Strona 14 z 40 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 397

Wątek: Problem z AF w e-3 przy Firmware 1.4

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    dka:

Powiem Ci że powoli zbierałem się do zrobienia update'u, ale chciałem poczekać na opinie testerów. Warto chwilę poczekać w czasach kiedy sprzęt testowany jest na ludziach a nie w fabryce... Śmieszne że sprawa dotyczy E-3, jedynego sensownego aparatu w systemie.

Tego trybu z punktami wspomagającymi próbowałem przy tańcach i szybko odpuściłem bo ciśnienie mi podnosił. Jadę na jednym punkcie i śmiga dobrze.

Starego dobrego Dziadka E-1 aktualizowałem co rusz i chłopak za każdym razem bardziej jurny był... E-330 też nigdy nie narzekał na nowy numerek.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Miałem odpisać coś heniobe ale jego wypowiedź OT usunięto

Próbuję powtórzyć błędy AF z ZD50 ale jak na razie nie widzę różnicy na niekorzyść z FV1.4. Ciekawe czy ma to znaczenie, że nie używam polskiej wersji . Szkoda, że prawdziwy test wypadałoby wykonać w kościele. Jakby ktoś miał inną procedurę testową to chętnie wykonam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafrog Zobacz posta
    Może Jack nam do Zamościa przywiezie jakieś rozwiązanie (czyt. młodego prężnego serwisanta)
    Nie chcial bym byc zlym prorokiem, ale co najwyzej to poogladacie sobie prezentaacje o firmie i produktach Olympus.

Podczas prezentacji beda krolowaly 2, moze 3 slowa. Profesjonalny, kreatywny, nasycony.
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Bez przesady. Jacek niejednokrotnie pomógł wielu osobom, w tym również mi. Problem jest i trzeba pomyśleć jak go rozwiązać, tym bardziej, że chodzi o aparat, którym większość z nas pracuje za kasę.

Gdybym miał pewność, że downgrade rozwiąże problem, pewnie bym zaryzykował metodę Rosjan.

| OlyJedi Awatar andre77
    Mieszka w
    Samoklęski Kolonia Druga
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafrog Zobacz posta
    Bez przesady. Jacek niejednokrotnie pomógł wielu osobom, w tym również mi. Problem jest i trzeba pomyśleć jak go rozwiązać, tym bardziej, że chodzi o aparat, którym większość z nas pracuje za kasę.

Gdybym miał pewność, że downgrade rozwiąże problem, pewnie bym zaryzykował metodę Rosjan.
    Więc może zaczniecie pisać do Olympusa bo Olympus o niczym nie wie, ja napisałem za Was

"Witam. Mam taki problem, po aktualizacji softu w aparacie olympus e-3 do 1.4 który miał poprawić działanie AF stała się rzecz wręcz odwrotna. AF działa dwa razy wolniej i często nie trafia tam gdzie powinien około 30 % zrobionych zdjęć do wyrzucenia. Więc mam pytanie jak taka firma jak olympus ma zamiar to załatwić tym bardziej że czytając na forum olympus club oraz zagranicznych forach nie jest to tylko mój problem ale bardzo wielu użytkowników e-3. Wiem że z softem 1.2 body działało dużo lepiej dlatego wolałbym wrócić do niego i czy jest jakiś sposób żeby go wgrać ponownie? Dodam że aparat nie jest na gwarancji a wysyłać go odpłatnie nie mam zamiaru ponieważ nie jest to moja wina tylko wina oficjalnego softu wypuszczonego przez firmę olympusa. Wypuszczenie złego softu dodatkowo naraziło mnie na straty ponieważ aparat służy do celów zarobkowych a sporo zdjęć nim zrobionych było do wyrzucenia przez wadliwy soft 1.4. Kiedy firma Olympus wypuścić może poprawiony tylko naprawdę poprawiony soft a nie tak jak ten 1.4 lub w jaki sposób można wrócić do softu 1.2?
    Pozdrawiam i czekam na odpowiedź."

i otrzymałem taką odpowiedź

"niestety nie jest możliwy powrót do poprzedniej wersji firmware. Nie posiadamy również informacji o ewentualnie planowanym wprowadzeniu aktualizacji ani o powtarzającym się problemie z AF w wersji 1.4. Byłabym wdzięczna za przesłanie linków do wspomnianych przez Pana wątków na forach. Proszę również o informacje, z jakich obiektywów Pan korzysta i kiedy konkretnie pojawia się problem z AF."

Chyba najlepszym rozwiązaniem to jest pisać i zgłaszać problem do źródeł a nie czekać aż się sam rozwiąże
    Ostatnio edytowane przez andre77 ; 10.06.09 o 12:24
    Jeżeli widzisz tonącego człowieka i chciałbyś jednocześnie uratować go i zachować na zdjęciu to wydarzenie. Jaki rodzaj filmu zastosujesz?

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andre77 Zobacz posta
    Więc może zaczniecie pisać do Olympusa bo Olympus o niczym nie wie, ja napisałem za Was

"Witam. Mam taki problem, po aktualizacji softu w aparacie olympus e-3 do 1.4 który miał poprawić działanie AF stała się rzecz wręcz odwrotna. AF działa dwa razy wolniej i często nie trafia tam gdzie powinien około 30 % zrobionych zdjęć do wyrzucenia. Więc mam pytanie jak taka firma jak olympus ma zamiar to załatwić tym bardziej że czytając na forum olympus club oraz zagranicznych forach nie jest to tylko mój problem ale bardzo wielu użytkowników e-3. Wiem że z softem 1.2 body działało dużo lepiej dlatego wolałbym wrócić do niego i czy jest jakiś sposób żeby go wgrać ponownie? Dodam że aparat nie jest na gwarancji a wysyłać go odpłatnie nie mam zamiaru ponieważ nie jest to moja wina tylko wina oficjalnego softu wypuszczonego przez firmę olympusa. Wypuszczenie złego softu dodatkowo naraziło mnie na straty ponieważ aparat służy do celów zarobkowych a sporo zdjęć nim zrobionych było do wyrzucenia przez wadliwy soft 1.4. Kiedy firma Olympus wypuścić może poprawiony tylko naprawdę poprawiony soft a nie tak jak ten 1.4 lub w jaki sposób można wrócić do softu 1.2?
    Pozdrawiam i czekam na odpowiedź."

i otrzymałem taką odpowiedź

"niestety nie jest możliwy powrót do poprzedniej wersji firmware. Nie posiadamy również informacji o ewentualnie planowanym wprowadzeniu aktualizacji ani o powtarzającym się problemie z AF w wersji 1.4. Byłabym wdzięczna za przesłanie linków do wspomnianych przez Pana wątków na forach. Proszę również o informacje, z jakich obiektywów Pan korzysta i kiedy konkretnie pojawia się problem z AF."

Chyba najlepszym rozwiązaniem to jest pisać i zgłaszać problem do źródeł a nie czekać aż się sam rozwiąże
    Czyli co teraz
    Róbta co chceta

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez slawek Zobacz posta
    Czyli co teraz
    Róbta co chceta
    No to kto na ochotnika pierwszy przećwiczy ruską receptę? ;D
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    No to kto na ochotnika pierwszy przećwiczy ruską receptę? ;D
    Sonda

| OlyJedi Awatar caymer
    Mieszka w
    Lesko
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    ja bym Jacka podpuścił, jego może nie udupią jak wersje pokazową zwali. Najwyżej ktoś nie pomaca w Zamościu tej E-3
    A jak nie Jacek to może jakiś twardziel po paru głębszych da się namówić na zlocie
    Mam słaba głowa i wola więc pojadę na wszelki wypadek z e-330
    Ostatnio edytowane przez caymer ; 10.06.09 o 14:50

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez caymer Zobacz posta
    ja bym Jacka podpuścił, jego może nie udupią jak wersje pokazową zwali. Najwyżej ktoś nie pomaca w Zamościu tej E-3
    A to dobra propozycja
    Od biedy zawsze może powiedzieć, że to w ramach eksperymentów mających na celu poprawienie satysfakcji użytkownika
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia