Strona 40 z 40 PierwszyPierwszy ... 30383940
Pokaż wyniki od 391 do 397 z 397

Wątek: Problem z AF w e-3 przy Firmware 1.4

  1. #391
    | OlyJedi
    Dołączył
    May 2010
    Mieszka w
    Smardzewice
    Posty
    210
    Siła reputacji
    10
    Moja galeria
    Ja jakieś dwa miesiece temu wysyłałem do serwisu też e3, z zd 14-54 i problemem BF, ale muszę przyznać ze ustawili go idealnie
    E-3 z kitem,C-55, Canon T80 z kilkoma FD i AC oraz trochę antyków

  2. #392

    Dołączył
    Apr 2008
    Mieszka w
    Śląsk
    Posty
    14
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam.
    Jestem winien wyjaśnienie co do przebiegu naprawy serwisowej mojego E-3.
    Po powrocie mojego obiektywu ZD 14-54 f 2,8-2,5 II z Gdańska (pisałem trzy posty wcześniej) wysłałem body z obiektywem do serwisu w Czechach. Po powrocie sprzętu z serwisu stwierdziłem, że wada nie została usunięta. Zestaw w dalszym ciągu nie ostrzył dokładnie . Ponownie sprzęt został wysłany do Czech. Tym razem naprawy dokonano bardzo dokładnie . Jak do tej pory mój Olek śmiga i ostrzy jak żyleta. Kilka miesięcy robię fotki od naprawy i jest OK. Koszty jakie poniosłem (body po gwarancji) to 124zł . Oprócz usunięcia wady z AF serwis wymienił w moim aparacie obudowę LCD.

    Podsumowując
    Bardzo bałem się kosztów naprawy serwisowej-Body już po gwarancji.
    Serwis skorygował błąd AF, wymienił dodatkowo obudowę LCD i wgrał oprogramowanie 1,4. Części, które zostały wymienione wraz z jedną gumą obudowy (nowa została założona perfekcyjnie) otrzymałem wraz z sprzętem. Nie muszę dodawać, że sprzęt został wyczyszczony perfekcyjnie. Czym oni to czyszczą? Tak dokładnie, jak do tej pory, nie udało mi się doczyścić obiektywów. A o sprzęt naprawdę dbam.

    I najważniejsze. Przez cały czas miałem kontakt z przedstawicielami Olympus z Warszawy. Telefoniczny lub mailowy. Kontakt rzeczowy i miły. Przedstawicielom Olka dziękuję za pomoc.
    Moje życie to mój syn.

  3. #393
    | OlyJedi Awatar caymer
    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    Lesko
    Posty
    449
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    No to jak czytam wypowiedzi Sławka to potwierdza się co pisałem wcześniej. E-3 samo w sobie miało błąd i dopiero serwis w Czechach dał radę. A soft 1.4 powiększał tą wadę. Teraz czytając też zwróciłem uwagę że działo się to szczególnie przy szerokich kątach. Nic nie jest bardziej wkurzającego jak robisz pod ołtarzem grupowe zdjęcie a ostry jest ołtarz zamiast ludzi.

  4. #394
    Awatar szuman
    Dołączył
    Nov 2012
    Mieszka w
    Dębica
    Posty
    28
    Siła reputacji
    7
    Moja galeria

    Odp: Problem z AF w e-3 przy Firmware 1.4

    Czy ktoś z Was posiada plik z firmware do E-3 w wersji 1.2? Niestety, wszystkie linki podane w tym wątku wygasły/nie działają. Jeśli tak, to poproszę na priv.
    Kilka puszek, trochę szkieł i lamp oraz kupa drobiazgów i zapał, by to wszystko nie leżało bezczynnie.
    Do zobaczenia na moim blogu - szuman.eu

  5. #395
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Gorlice
    Posty
    19.566
    Siła reputacji
    355
    Moja galeria

    Odp: Problem z AF w e-3 przy Firmware 1.4

    Cytat Zamieszczone przez szuman Zobacz posta
    Czy ktoś z Was posiada plik z firmware do E-3 w wersji 1.2? Niestety, wszystkie linki podane w tym wątku wygasły/nie działają. Jeśli tak, to poproszę na priv.
    Proszę uprzejmie były pobierane i sprawne. Wersja 1,2 i 1,3

    http://213.17.239.50/firmware/E3-12.rar
    http://213.17.239.50/firmware/E3-13.ZIP
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||popieram stopkę Krakmana ||

  6. #396
    Awatar szuman
    Dołączył
    Nov 2012
    Mieszka w
    Dębica
    Posty
    28
    Siła reputacji
    7
    Moja galeria

    Odp: Problem z AF w e-3 przy Firmware 1.4

    @Bodzip stokrotne dzięki!
    Kilka puszek, trochę szkieł i lamp oraz kupa drobiazgów i zapał, by to wszystko nie leżało bezczynnie.
    Do zobaczenia na moim blogu - szuman.eu

  7. #397

    Dołączył
    Apr 2015
    Posty
    1
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzień dobry, lub dobry wieczór mam ogromną prośbę, może ktoś z Was wystawić gdzieś firmware w wersjach 1.2 i 1.3 ? niestety linki które znalazłem są martwe , z góry dziękuję

Podobne wątki

  1. SP-560UZ - problem (?) przy wyłączaniu
    By Chomik in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 28.06.09, 21:53
  2. Problem przy obróbce zdjęć
    By witus in forum Cyfrowa ciemnia
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 24.03.09, 18:57
  3. Pomocy - Padl SP 320 przy zmianie firmware
    By pocisk in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 13.01.07, 16:48
  4. E-300 padl przy probie wgrania Firmware 1.3
    By Laberiusz in forum E-System
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 11.06.06, 21:05
  5. problem przy włączaniu Olka
    By qwerty in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 26.08.04, 10:20

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.