To mi się podoba. Udało się uzyskać ładne tło w postaci błękitnego nieba.
Czy możesz pisać co przedstawiają zdjęcia? Być może w przyszłym roku będę w Gdańsku, to wiedziałbym czego szukać![]()
![]()
Specjalnie dla wrocka![]()
Pierwsze zdjęcia robione na ulicy Na Piaskach/Garncarska. W tle widać Kościół św. Katarzyny (XII wiek), notabene polecam zwiedzić muzeum zegarów wieżowych, ciekawa sprawa. Dodatkowo ostatnio zamontowano carillion (49 dzwonów), w każdy piątek o 11 odbywa się koncert gry na dzwonach![]()
Kolejne 2 zdjęcia no to Ratusz a w nim muzeum miasta Gdańska.
Ciekawa wizualizacja rozbudowy Ratusza : TUTAJ
3 kolejne zdjęcia z Długiego Targu.
Pierwsze przedstawia zdobienie z kamieniczki obok Dworu Artusa, a nazywanej Nowym Domem Ławy. Słynnej z "Panienki z okienka".
Codziennie w sezonie ze szczytowego okna kamienicy wygląda do przechodniów postać wyobrażająca XVII-wieczną młodą gdańszczankę Hedwigę.
Mam zdjęcie okienka, bez panienki niestety![]()
Na drugim zdjęciu kawałek Dworu Artusa![]()
No i ostatnie zdjęcie to już dach chyba najefektowniejszej kamieniczki w Gdańsku. Ostatnio odnowiona, prezentuje się po prostu rewelacyjnie, mowa o Złotej Kamienicy.
Zapraszam wszystkich do Gdańska![]()
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
fajne zaproszenie ale... gdybysmy przyjechali to Twoje wspaniałe fotki oraz opis mogłyby nieco stracic na atrakcyjnoscii to bynajmniej nie z uwagi na ich poziom
a zatem... bez obawy kontynuuj to swietne dzieło
Pzdr.
Dzięki za opisZamieszczone przez No-shadow Kick
![]()
A ja zapraszam do Wrocławia. To ta sama odległość![]()
![]()
A mi najbardziej spodobala sie idealna symetria zdjecia z ratusza. Nie wiem co mnie tak uzeka, ale strasznie mi sie podoba.
A to zdjecie z Dlugiego Targu przez to ze podciagales pomiar pod niebo, stracilo na bielil, bo rozumiem ze te figurki i budynek sa biale. Mozna by to skorygowac w PS.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
@vodnik
Też mi się zdjęcie Ratusza podoba, coś w nim jest![]()
Co do zdjęcia kamieniczki to pewnie masz rację, zamieściłem je tutaj żeby pokazać ją w całości, ale szczerze mówiąc to zdjęcie nie należy do moich ulubionych. Jak będzie okazja, to zrobię je z innej pozycji.
@wrocek
Odległość ta sama, to fakt![]()
Kto wie, mam rodzinę we Wrocławiu, może się wybiorę![]()
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
wcale bym sie nie zdziwił![]()
a fotka znowu... swietna![]()
Super fotka. Ladne swiatlo. POZDRAWIAM
Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek