A jak mam do wyboru w tej samej cenie Olka 510 i 520 to ktorego wybrac?![]()
A jak mam do wyboru w tej samej cenie Olka 510 i 520 to ktorego wybrac?![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jak wyżej
http://optyczne.pl/porownaj.php?co=a...0=454&add1=704
porównanie parametrów, jak znajdziesz trzy szczegóły rózniące te modele wygrywasz wafelek waniliowy :P
The question is: What is a Mahna Mahna?
Ja znalazłem:
1) Model
2) Data premiery
3) Ogniskowanie (funkcja wykrywania twarzy)
Wracając do tematu: ja mam E-510 + dual kit, do tego manualna lampa błyskająca za 200zł i ja pogodny dzień obowiązkowo filtr polaryzacyjny bo inaczej nie umiem nieprzepalać nieba![]()
Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..
mam od jakiegos czasu e520 kupilem z kitem14 42 a potem dokupilem 40-150 starszy i jasniejszy,jak dla mnie bardzo poczatkujacego to zupelnie wystarcza zeby zobaczyc co z czym sie je,daje mi to duzy zakres ogniskowej co pomoze mi w przyszlosci stwierdzic co odsprzedac a co dokupic bo jeszcze nie wiem na jakiej dziedzinie foto. sie skupic .wszystko metoda prob i bledow a reszte czas pokaze.
ps.polecam tobie to co ja mam,nie pozalujesz.
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Witam wszystkich, pozwolę sobie dopisać się do tematu koleżanki ponieważ mam podobne rozterki jak ona.
Moje pojęcie o fotografowaniu jest żadne, zdjęcia robiłem dotychczas zwyczajną cyfrówką. Od jakiegoś czasu zacząłem myśleć o lustrzance i ogólnie aby wgłębić się w temat. Nie mam jednak jakiegoś szczególnego ciśnienia aby już teraz lecieć do sklepu, trochę się waham a to ze względu na to że jestem zielony i na chwilę obecną pewne pojęcia są mi obce. Z drugiej jednak strony aby się uczyć to wypadało by mieć w ręce jakiś sprzęt bo suche czytanie poradników itp bez możliwości przećwiczenia do niczego nie prowadzi.
Co do sprzętu to zdecydował bym się na Olympusa E-520. Myślałem o Nikonie ale obecne w sprzedaży D60, D90 (interesuje mnie jedynie zakup nowego sprzętu) nie podeszły mi. Pierwszy jest bardzo prosty a drugi z kolei za drogi i chyba zbyt wymagający jak dla mnie. Później przeglądając jakiś test lustrzanek zauważyłem że korzystnie wypadł E-520, zainteresowałem się tym modelem i doszedłem do wniosku że to właśnie ten
Teraz mały dylemat...mam np na oku takie dwa zestawy:
1) E-520 + 14-42 mm ED za blisko 2000zł;
2) E-520 + 14-42 mm ED + 40-150 mm ED za jakieś 2400zł.
Czy na początek wystarczy zestaw nr 1 czy też warto dopłacić i brać ten z dwoma obiektywami? Czy Waszym zdaniem ten drugi obiektyw z większym zakresem ogniskowych jest niezbędny początkującemu? Jeśli chodzi o obiekty, które chciałbym fotografować to myślę że przede wszystkim krajobrazy itd.
Ja bym brał podwójnego kita. Poza tym chyba można go dostać taniej, niż za 2400 zł.