Strona 75 z 151 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Leica dla micro4/3?

http://43rumors.com/ft3-the-leica-mi...0mm-f1-4-lens/

30mm f1.4 summicron? Trochę dziwna wyjdzie ogniskowa - ekw. 60mm (ciasny standard?).
    Piotr,
    wg zrodla to "Panasonic Rumor"

Dlatego wrzucilem tu:
    https://forum.olympusclub.pl/showpos...&postcount=254

Fakt, ogniskowa troche dziwna...
    Czemu nie chca wydac Summilux'a 25mm f/1.4 "43" -> w wersji "u43"?

Wspominaja cos rowniez, ze ma byc "Panasonic branded" ??

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    http://www.imaginginsider.com/?p=96492

Porównanie odgłosu migawki typowej "streetowej" leici (M4) ze "zbyt głośną" do streeta EP-1

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Czy da się wyłączyć ten okropny "beep" w E-P1 ? Co to w ogóle jest? Potwierdzenie ustawienia ostrości???

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Tak............a cózby innego?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    da się wyłączyć, dokładnie tak samo jak w każdym olku.

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    Tak............a cózby innego?
    jeszcze nie jestem właścicielem sprzętu olka, ale to jest kwestia miesięcy jeśli nie tygodni
    Jedyne czego mi brakuje w E-P1 to szkło panasa 20/1.7, które podobno pojawi się dopiero jesienią z nowym korpusem m4/3.

ps. jak wygląda współpraca szkieł panasa ze stabilizacją, z korpusami olka ze stabilizacją? Trzeba wyłączyć stabilizację w szkle, aby działała w body? Może być włączona w szkle i działać niezależnie od tego w korpusie? Lepsza jest stabilizacja panasa w szkle, czy olka w korpusie?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    jeszcze nie jestem właścicielem sprzętu olka, ale to jest kwestia miesięcy jeśli nie tygodni
    Jedyne czego mi brakuje w E-P1 to szkło panasa 20/1.7, które podobno pojawi się dopiero jesienią z nowym korpusem m4/3.

ps. jak wygląda współpraca szkieł panasa ze stabilizacją, z korpusami olka ze stabilizacją? Trzeba wyłączyć stabilizację w szkle, aby działała w body? Może być włączona w szkle i działać niezależnie od tego w korpusie? Lepsza jest stabilizacja panasa w szkle, czy olka w korpusie?
    ten temat był już na forum poruszany, poszperaj

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Ale pytań co do stabilizacji .
    Z tego co wiadomo po testach na dużych 4/3 te dwie stabilizacje nie współpracują, są zaprojektowane do samodzielnego działania. Podobno matrycowa daje lepsze rezultaty, ale ta w obiektywie jest dużo lepsza przy wizjerze optycznym (czego w e-p1 nie ma ;D). Jednak nie można bez testu ocenić jak działa stabilizacja w e-p1 w porównaniu do wpomnianych szkieł. Trzeba poczekać aż to zrobi ktoś inny, albo zrobić samemu, albo nie przejmować się. W końcu różnica nie powinna być ogromna.
    Fujifilm X10

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kateb Zobacz posta
    Ale pytań co do stabilizacji .
    Z tego co wiadomo po testach na dużych 4/3 te dwie stabilizacje nie współpracują, są zaprojektowane do samodzielnego działania. Podobno matrycowa daje lepsze rezultaty, ale ta w obiektywie jest dużo lepsza przy wizjerze optycznym (czego w e-p1 nie ma ;D). Jednak nie można bez testu ocenić jak działa stabilizacja w e-p1 w porównaniu do wpomnianych szkieł. Trzeba poczekać aż to zrobi ktoś inny, albo zrobić samemu, albo nie przejmować się. W końcu różnica nie powinna być ogromna.

Tu testowali współpracę 2 stabilizacji

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Myślę podobnie.
    Czy gdzieś była informacja czy ten obiektyw będzie miał stabilizację? Wiem, że inne panasonica ją mają, ale ten ma być mały.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów