Strona 51 z 151 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    dobra, żeby zostać dobrze zrozumianym to docelowy odbiorca nie będzie miał potrzeby zmiany obiektywu, ale posiadanie większej ilości obiektywów, lamy i wizjera jest "modne" i fajne

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kowal73 Zobacz posta
    dobra, żeby zostać dobrze zrozumianym to docelowy odbiorca nie będzie miał potrzeby zmiany obiektywu, ale posiadanie większej ilości obiektywów, lamy i wizjera jest "modne" i fajne
    problemem może być chowanie ich w torbie. Jeśli nie będą wymieniać to nikt nie zobaczy że jest ich kilka.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    ale po co naleśnik fajnie na stole wygląda podczas kolacji
    I zamiast filtra wazelinowego, filtr z syropu klonowego

A maluch rzeczywiście niebywale solidny i zgrabny. MZ z jego retro stylem odrobinę gryzie się świecące coś na górze.
    Ostatnio edytowane przez Wieprz ; 22.06.09 o 16:18 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Napiszę o moje spostrzeżeniach na temat Pena. Aparat jest świetny! Doskonale trafia w oczekiwania grupy do której zostaje skierowany. Skierowany jest niestety do innej grupy niż użytkownicy naszego forum. To ma być sprzęt modny jak Mini, Audi TT, tostery porsche-design. Odbiorcy pena na pewno nie będą wiedzieli co to AF i że może być szybszy, jednak wielkie rozczarowanie przeżyją gdy cena zostanie obniżona.

I podobnie jak do Audi TT nikt nie będzie myślał o zakładaniu gazu to w EP1 nikt nie będzie narzekał na brak celownika. Ale jeśli pojawi się model Audi TT super eco i będzie jechał spod świateł jako ostatni to jest pewne ryzyko, że pozostanie w kategorii ciekawostek.
    Wbrew pozorom chyba żaden z użytkowników sportowego porsche nie wpadnie aby zatankować go ropą i zapewne jest dość dobrze zorientowany o jego możliwościach technicznych jak i konkurencji.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Tak, Olympus juz zapowiedzial prace nad dwoma kolejnymi aparatami, jeden poziom nizej, jeden poziom wyzej E-P1. Trzeba poczekac troche
    Możesz podać źródło tego newsa?

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta

Pozdrawiam
    http://43rumors.com/ft4-olympus-plan...elow-the-e-p1/
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    I podobnie jak do Audi TT nikt nie będzie myślał o zakładaniu gazu to w EP1 nikt nie będzie narzekał na brak celownika. Ale jeśli pojawi się model Audi TT super eco i będzie jechał spod świateł jako ostatni to jest pewne ryzyko, że pozostanie w kategorii ciekawostek.
    Wbrew pozorom chyba żaden z użytkowników sportowego porsche nie wpadnie aby zatankować go ropą i zapewne jest dość dobrze zorientowany o jego możliwościach technicznych jak i konkurencji.
    Ale porównania...
    To, że dziś ludziska wychowane na kadrowaniu na ekraniku telefonu komórkowego nie przesądza o braku przydatności dobrego wizjera optycznego czy elektronicznego.
    Raczej brak wizjera to takie Audi Super Eco, wizjer w takim aparacie byłby tym, czym w w/w autach jest dobry spojler.
    Na co dzień niby mało przydatny ale jak przyciśniesz do dechy...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Wiesz ale doskonały wizjer jest w kamerach z pokłonami tylko straszne z nim zawracanie głowy bo aby ustawić ostrość to trzeba kawałek materiału wsadzić na głowę a potem w miejsce matówki włożyć kasetę i to często aby zrobić tylko jedno zdjęcie. Do tego obraz jest do góry nogami. Ale jak wszystko się zgra to i nawet kamienie w górskim pejzażu da się naprostować. A w EP1 masz właśnie taki celownik może nieco mniejszy ale obraz jest w dobrą stronę i przy robieniu zdjęć też się trzeba mniej nachodzić.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    "The E-P1 will be the first of a range of Micro Four Thirds cameras from Olympus, says Mr Watanabe. Electronic viewfinders and more lenses (which could include more pancake primes) will be developed"

"We are now preparing for a future product with an EVF"

http://www.dpreview.com/news/0906/09...einterview.asp

+link od Grizz:
    http://www.amateurphotographer.co.uk...fset=&offset=0

i jeszcze gdzies czytalem, ale nie pamietam w tej chwili...

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    "The E-P1 will be the first of a range of Micro Four Thirds cameras from Olympus, says Mr Watanabe. Electronic viewfinders and more lenses (which could include more pancake primes) will be developed"

"We are now preparing for a future product with an EVF"
    Od razu zabrzmiało optymistycznie

EuroLiberty
    Gość
    Jakieś uwagi z użytkowania? Chyba ma jakieś inne zalety oprócz wyglądu?

Jak oceniacie obiektywy? Z którym AF szybciej wyostrza? Jak z jakością LCD? Wyczytałem, że za wyjątkiem kąta widzenia niczym się nie wyróżnia od LCD stosowanych w kompaktach konkurencji. Przy słonecznej pogodzie ciemność i niełatwo się kadruje.

Rafał czy AF faktycznie jest gorszy niż w Ricoh GX100? Mamy w domu Ricoha i nie chce mi się wierzyć, by mogło być gorzej. Ricoh łapie ostrość dość mulasto.

Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów