Strona 84 z 151 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    Piotrze - z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że znasz już cenę samego body GH1 !

Bardzo mnie ona interesuje (ciągle zastanawiam się nad m4/3). PROSZĘ podaj linka do strony z cenami za samo body GH1. Faktycznie jest aż taka różnica w cenie w porównaniu z body G1 ?

Wg aukcji na ebayu wynika, ze szklo kitowe jest cenione na 500$, a wiec samo body i tak jest drogie...
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez user_jgora Zobacz posta
    Wg aukcji na ebayu wynika, ze szklo kitowe jest cenione na 500$, a wiec samo body i tak jest drogie...
    A od ilu PLN jest dla Ciebie drogie? Do ilu PLN niedrogie?
    Bo na ebayu body GH1 mozesz kupic za 2 866 PLN...

A 14-140mm HD - od 2 749 PLN.

-> daj link na 500 USD
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 9.07.09 o 16:56

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta

-> daj link na 500 USD
    u nasz pisza ze drogo, a na forum filmowym (trafilem przez przypadek jak czytalem info o GH1) widzialem wpis ze tak taniej kamery jeszcze na rynku nie bylo ;D
    punkt widzenia zalezy od paru czynnikow.
    Fujifilm X10

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

-> daj link na 500 USD
    Widocznie rozne ebay-e mamy u mnie znajduje tylko 2 oferty:

samo body - 1650$

i ze szkielkiem - 2175$

Chetnie bym zerknal na to body za 2866zl, mozesz podlinkowac?

Z gory dziekuje, Michal
    Ostatnio edytowane przez user_jgora ; 9.07.09 o 17:35
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Co do snobów.
    Olek wypuścić aparat dla potencjalnie masowego klienta a dał cenę uniemożliwającą masową sprzedaż. Tym E-P1 przy niższej cenie Olek mógłby zagarnąć naprawdę wielki kawał tortu, szczególnie że w tej chwili jeszcze nie ma konkurencji. Zarówno ci co przechodzą z kompaktów mogliby go kupić (gdyby nie był wielokrotnie droższy od kompaktów), jak i lustrzankowcy z różnych systemów jako mały aparat dający dobre IQ (o ile jego cena nie równałaby się nowemu body semi-pro w ich systemie).

A na razie Olek postawił na desing, "oldskulowość" - przesłaniające merytoryczne zalety. Te skórzane pokrowce, skórzane paski za ponad 300 złotych, dodatkowo płatne dekielki z japońskimi znaczkami, białe body (a la iPod), historyczna P-enowa kampania. I ultrawysoka cena za modny gadżet. To gra na snobowanie a nie na zalety tego sprzętu.
    Piotrze nie rozumiesz pojęcia snobizm.

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kateb Zobacz posta
    u nasz pisza ze drogo, a na forum filmowym (trafilem przez przypadek jak czytalem info o GH1) widzialem wpis ze tak taniej kamery jeszcze na rynku nie bylo ;D
    punkt widzenia zalezy od paru czynnikow.
    Zalezy czy patrzysz jak na aparat czy jak na kamere

EuroLiberty
    Gość
    User_jgora - fabryki i logistyka Panasonica sie nie wyrabia, maja wiecej zamowien niz produktow, na zachodzie caly czas aktywne sa watki gdzie i kiedy dostawa.
    Jerry nie kształtuj rzeczywistości Wątki "gdzie i kiedy" faktycznie można było spotkać, ale nie z powodu niewiarygodnie dużej sprzedaży. Panasonic sprzedawał GH1 tylko przez swoje sklepy online w bardzo wysokiej cenie. Ludzie słusznie zakładali, że jak pojawi się w wolnej sprzedaży będzie znacznie tańszy. Dopiero od kilku dni GH1 z 14-140HD jest szerzej dostępny.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar elminho
    Mieszka w
    bochnia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    E tam, od razu snobizm. Zwykłe gadżeciarstwo. Wiem bo sam mam tą dolegliwość
    Smaku życia nie poczuje ten kto kuchnię bojkotuje

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    tak sie zastanawiam - czy E-P1 pozwala na krecenie w trybie slow motion, tj. 50 klatek na sekunde?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez user_jgora Zobacz posta
    Chetnie bym zerknal na to body za 2866zl, mozesz podlinkowac?
    DirectFromJapan: http://cgi.ebay.pl/Panasonic-Lumix-D...3A1%7C294%3A50

Sprawdzeni, kupowalem u nich jakis czas temu kamkoder... Wtedy jeszcze clo i inne oplaty placilem.
    Dzis bym wyslal do Londynu, a stamtad juz poprzez znajomych do PL. I z glowy.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów