Strona 5 z 151 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Przedmiot pożądania - teaser z Amateur Photography.

http://43rumors.com/wp-content/uploa.../05/teaser.jpg

EuroLiberty
    Gość
    Possible specs:
    - 12 mpx
    - 100-3200 ISO
    - body IS
    - 3.0 LCD (no swivel) with new improved liveview (IS will work while you use the liveview)
    - same autofocus as the Panasonic G1
    - video 720p
    - 2 models (one in silver-black, one beige)
    - thicker than the G10 or DP2
    - 17mm f/2.8 lens and 14-42 lens kit
    - 990$ body + kit lens

Hmmm... 1000 USD, to w Europie 1000 EUR. Jeśli się potwierdzi, to na polskim rynku uwzględniając specyfikę cen sugerowanych kit będzie kosztował gdzieś w okolicach 3500 PLN. Oczywiście spekulacje, ale oparte o przecieki, które wyglądają na kontrolowane.

Kupić coś mniejszego muszę i bardzo chciałbym, by był, to Olympus, ale... Ile stoi teraz Panasonic G1? Chyba poniżej 2000 PLN

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Mam nadzieję, że jednak ta cena nie będzie aż tak wysoka, bo inaczej tą premierę Olympus przypieczętuje klapą.

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Trochę dowalili z ceną. No ale za pół roku będzie za ~2500pln. Jeśli jakość obrazowania będzie dobra to może to i uczciwa cena. Podoba mi się to cacko piekielnie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Nie no, z jakiej racji to ma kosztować więcej, niż panas G1? Liczę na to, że cena rynkowa będzie poniżej 2000 zł.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rumpel Zobacz posta
    Mam nadzieję, że jednak ta cena nie będzie aż tak wysoka, bo inaczej tą premierę Olympus przypieczętuje klapą.
    Ja również. Prawdę powiedziawszy nie marudzę, bo ostatecznie najprawdopodobniej i tak kupię Olympusa. Zakładam jednak, że więcej jak 3500 PLN w kicie kosztować nie będzie dlatego mogę się zdeklarować jako pewny kupiec. Chociaż już nie niezależnie od ceny, bo widzę, że może chłopaków ponieść na fali euforii jaka po każdym nijusie o micro 4/3 przelewała się przez fora. Mogą wyskoczyć równie dobrze z ceną powyżej 4000 PLN Wówczas pozostanie mi G1, który przynajmniej ma już wizjer Właśnie. Ciekawe ile zażyczą sobie za akcesoria. Taki wizjer potrafi kosztować kilka stówek.

Z drugiej strony dzisiaj dowiedziałem się o cenie ZUIKO 25/2,8, bo żyłem w nieświadomości. Jeśli ciemny obiektyw przeznaczony dla najtańszych body jest tak drogi, to takiego 17mm f/2,8 mogą wycenić na sporo więcej. Spodziewać się można wszystkiego.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 7.06.09 o 21:12

| OlyJedi Awatar Kaleb_82
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta

Z drugiej strony dzisiaj dowiedziałem się o cenie ZUIKO 25/2,8, bo żyłem w nieświadomości. Jeśli ciemny obiektyw przeznaczony dla najtańszych body jest tak drogi, to takiego 17mm f/2,8 mogą wycenić na sporo więcej.spodziewać się można wszystkiego.
    Ja myślę, że nie ma sensu się za bardzo sugerować obecnymi cenami ZD 25 (jak dla mnie cena 675 zł za niego to max) i w ogóle sprzętu obecnie bo jest to delikatnie mówiąc aberracja - fakt, że związana z kursami walut. Ceny są chore i strategię mniejszej sprzedaży przy wyższych marżach (bo i popyt zmalał) i ograniczania asortymentu wkrótce zweryfikuje rynek.

W Krakowie jest kilka sklepów oferujących "przedkryzysowe" ceny na sprzęt Olka, tyle, że widnieje on tylko na stronach a nie na półce sklepowej - tak mniej więcej od 4 miesięcy.

A nowości zawsze szokują cenami, szczególnie takie jak u4/3 będące w zasadzie nowym systemem. Wcale by mnie 3,5k pln nie zdziwiło.
    sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera

dzarro
    Gość
    Z ceną poniżej 2000 zł za G1 to może być ciężko. jakiś tydzień temu w Saturnie w Warszawie widziałem go za... 2690 zł. W wielu sklepach netowych też jest po 2300-2400 zł. Ciekaw jestem jak jest z dostępnością egzemplarzy oferowanych za starą cenę - czyli 1999 zł. Jak go kupowałem w styczniu za 1899 zł to miałem świadomość, że przepłacam, teraz okazuje się, że to była jedna z niższych cen.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    To co zwykle.
    O, jaki ładny.
    Bleeee, nie ma czegoś tam.
    Ale ładny.
    O rety, jaki drogi.
    Mam nadzieję, że będzie tańszy.

Zmieńcie repertuar, bo robicie się nudni.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    To co zwykle.
    O, jaki ładny.
    Bleeee, nie ma czegoś tam.
    Ale ładny.
    O rety, jaki drogi.
    Mam nadzieję, że będzie tańszy.

Zmieńcie repertuar, bo robicie się nudni.
    Eddie - na znurzenie dobrze robi piwo , rozluźnia i rozjaśnia umysł

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów