Mnie się PEN bardzo podoba, 'letko' zaraziłem się myślą o jego zakupie, gdybym jednak dostał taki prezent byłbym zachwycony i cieszyłbym się jak ...
Zwłaszcza gdy nie chodzi o wielką szybkość i robienie fotek studyjnych.
z 50-200 elegancko, ze 150'ką bajera (może ktoś mi ją sprezentuje), szkoda że nie podpiąłem 50'tki (brak czasu - hę)
W tak krótkim czasie nie dał się do końca poznać, jednak jest to COŚ.
A teoretycy i tak pozostaną przy swoim.
Fotografia to największy kłamca na świecie. Bo wybieram mój punkt widzenia. Alex Majoli
E-30 + różniste słoiki + dekielki takowe + okular Irek'45 +sisfuzor
Jak na razie (jeżeli nie będzie jakichś większych wpadek) EP-1 jest najdoskonalszym aparatkiem jaki mogłem sobie wyobrazić.
Prawie.
Nie wiem jak AF -który raz jest szybki, raz wolny -zależy kto sprawdzał, jedyne co mnie powstrzymuje od natychmiastowego zamówienia to brak współpracy ze szkłami FT (zadowalającej współpracy).
Nie mam ciśnienia na wizjery optyczne czy elektroniczne bo tych mam po dziurki w nosie i nie chce mi się męczyć zkolejną dziurką przy oku.
Do tej pory mam 1 (słownie JEDEN) aparat FT zakupiony w 2004 roku i jeżeli jeszcze czegokolwiek mi brakowało to właśnie mobilności, bo kobyła wielkości E-1 i 11-22 albo L25 nie są sprzętem który nosi się ze sobą zawsze.
A najlepsze ujęcia przychodzą zawsze wtedy gdy;
1. Graty są w torbie na plecach
2. Graty są w torbie w domu.
Tyle.
Cena nie gra roli *
* jest tańsze 5x od M8 a bije ją na łeb na szyję**
**-ocz jeśli będzie optyka FT będzie współpracować*** (tylko tyle i AŻ tyle).
***- nie musi być jakieś hoho -wystarczy prędkość LV ZD25 z np e-420 + "lupa" dla MF ale taka która pokazuje wycinek powiększony na tle całego kadru a nie jak teraz.
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 23.06.09 o 13:11
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=32217390 - tu trochę informacji od bywalca forum dpreview.
W skrócie:
- LCD jest jaśniejszy niż dotychczasowe.
- AF działa jak CDAF w E-620/E-30, ale z każdymi obiektywami Olka - wolny, czy nie wolny, ale super, że działa. Z tego co mówiły tutaj osoby, działa także z Sigmami, ale wolno?
Muszę się dowiedzieć czy gdzieś w pobliżu da się potestować, bo chętnie bym sprawdził jak sobie radzi z moimi obiektywami.
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
Rozwiązanie "problemu" wizjera dla zooomów w EP-1 leży w zasięgu ręki.
(z "www.oly-e.de")
I wszyscy będą zadowoleni.
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 23.06.09 o 16:38
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jak długo po wykonaniu zdjęcia jest ono zapisywane na kartę?