Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Pytanie do tych, ktorzy znaja (obserwuja) zachowanie OLYMPUS'a (ja jestem tu nowy):
1) czy jak podaja cene sugerowana, to za tyle sie pojawia sprzet w sklepach, czy raczej tzw. "street price" jest nizsza, jak u Panasonica?
2) jak rozumiem, data 15, badz 16 czerwca to jedynie data ogloszenia oficjalnie nowego modelu, ktory w sklepach moze sie pojawic np. za 2 miesiace, tak?
Momencik, jak mawia mój znajomy. Ładny i owszem, czegoś tam zapewne nie ma, ale nie zauważyłem bym coś o tym wspominał, czy drogi nie wiadomo. Niestety ostatnimi czasy przy wprowadzaniu nowego produktu obawy o wysoką cenę najczęściej się potwierdzają więc z reguły po pierwszych informacjach zostaje już tylko nadzieja. Ok. Rozumiem Eddie, że Tobie powiewa na ile wyceni Olympus swoje m4/3, ale mi akurat nie jest, to obojętnym. Nie rozumiem dlaczego mam nie szanować swoich pieniędzy?
Narzekań jednak w nadmiarze nie widzę więc rytmu Twojej melodii nie łapię![]()
Ja mam tylko nadzieję, że kupno body m4/3 nie będzie równoznaczne z daniem świadectwa własnego obłędu
Różnice są zawsze. Jednak na początku nie są kosmiczne.
Olympus dość szybko wprowadza sprzęt na rynek. Sądzę, że w przeciągu miesiąca po premierze będzie dostępny. Przynajmniej żywię taką nadzieję.
Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 7.06.09 o 22:51 Powód: Automatyczne scalenie postów
Ostatnio edytowane przez epicure ; 7.06.09 o 23:00
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
małe porównanie z g1.
oryginalny wątek z dpreview.
Pozdrawiam,
- Marcin.
G1 ładniejsze
Do wyboru do koloru
Szkoda jedynie, ze obie firmy nie ustalily razem gdzie IS bedzie... Szkoda przeplacac za szkla z IS (Panas) do body Oly, jak i szkoda pozbawiac sie IS w szklach (Oly) uzywajac ich z body Panasa (zakladajac, ze IS jest komus oczywiscie potrzebny).
Miniaturyzacja - Oly, funkcjonalnosc (plus ponoc duzo bardziej zaawansowanie video) - Panas.
G1\GH1 ma dodatkowo wzgledem E-P1:
- grip
- odwracalny LCD
- EVF
- wbudowany FLASH
Ja jestem ciekawy - jak ponoc ta sama matryca - bedzie sie sprawowac w puszkach Oly vs Panas (gl. szumy).
Jakie moga byc roznice - pokazuje sprzet SONY vs NIKON.
Z tego co pamietam, Panas ma rowniez wypuscic do konca roku aparat u43 o kompaktowych rozmiarach, taka bezposrednia konkurencje do E-P1.
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether