja wina tylko wina oficjalnego softu wypuszczonego przez firmę olympusa. Wypuszczenie złego softu dodatkowo naraziło mnie na straty ponieważ aparat służy do celów zarobkowych a sporo zdjęć nim zrobionych było do wyrzucenia przez wadliwy soft 1.4. Kiedy firma Olympus wypuścić może poprawiony tylko naprawdę poprawiony soft a nie tak jak ten 1.4 lub w jaki sposób można wrócić do softu 1.2?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź."
i otrzymałem taką odpowiedź
"niestety nie jest możliwy powrót do poprzedniej wersji firmware. Nie posiadamy również informacji o ewentualnie planowanym wprowadzeniu aktualizacji ani o powtarzającym się problemie z AF w wersji 1.4. Byłabym wdzięczna za przesłanie linków do wspomnianych przez Pana wątków na forach. Proszę również o informacje, z jakich obiektywów Pan korzysta i kiedy konkretnie pojawia się problem z AF."
Chyba najlepszym rozwiązaniem to jest pisać i zgłaszać problem do źródeł a nie czekać aż się sam rozwiąże