Strona 57 z 151 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Kaz de Wro Zobacz posta
    rocco- wszystkie ptaki ćwierkają, że będziesz pierwszym nabywcą tego zestawu na Forum....Gratulacje ! ...pochwal się fotkami z urlopowych wojaży, dobrze
    Prowokator
    Jeśli to maleństwo doposażą w EVF to kto wie?
    W takiej formie jak teraz na pewno go nie kupię, nie potrafię i nie cierpię kadrowac na ekranie LCD. On potrzebny mi jest wylącznie do przeglądania fotek i ewentualnie wprowadzania ustawień. Idealnym rozwiązaniem byłby odwracany, jak w E-3 bo moglem go obrócić, zamknąć i fotografowac jak analogową lustrzanką.
    W E-P1 to nierealne ale jesli tylko będzie wizjer elektroniczny to obiecuję, że się zastanowię

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Czy ZD 28/2.8 działa z AF-contrast?

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Z tego co mi się udało trafić przypadkowo, to nie działa tryb bezprzewodowego sterowania z lamp 50R i 36R, reszta chyba działa.
    :/ Szkoda, szkoda... No niby faktycznie potrzeba jakos ten blysk wyzwalac, ale i tak szkoda... Dzieki.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    jeszcze jedna uwaga, po krótkim macaniu EP-1
    to maleństwo się chyba trochę grzeje
    miałem wrażenie, że prawa strona wyraźnie była cieplejsza
    albo z wrażenia ręce się zgrzały, albo aparacik w którym matryca non stop zasuwa
    trochę ciepła produkuje

pytanie jak to wpłynie na szumy?

choć teoretycznie aparacik z metalową obudową powinien dobrze odprowadzać ciepło
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    choć teoretycznie aparacik z metalową obudową powinien dobrze odprowadzać ciepło
    plastic inside

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    rocco- inżynierowie Olego czytają nasze Forum i dali się w końcu przekonać

Olympus confirmed: pro Pen camera in the future
    “Of course, Olympus is looking to attract pro shooters, Garcia says, and one way to do that is with a viewfinder and integrated flash, which the E-P1 lacks. ‘Our main focus with this first model has been to make a compact camera to attract the users from the compact market,’ he says. However, professional photographers wishing for a viewfinder will see their wishes granted, according to Watanabe. ‘We are now preparing for future products to incorporate a electronic viewfinder,’ as well as a flash, he says.”http://photorumors.com/2009/06/24/ol...in-the-future/
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    ...i znowu przyjdzie mi czekać na pena z wizjerem, lampą i być może szybszym AF.... może pojawi się w listopadzie? Tak aby załapać się na świąteczną gorączkę zakupową. Jeśli body E-P1 ma kosztować około 3000pln to pro-pen pojawi się pewnie w cenie 4000pln. Przynajmniej na początku sprzedaży.

Proszę (szukam w internecie i nie mogę namierzyć), czy mógłby ktoś podać linka (albo podać w temacie), które szkła 4/3 obsługują AF oparty na detekcji kontrastu? Czy są wśród nich rówież jakieś stałki?

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Kaz de Wro Zobacz posta
    rocco- inżynierowie Olego czytają nasze Forum i dali się w końcu przekonać

Olympus confirmed: pro Pen camera in the future
    “Of course, Olympus is looking to attract pro shooters, Garcia says, and one way to do that is with a viewfinder and integrated flash, which the E-P1 lacks. ‘Our main focus with this first model has been to make a compact camera to attract the users from the compact market,’ he says. However, professional photographers wishing for a viewfinder will see their wishes granted, according to Watanabe. ‘We are now preparing for future products to incorporate a electronic viewfinder,’ as well as a flash, he says.”http://photorumors.com/2009/06/24/ol...in-the-future/
    Wiem, było o tym kilkadziesiąt postów wcześniej w tym wątku
    Najbardziej mnie raduje to "professional photographers wishing" bo twardo mnie tu przekonywano, że taki wizjer jest zupełnie niepotrzebny

Czekam więc...

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Byle nie przesadzą z robieniem tego pro pod względem ceny. Ciekawe czy zdecydują się na uszczelnienia.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar outback
    Mieszka w
    Crows Nest
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    ...i znowu przyjdzie mi czekać na pena z wizjerem, lampą i być może szybszym AF.... może pojawi się w listopadzie? Tak aby załapać się na świąteczną gorączkę zakupową. Jeśli body E-P1 ma kosztować około 3000pln to pro-pen pojawi się pewnie w cenie 4000pln. Przynajmniej na początku sprzedaży.

Proszę (szukam w internecie i nie mogę namierzyć), czy mógłby ktoś podać linka (albo podać w temacie), które szkła 4/3 obsługują AF oparty na detekcji kontrastu? Czy są wśród nich rówież jakieś stałki?
    wszystkie z niebieskim paskiem określane są jako "high speed contrast af", inne pewnie tez ostrza po kontraście ale dużo wolniej, tak mi się wydaje.
    http://www2.olympus.pl/consumer/down...ap_2009_en.pdf

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów