Strona 73 z 151 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Szkiełko panasa miodne. Gorzej z gabarytami itd.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Ceny E-P1 w OJ - tanio jak za barszcz

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    Szkiełko panasa miodne. Gorzej z gabarytami itd.
    Tylko, że to mały kit z G1:
    Demo 2. E-P1 + Lumix 14-45

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Protestuję przeciwko robieniu z kobiet idiotek i to tylko dlatego, by podbudować opinię o E-P1.
    Ostre słowa. Nic takiego nie sugerowałem. Z reguły kobiety nieco gubią się w technikaliach.
    Zacytowałem wypowiedź z telewizorni - nic nie zmyślałem. Wielu z nas mogłoby podać takie przykłady. A to wcale nie oznacza że kobiety są idiotkami. Nie każdy musi interesować się techniką tak samo jak nie każdy musi wiedzieć że fiszbiny są nie tylko w kołnierzyku koszuli a ziemia egipska to nie gatunek gleby

Moim zdaniem EP-1 jest bardzo elegantny i sporą część mniej stechnicyzowanych kobiet może zauroczyć.

Taki zresztą chyba był zamiar Producenta - vide wiele reklam - w tym fajna seria retroniewiast z nowym penem.
    Ostatnio edytowane przez Wieprz ; 30.06.09 o 19:07

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Ceny E-P1 w OJ - tanio jak za barszcz
    Jeśli barszcz tyle kosztuje, to drogie muszą być buraki w tym roku A tak serio, to nie jest najgorzej.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Na forum DPReview pisza, ze E-P1 (video) wyraznie szybciej ostrzy ze szklami Lumix'a, niz Oliego.

http://www.ukphotosafari.org/e-p1-te...und-demos.html

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=32274996
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 30.06.09 o 22:04

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    Ostre słowa. Nic takiego nie sugerowałem. Z reguły kobiety nieco gubią się w technikaliach.
    http://imgs.xkcd.com/comics/how_it_works.png

Nie ma to jak uogólniać Dobrze jest, aparacik śliczny i na pewno niektórzy klienci się na niego także dlatego skuszą.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    Nie ma to jak uogólniać Dobrze jest, aparacik śliczny i na pewno niektórzy klienci się na niego także dlatego skuszą.
    No nie, zaraz ze mnie mizogina zrobią. Napisałem że z reguły. Na kierunkach technicznych kobiety raczej stanowią mniejszość i to bardzo mniejszą mniejszość. A że niektóre wymiatają nie tylko z matematyki to fakt (ja matematyki nie umiem w ząb )

Debatowanie nad wpływem braku wizjera czy lampy na sprzedaż jest jałowe nie tylko z tego powodu że to zmartwienie Japończykow i oni sobie jakoś z tym poradzą bez nas. iPhone nie miał MMSów. MMSy wprowadzono w Polsce w połowie 2002.
    W tego rodzaju sprzęcie nie chodzi o to żeby "wszystko miał".
    Retrogadżety nie mają też być równie dostępne jak ich pierwowzory (fiacik 500, new beetle, w jakims sensie kitchen aid czy retrolodówki SMEG). Wręcz przeciwnie, byłoby to niewskazane.

https://forum.olympusclub.pl/showpos...&postcount=160
    Ostatnio edytowane przez Wieprz ; 1.07.09 o 00:08

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez void Zobacz posta
    Witam

Jakie zalety ma zamówienie w pre-orderze, jeśli te 2-3 tygodnie oczekiwania nie robią mi różnicy? Nie lepiej poczekać, aż będzie w wielu sklepach, które będą konkurować ze sobą ceną?
    W cyfrowe.pl kit E-P1/17mm/OVF stał przez chwilę 2990zł. Tylko dlatego zamówiłem. Cena w cyfrowe.pl została poprawiona, a zamówienie anulowane.

Osobiście nie widzę najmniejszego sensu kupowania w przedsprzedaży.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ten temat byl mocno poruszany jak pojawil sie 5D II. Zamowienie w przedsprzedazy ma zalete wtedy, gdy:

1) pojawia sie aparaty w sklepach, ale w malej ilosci
    2) przewidujemy wzrost ceny (np. poprzez oslabienie zlotowki)

Co to znaczy?

AD.1

Po prostu Ci co zamowia wczesniej, dostana wczesniej. Przy malej podazy - jak bylo z 5D II Ci co czekali - czekali czesto 5 - 6 miesiecy. No i zaplacili duzo wiecej - o czym w nastepnym punkcie.

AD. 2

Otoz, gdyby w momencie pojawienia sie sprzetu - rzeczywista cena byla wyzsza - przy spelnieniu kilku punktow - sklep musialby sprzedac aparat w cenie po ktorej przyjal zamowienie. Konkretnie musi przyjsc email ze sklepu z potwierdzeniem przyjecia zamowienie. Tak bylo z EURO RTV - setki ludzi, ktorzy kupili 5D II on-line - juz mialo ich podac od sadu. Kiedy aparat pojawil sie w sprzedazy - cena byla wyzsza. Ostatecznie EURO zrealizowalo wolno, bo wolno zamowienia po pierwotnej cenie, mimo, iz w sklepie on-lina obowiazywala juz nowa, wyzsza cena.

A co odwrotnie? Tzn. cena spada? Po prostu spada. W momencie, kiedy sklep dostaje towar - daje zamawiajacemu dzien lub dwa na decyzje, czy kupuje. Jak nie - to koniec sprawy.
    Nie dam glowy, ze tak to dziala w 100% sklepow - pewnie nie, szczegolnie w malych rodzinnych sklepach w PL. Ale we wszystkich, gdzie forumowicze canon deski zamawiali + wszystkich o jakich slyszalem w Stanach - tak to wygladalo.

PS: Tak na koniec dodam, ze ogolny ton w grudniu 2008 forum canon deski a propo 5D II byl "jak drogo" i tylko frajerzy kupia. I jeszcze w maju i czerwcu - Ci co tak mowili, na kolanach szukali okazji... odsprzedazy, itp. po cenie z grudnia...

Ja pierwszy raz w zyciu kupilem wtedy sprzet o wartosci wiekszej niz samochod... I sprzedalem po 5 miesiacach za prawie tyle samo, a kupujacy stali w kolejce... Nie dosc, ze szkla zdrozaly czesto jeszcze wiecej niz body, to jeszcze podaz spadla prawie do zera... Z lampami to samo.

Nie sadze, ze teraz tak bedzie z P-E1, ale skoro pytanie o przedsprzedaz padlo, chcialem sie podzielic moja historia z ostatnich miesiecy.

PPS: E-P1 juz dostepny na ebay:
    http://fotografia-aparaty.shop.ebay....hi=10%C2%A0000
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 1.07.09 o 02:25

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów