Strona 5 z 40 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 397

Wątek: Problem z AF w e-3 przy Firmware 1.4

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    co to jest diamencik ? chodzi o AF w trybie small ?

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez Peter1976 Zobacz posta
    A moja trójeczka pojechała do serwisu :/ W Obudowie lcd w miejscu gdzie odchyla się ją paznokciem, pękł zaczem śrubki mocującej i obudowa się rozpołowiała :/ Powiedzieli,że naprawią ponieważ musiała to być wada materiału
    no ja niestety tez musze wyslac E3 do serwisu z tego samego powodu :/ A niby takie pancerne body... ;(

P.S.
    no a grip'a sobie sam skleilem bo sie guma odklejała :P
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo Zobacz posta
    no ja niestety tez musze wyslac E3 do serwisu z tego samego powodu :/ A niby takie pancerne body... ;(
    Czy po serwisie już się ten problem nie pojawi?
    mente et malleo

dinx6
    Gość
    Ponawiam pytanie o przywrócenie poprzedniej wersji firmware, czy jest taka możliwość? Bo jestem niemal pewien, że problem z 14-54 (mam starą wersję) powstał po wgraniu najnowszego firmware. Wcześniej była błyskawica a teraz jest ****. Poza tym, jakoś nie zauważyłem by nowy soft poprawił celność CAF z 50-200, co miało nastąpić.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    Ponawiam pytanie o przywrócenie poprzedniej wersji firmware, czy jest taka możliwość? Bo jestem niemal pewien, że problem z 14-54 (mam starą wersję) powstał po wgraniu najnowszego firmware. Wcześniej była błyskawica a teraz jest ****. Poza tym, jakoś nie zauważyłem by nowy soft poprawił celność CAF z 50-200, co miało nastąpić.
    Przyłączam się do tego pytania. Problem z celnością jest, a do tego jest niebanalny. I daję sobie łeb uciąć, że przy pierwotnej wersji oprogramowania go nie było.
    Wciąż jest szybko, ale już nie precyzyjnie :/
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    To jest bardzo dobre pytanie. Sądząc po ilości tych usterek to jest wada konstrukcyjna i zapewne producent sobie zdaje z tego sprawę. Są dwa pytania: - jak serwis się zachowa w przypadku takiej usterki po upływie gwarancji i czy te wymienione wyświetlacze są identyczne jak te montowane oryginalnie
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Popadłem przez Was w fobię przed brakiem celności AF
    Z wszystkimi szkłami ze stopki body (1.4), działa w miarę poprawnie ale jeśli tak głębiej się zastanowić to muszę przyznać, żę z 50 i 50-200 chyba faktycznie nie zawsze trafi ( nie pamiętam czy tak było wcześniej, chyba!! nie.
    Zaś z 14-54 starym ok !! szybko i bez pudła!!
    Z EC-14 jeszcze nie próbowałem bo mam go od niedawna a pucha w naprawie :/

Czekam na soft 1.5 i powrót puchy z serwisu

Pozdrawiam !!

Peter

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    .. IMHO pewnie tak.
    Ja po naprawie pewnie bede sporadycznie wyginał ekranik (bo glownie chodzilo o zabezpieczenie przed porysaniem, malo korzystam z LV). Kupie sobie folie i bede mial ciagle LCD widoczny....

Pocieszajace jest to ze w serwisie nie rozbebesza (tak mi sie przynajmniej wydaje) calego body tylko cos zrobia z ekranikiem (lub wymienia na nowy). Bo nie chcialbym miec rozkladanej puchy na czesci ktora zowie sie puszka uszczelniana...
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    [QUOTE=dinx6;323846] że problem z 14-54 (mam starą wersję) powstał po wgraniu najnowszego firmware. Wcześniej była błyskawica a teraz jest ****. [QUOTE]
    No właśnie, mam tak samo AF leci w FF. Jak jest podpięte pod E-510 jest OK
    jak pod E-3 leci sobie za obiekt

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Eddie ma rację.

Generalnie problemu nie było z pierwotną wersją oprogramowania. Było celnie i szybko. Po wgraniu bodajże 1.3 zaczęły się problemy. Następnie wgrałem 1.4 myśląc ze sytuacja się poprawi. Niestety problem trwa nadal.

Aparat najczęściej pudłuje na szerokim kącie (stara 14-54) przy pełnej dziurze. Ale to nie jest reguła bo przy przymkniętej dziurze i na innych ogniskowych też potrafi prestrzelić. Prawie wszystkie pudła to BF - ostrość leci na obiekt za postacią.

Wczoraj miałem sytuację w kościele gdzie robiłem zbliżenie księdzu i kilkakrotnie naciskałem spust migawki do połowy, bo widziałem że aparat trafia w tył (ołtarz). Ksiądz czyta ewangelię, a ja z uporem maniaka próbuję złapać ostrość. Dopiero kiedy skierowałem aparat na podłogę i wycelowałem w swojego buta, a potem ponownie w księdza ostrość trafiła. AF zachowywał się jakby się zawiesił. Kościół był dosyć ciemny i sytuacja powtórzyła się kilka razy, a aparat spudłował wielokrotnie. Byłem kilka tygodni temu w tym kościele ze świeżym E-3 (pierwotny soft) i nie miałem żadnego problemu. Wczoraj byłem mocno podirytowany, bo straciłem sporo ujęć. W efekcie E-3 poleciał do torby, a mszę prymicyjną dokończyłem E-330

Tylko, że nie po to kupiłem E-3 żeby go nosić w torbie, a to już drugi raz z kolei kiedy imprezę kończę E-330.

Czy ktoś wie jak domowym sposobem wrzucić z powrotem pierwsza wersję oprogramowania ? Wolę stracić możliwość wyboru pola AF strzałkami na rzecz pewnego AF