www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
lampa? To JA zwróciłem uwagę, że E-P1 nie ma lampy! I nic to nie dało. Aparat jest śliczny i basta! Żadnego błe GH1, czy "gigantycznego" K7 !
Nawet jak pokazałem jakiej wielkości jest FL-50R i jak dziwnie będzie wyglądać toto na E-P1... Odpowiedź jaką uzyskałem: "a przecież mówiłeś, że z jasnym obiektywem to nie trzeba lampy" :-/
Po prostu wtopiłem na całego. Z drugiej strony podobno kobiety mają intuicję.... i tego się trzymam z braku JAKICHKOLWIEK miarodajnych testów.
Ostatnio edytowane przez outsider ; 30.06.09 o 15:25
Ze względu na kolor czy też dlatego, że najlepiej się w nim czułaTo, że czegoś nie potrafiła nazwać nie oznacza, że kolor był czynnikiem decydującym.
O kobietach mam jak najlepsze zdanie. Facet podnieca się alufelgami, a kobieta sprawdza czy uchwyt na kubek jest w odpowiednim miejscu.
Dlatego E-P1 w walce o amatora kobietę przegra z innymi kompaktami. Brak lampy, krótki zoom w dodaku manualny i przy tym wysoka cena. Ja od początku twierdzę, że E-P1 jest dla zaawansowanego fotografa z kasą. W tej grupie zapewne znajdzie się również kilka kobiet, ale twierdzenie, że ze względu na wygląd każda kobieta rzuci się na E-P1 jest naciąganeTym bardziej, że na rynku jest sporo bardzo ładnych kompaktów. Napiszę tak... pokazujcie E-P1 swoim kobietom. Zobaczymy ile z nich będzie Was naciskało na zakup
![]()
Sry outsider, ale takie opowiastki nie dla mnie. Tekst "albo E-P1, albo żaden" padł u mnie w domu i pisałem o tym. I nie ze względu na wygląd. Miał być mały, poręczny aparat, a G1/GH1 od takiego szablonu daleko odbiega.
Jeśli Twoja kobieta będzie podpinać pod E-P1 jasne obiektywy (które?) i nosić taki zestaw w torebce, to nie dobrze dla torebki. Widzę również jej radość z użytkowania E-P1 z podpiętą FL-50
Nie ma potrzeby chować się za plecami kobiet. Jeśli komuś się podoba, to kupować. Nie zrzędzić. Ja dzisiaj złożyłem zamówienie na E-P1 w cyfrowe.pl. Niestety okazało się, że cena była nieprawidłowa i ją podniesiono. 3900zł za E-P1 z 17mm, to o ten 1000zł dla mnie za dużo.
Pozdrawiam
k@mcio
Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 30.06.09 o 16:21
Nie zada takiego pytania. Skąd wiem? Bo przetestowałem problem. Ani razu nie padło pytanie o lampę czy wizjer. Po naciśnięciu ON/OF widać (pod warunkiem zdjęcia dekielka z obiektywu) obraz na monitorze i poza ale super! Lub podobnym westchnieniu nie słyszałem żadnych pytań. I to nie tylko wśród kobiet.
ależ hałas z AF przy 50/2 macro, normalnie karabin maszynowyZa to szkło panasa cichutkie i szybkie.
Ostatnio edytowane przez dzemski ; 30.06.09 o 16:23
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
Ja nie robię z kobiet idiotek tylko lampa i wizjer są w tym aparacie zbędne. A tak na marginesie testowałem właśnie w pubie G1 i totalna porażka. Wbudowana lampa na niewiele się zdała bo i tak większość zdjęć była nieostra. Wiesz jak idę na imprezę do pubu to nie za specjalnie zapraszam kobiety z powodu, że są już na miejscu a co do zdjęć to chyba i lepiej aby ich nie było. Choć pub pubowi nierówny i myślę, że w klimacie bez lampy EP1 da sobie radę. ( ISO 6400 ) Sprawdzę to następnym razem.