Strona 72 z 151 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Kobiety są bardziej pragmatyczne. Nie kierują się tak emocjami.
    Polemizowałbym.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    lampa? To JA zwróciłem uwagę, że E-P1 nie ma lampy! I nic to nie dało. Aparat jest śliczny i basta! Żadnego błe GH1, czy "gigantycznego" K7 !

Nawet jak pokazałem jakiej wielkości jest FL-50R i jak dziwnie będzie wyglądać toto na E-P1... Odpowiedź jaką uzyskałem: "a przecież mówiłeś, że z jasnym obiektywem to nie trzeba lampy" :-/

Po prostu wtopiłem na całego. Z drugiej strony podobno kobiety mają intuicję.... i tego się trzymam z braku JAKICHKOLWIEK miarodajnych testów.
    Ostatnio edytowane przez outsider ; 30.06.09 o 15:25

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Kobiety są bardziej pragmatyczne.
    Oglądałem kiedyś jakiś brytyjski test samochodów osobovanów. Testujacymi były niewiasty, które wymieniały się samochodami i na końcu opowiadały o wrażeniach z testów. Zaczęło się od "mi najbardziej podoba się ten czewony"

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    Oglądałem kiedyś jakiś brytyjski test samochodów osobovanów. Testujacymi były niewiasty, które wymieniały się samochodami i na końcu opowiadały o wrażeniach z testów. Zaczęło się od "mi najbardziej podoba się ten czewony"
    Ze względu na kolor czy też dlatego, że najlepiej się w nim czuła To, że czegoś nie potrafiła nazwać nie oznacza, że kolor był czynnikiem decydującym.

O kobietach mam jak najlepsze zdanie. Facet podnieca się alufelgami, a kobieta sprawdza czy uchwyt na kubek jest w odpowiednim miejscu.

Dlatego E-P1 w walce o amatora kobietę przegra z innymi kompaktami. Brak lampy, krótki zoom w dodaku manualny i przy tym wysoka cena. Ja od początku twierdzę, że E-P1 jest dla zaawansowanego fotografa z kasą. W tej grupie zapewne znajdzie się również kilka kobiet, ale twierdzenie, że ze względu na wygląd każda kobieta rzuci się na E-P1 jest naciągane Tym bardziej, że na rynku jest sporo bardzo ładnych kompaktów. Napiszę tak... pokazujcie E-P1 swoim kobietom. Zobaczymy ile z nich będzie Was naciskało na zakup

Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    lampa? To JA zwróciłem uwagę, że E-P1 nie ma lampy! I nic to nie dało. Aparat jest śliczny i basta! Żadnego błe GH1, czy "gigantycznego" K7 !

Nawet jak pokazałem jakiej wielkości jest FL-50R i jak dziwnie będzie wyglądać toto na E-P1... Odpowiedź jaką uzyskałem: "a przecież mówiłeś, że z jasnym obiektywem to nie trzeba lampy" :-/

Po prostu wtopiłem na całego. Z drugiej strony podobno kobiety mają intuicję.... i tego się trzymam z braku JAKICHKOLWIEK miarodajnych testów.
    Sry outsider, ale takie opowiastki nie dla mnie. Tekst "albo E-P1, albo żaden" padł u mnie w domu i pisałem o tym. I nie ze względu na wygląd. Miał być mały, poręczny aparat, a G1/GH1 od takiego szablonu daleko odbiega.

Jeśli Twoja kobieta będzie podpinać pod E-P1 jasne obiektywy (które?) i nosić taki zestaw w torebce, to nie dobrze dla torebki. Widzę również jej radość z użytkowania E-P1 z podpiętą FL-50

Nie ma potrzeby chować się za plecami kobiet. Jeśli komuś się podoba, to kupować. Nie zrzędzić. Ja dzisiaj złożyłem zamówienie na E-P1 w cyfrowe.pl. Niestety okazało się, że cena była nieprawidłowa i ją podniesiono. 3900zł za E-P1 z 17mm, to o ten 1000zł dla mnie za dużo.

Pozdrawiam
    k@mcio
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 30.06.09 o 16:21

Banned | OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Nie zada takiego pytania. Skąd wiem? Bo przetestowałem problem. Ani razu nie padło pytanie o lampę czy wizjer. Po naciśnięciu ON/OF widać (pod warunkiem zdjęcia dekielka z obiektywu) obraz na monitorze i poza ale super! Lub podobnym westchnieniu nie słyszałem żadnych pytań. I to nie tylko wśród kobiet.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    ależ hałas z AF przy 50/2 macro, normalnie karabin maszynowy Za to szkło panasa cichutkie i szybkie.
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 30.06.09 o 16:23

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Nie zada takiego pytania. Skąd wiem? Bo przetestowałem problem. Ani razu nie padło pytanie o lampę czy wizjer. Po naciśnięciu ON/OF widać (pod warunkiem zdjęcia dekielka z obiektywu) obraz na monitorze i poza ale super! Lub podobnym westchnieniu nie słyszałem żadnych pytań. I to nie tylko wśród kobiet.
    To zaproś kobietę na imprezę do pubu i niech ją uwieczni za pomocą E-P1. Protestuję przeciwko robieniu z kobiet idiotek i to tylko dlatego, by podbudować opinię o E-P1.

Bez odbioru.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja nie robię z kobiet idiotek tylko lampa i wizjer są w tym aparacie zbędne. A tak na marginesie testowałem właśnie w pubie G1 i totalna porażka. Wbudowana lampa na niewiele się zdała bo i tak większość zdjęć była nieostra. Wiesz jak idę na imprezę do pubu to nie za specjalnie zapraszam kobiety z powodu, że są już na miejscu a co do zdjęć to chyba i lepiej aby ich nie było. Choć pub pubowi nierówny i myślę, że w klimacie bez lampy EP1 da sobie radę. ( ISO 6400 ) Sprawdzę to następnym razem.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Nie ma potrzeby chować się za plecami kobiet. Jeśli komuś się podoba, to kupować. Nie zrzędzić. Ja dzisiaj złożyłem zamówienie na E-P1 w cyfrowe.pl. Niestety okazało się, że cena była nieprawidłowa i ją podniesiono. 3900zł za E-P1 z 17mm, to o ten 1000zł dla mnie za dużo.
    Witam

Jakie zalety ma zamówienie w pre-orderze, jeśli te 2-3 tygodnie oczekiwania nie robią mi różnicy? Nie lepiej poczekać, aż będzie w wielu sklepach, które będą konkurować ze sobą ceną?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów