Zapewne tak. Dla takich osób powstał właśnie E-pl1, który malutką lampę posiada.
Zapewne tak. Dla takich osób powstał właśnie E-pl1, który malutką lampę posiada.
.
Jeżeli się tylko pogodzisz z większym ziarnem na zdjęciach to owszem daje to radę, ale nie na dłuższa metę.
.
Na imprezie z tańcami wolał bym 36 niż to małe coś walące po oczach. Po co wydawać kasę na pena jeśli uzyskamy efekt końcowy jak z komórki
Z drugiej strony kto powiedział, że musi być lampa systemowa. Choćby taki metz 36 za 300 zł powinien w porównaniu do każdej wbudowanej spełnić oczekiwania z nawiązką na imprezach rodzinnych. Używałem go kiedyś z pentaxem i wg mnie bardzo udana i tania błyskotka z wspomaganiem AF. Także da się jakoś podratować z ta lampą.
Ja kupowałem PENa w czasach gdy lampę dodawali jako gratis więc mam.
Mieści się do torby z PENem więc jeżeli jest taka konieczność to z niej korzystam.
Ja chciałbym zwrócić uwagę na inny problem, że nie można tą lampą sterować innymi lampami systemowymi, tak jak w przypadku lustrzanek czy niektórych kompaktów Olka. (przymajmniej ja nie znalazłem tej funkcji ani w menu ani w instrukcji)![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb