Strona 9 z 22 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 217

Wątek: ZD 9-18 mm - warto czy nie warto?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Niniejszym donosze ze obiektyw dotarl zgodnie z informacja, i w komplecie z oslona.
    Nie lubie robic komus marketingu - ale jestem pelen uznania dla Fotobasi (dostalem szybciej niz sie spodziewalem), zwlaszcza, ze kiedys tu i owdzie pojawialy sie niezbyt pochlebne opinie o tym sprzedawcy... (ale moze to bylo zanim stali sie czescia Fotojokera).
    Tak czy inaczej szklo jest i trza bedzie zaczac testowac!

PS - szkoda, ze w zestawie nie ma pokrowca...
    I pierwsza uwaga - strasznie szeroka (srednica) jest ta oslona przeciwsloneczna. Nie wchodzi mi do torby, jak zaloze odwrotnie na obiektyw... No coz trzeba bedzie zdejmowac i wkladac oddzielnie

pozdr.
    JBr.
    Ostatnio edytowane przez JBr ; 22.10.09 o 15:37
    Baza fotografii krajoznawczej - www.foto-baza.pl - foto@foto-baza.pl
    Aktualnie 12 533 zdjęcia z 19 krajów.
    Wydawnictwa autorskie: http://www.foto-baza.pl/index.php?menu=autorskie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez JBr Zobacz posta
    I pierwsza uwaga - strasznie szeroka (srednica) jest ta oslona przeciwsloneczna. Nie wchodzi mi do torby, jak zaloze odwrotnie na obiektyw... No coz trzeba bedzie zdejmowac i wkladac oddzielnie
    Albo kupić większą torbę
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    PS - szkoda, ze w zestawie nie ma pokrowca...

pozdr.
    JBr.
    Fakt szkoda, że nie ma etui. Problem rozwiązałem połowicznie upychając zwykle 9-18 do etui od 14-54. Mieści się w nim wraz z odwrócona osłoną. 14-54 powędrował natomiast do etui po 50-200 gdzie dzieli miejsce z EC-20 i zwykle pozostawiam w domu bo są mi rzadziej potrzebne. A na body gości zwykle 50-200. W plecaku 9-18, EC-14, 50 macro i Sigma 30 Ale każdemu w/g jego potrzeb.
    OMD-EM5 II + M. ZD 12-40mm f/2,8 und M.ZD 25 f1,8 + HLD8 oraz nadal E-30... ZD14-54, ZD50 Macro, ZD50-200SWD, ZD 9-18, ZD 14-45, EC-14, EC-20, EX-25, Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM, FL-50, 055X PRO B + 322RC

| OlyJedi Awatar AdSR
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    U mnie też powędrowała do bocznej kieszonki. Ale co z tego, skoro mój E-420 z 9-18 i tulipanem w pozycji bojowej nabiera profesjonalnego wyglądu. Szerokiego focenia życzę.
    Bo w życiu trzeba być twardym, jak bułka z Biedronki.
    Flickr | Panoramio

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tak gadacie, tak chwalicie, że przed chwilą kliknąłem na "do koszyka" Zd 9-18 w FotoBasi.

... i teraz pojawi się problem z moją super ukochaną torbą również Lowepro tyle że model Nova 2 AW , którą polecam jak ktoś ma zestaw dual kit i jakiś dodatkowy obiektyw (np. Zd 50) - świetna sprawa, niestety teraz będzie za mała.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar LubMich
    Mieszka w
    Kraków/Gdańsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    eh.. a ja ostatnio przykro się naciąłem na wadę 9-18.. nie ma ładnego okienka z aktualnym ustawieniem AF..
    Ciemno jak w grobie - głębia ostrości duża a ja nie wiem czy będzie ostro czy nie...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
    eh.. a ja ostatnio przykro się naciąłem na wadę 9-18.. nie ma ładnego okienka z aktualnym ustawieniem AF..
    Ciemno jak w grobie - głębia ostrości duża a ja nie wiem czy będzie ostro czy nie...
    Ten obiektyw na najszerszym kącie i przy otwartej dziurze jedzie na hiperfokalnej już od ostrości ustawionej na 35 cm. Można ustawić ostrość, a i tak wszystko będzie ostre W tych okolicznościach i przy tak niskiej cenie obiektywu można mu darować to okienko...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ten obiektyw na najszerszym kącie i przy otwartej dziurze jedzie na hiperfokalnej już od ostrości ustawionej na 35 cm. Można ustawić ostrość, a i tak wszystko będzie ostre W tych okolicznościach i przy tak niskiej cenie obiektywu można mu darować to okienko...
    Czyli wystarczy ustawić na manual focus i pstrykać kiedy się chce - i tak będzie ostro ?
    Dzisiaj dostałem swój egzemplarz Jest o wiele szerzej niż z kitem - na razie pstryknąłem kilka ujęć w pomieszczeniu, wszystko ładnie działa i jest nareszcie szeroko. Szkoda tylko że nie ma do niego pokrowca w zestawie.

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Czy 9-18mm ma obecnie jakąkolwiek konkurencję?
    Nie piszę o droższej Sigmie, ale o tańszych (również na MF opcjach).
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    NIe ma.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.