Strona 6 z 151 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rumpel Zobacz posta
    Eddie - na znurzenie dobrze robi piwo , rozluźnia i rozjaśnia umysł
    Wypiłem, ale jak czytam przy każdej premierze to samo, to mam ochotę nie trzeźwieć
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Wypiłem, ale jak czytam przy każdej premierze to samo, to mam ochotę nie trzeźwieć
    Eee, a jak to się ostatnim razem skończyło?
    "There's no such thing as free titties"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Eee, a jak to się ostatnim razem skończyło?
    Posiadam zdrowy rozsądek, nie piję do upadłego z byle powodu
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Pytanie do tych, ktorzy znaja (obserwuja) zachowanie OLYMPUS'a (ja jestem tu nowy):

1) czy jak podaja cene sugerowana, to za tyle sie pojawia sprzet w sklepach, czy raczej tzw. "street price" jest nizsza, jak u Panasonica?
    2) jak rozumiem, data 15, badz 16 czerwca to jedynie data ogloszenia oficjalnie nowego modelu, ktory w sklepach moze sie pojawic np. za 2 miesiace, tak?

EuroLiberty
    Gość
    To co zwykle.
    O, jaki ładny.
    Bleeee, nie ma czegoś tam.
    Ale ładny.
    O rety, jaki drogi.
    Mam nadzieję, że będzie tańszy.

Zmieńcie repertuar, bo robicie się nudni.
    Momencik, jak mawia mój znajomy. Ładny i owszem, czegoś tam zapewne nie ma, ale nie zauważyłem bym coś o tym wspominał, czy drogi nie wiadomo. Niestety ostatnimi czasy przy wprowadzaniu nowego produktu obawy o wysoką cenę najczęściej się potwierdzają więc z reguły po pierwszych informacjach zostaje już tylko nadzieja. Ok. Rozumiem Eddie, że Tobie powiewa na ile wyceni Olympus swoje m4/3, ale mi akurat nie jest, to obojętnym. Nie rozumiem dlaczego mam nie szanować swoich pieniędzy?

Narzekań jednak w nadmiarze nie widzę więc rytmu Twojej melodii nie łapię

Ja mam tylko nadzieję, że kupno body m4/3 nie będzie równoznaczne z daniem świadectwa własnego obłędu

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Pytanie do tych, ktorzy znaja (obserwuja) zachowanie OLYMPUS'a (ja jestem tu nowy):

1) czy jak podaja cene sugerowana, to za tyle sie pojawia sprzet w sklepach, czy raczej tzw. "street price" jest nizsza, jak u Panasonica?
    Różnice są zawsze. Jednak na początku nie są kosmiczne.

2) jak rozumiem, data 15, badz 16 czerwca to jedynie data ogloszenia oficjalnie nowego modelu, ktory w sklepach moze sie pojawic np. za 2 miesiace, tak?
    Olympus dość szybko wprowadza sprzęt na rynek. Sądzę, że w przeciągu miesiąca po premierze będzie dostępny. Przynajmniej żywię taką nadzieję.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 7.06.09 o 22:51 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    To co zwykle.
    O, jaki ładny.
    Bleeee, nie ma czegoś tam.
    Ale ładny.
    O rety, jaki drogi.
    Mam nadzieję, że będzie tańszy.

Zmieńcie repertuar, bo robicie się nudni.
    Ok...

Brzydki jest jak noc, ale za to ma wszystko (komu potrzebny jest wizjer, lampa czy obrotowy ekran?) i jest tani jak barszcz! Kupuję od razu, jak tylko pojawi się w sklepach.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 7.06.09 o 23:00
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Awatar sadz1u
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

małe porównanie z g1.

oryginalny wątek z dpreview.
    Pozdrawiam,
    - Marcin.

kowalikster
    Gość
    G1 ładniejsze

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Do wyboru do koloru

Szkoda jedynie, ze obie firmy nie ustalily razem gdzie IS bedzie... Szkoda przeplacac za szkla z IS (Panas) do body Oly, jak i szkoda pozbawiac sie IS w szklach (Oly) uzywajac ich z body Panasa (zakladajac, ze IS jest komus oczywiscie potrzebny).

Miniaturyzacja - Oly, funkcjonalnosc (plus ponoc duzo bardziej zaawansowanie video) - Panas.

G1\GH1 ma dodatkowo wzgledem E-P1:
    - grip
    - odwracalny LCD
    - EVF
    - wbudowany FLASH

Ja jestem ciekawy - jak ponoc ta sama matryca - bedzie sie sprawowac w puszkach Oly vs Panas (gl. szumy).
    Jakie moga byc roznice - pokazuje sprzet SONY vs NIKON.

Z tego co pamietam, Panas ma rowniez wypuscic do konca roku aparat u43 o kompaktowych rozmiarach, taka bezposrednia konkurencje do E-P1.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Z tego co pamietam, Panas ma rowniez wypuscic do konca roku aparat u43 o kompaktowych rozmiarach, taka bezposrednia konkurencje do E-P1.
    Liczę że analogicznie Olek wypuści konkurencję dla G1 za jakiś czas.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów