Przedmiot pożądania - teaser z Amateur Photography.
http://43rumors.com/wp-content/uploa.../05/teaser.jpg
Przedmiot pożądania - teaser z Amateur Photography.
http://43rumors.com/wp-content/uploa.../05/teaser.jpg
Possible specs:
- 12 mpx
- 100-3200 ISO
- body IS
- 3.0 LCD (no swivel) with new improved liveview (IS will work while you use the liveview)
- same autofocus as the Panasonic G1
- video 720p
- 2 models (one in silver-black, one beige)
- thicker than the G10 or DP2
- 17mm f/2.8 lens and 14-42 lens kit
- 990$ body + kit lens
Hmmm... 1000 USD, to w Europie 1000 EUR. Jeśli się potwierdzi, to na polskim rynku uwzględniając specyfikę cen sugerowanych kit będzie kosztował gdzieś w okolicach 3500 PLN. Oczywiście spekulacje, ale oparte o przecieki, które wyglądają na kontrolowane.
Kupić coś mniejszego muszę i bardzo chciałbym, by był, to Olympus, ale... Ile stoi teraz Panasonic G1? Chyba poniżej 2000 PLN![]()
Mam nadzieję, że jednak ta cena nie będzie aż tak wysoka, bo inaczej tą premierę Olympus przypieczętuje klapą.
Trochę dowalili z ceną. No ale za pół roku będzie za ~2500pln. Jeśli jakość obrazowania będzie dobra to może to i uczciwa cena. Podoba mi się to cacko piekielnie.
Nie no, z jakiej racji to ma kosztować więcej, niż panas G1? Liczę na to, że cena rynkowa będzie poniżej 2000 zł.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ja również. Prawdę powiedziawszy nie marudzę, bo ostatecznie najprawdopodobniej i tak kupię Olympusa. Zakładam jednak, że więcej jak 3500 PLN w kicie kosztować nie będzie dlatego mogę się zdeklarować jako pewny kupiec. Chociaż już nie niezależnie od ceny, bo widzę, że może chłopaków ponieść na fali euforii jaka po każdym nijusie o micro 4/3 przelewała się przez fora. Mogą wyskoczyć równie dobrze z ceną powyżej 4000 PLNWówczas pozostanie mi G1, który przynajmniej ma już wizjer
Właśnie. Ciekawe ile zażyczą sobie za akcesoria. Taki wizjer potrafi kosztować kilka stówek.
Z drugiej strony dzisiaj dowiedziałem się o cenie ZUIKO 25/2,8, bo żyłem w nieświadomości. Jeśli ciemny obiektyw przeznaczony dla najtańszych body jest tak drogi, to takiego 17mm f/2,8 mogą wycenić na sporo więcej. Spodziewać się można wszystkiego.
Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 7.06.09 o 21:12
Ja myślę, że nie ma sensu się za bardzo sugerować obecnymi cenami ZD 25 (jak dla mnie cena 675 zł za niego to max) i w ogóle sprzętu obecnie bo jest to delikatnie mówiąc aberracja - fakt, że związana z kursami walut. Ceny są chore i strategię mniejszej sprzedaży przy wyższych marżach (bo i popyt zmalał) i ograniczania asortymentu wkrótce zweryfikuje rynek.
W Krakowie jest kilka sklepów oferujących "przedkryzysowe" ceny na sprzęt Olka, tyle, że widnieje on tylko na stronach a nie na półce sklepowej - tak mniej więcej od 4 miesięcy.
A nowości zawsze szokują cenami, szczególnie takie jak u4/3 będące w zasadzie nowym systemem. Wcale by mnie 3,5k pln nie zdziwiło.
sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera
Z ceną poniżej 2000 zł za G1 to może być ciężko. jakiś tydzień temu w Saturnie w Warszawie widziałem go za... 2690 zł. W wielu sklepach netowych też jest po 2300-2400 zł. Ciekaw jestem jak jest z dostępnością egzemplarzy oferowanych za starą cenę - czyli 1999 zł. Jak go kupowałem w styczniu za 1899 zł to miałem świadomość, że przepłacam, teraz okazuje się, że to była jedna z niższych cen.
To co zwykle.
O, jaki ładny.
Bleeee, nie ma czegoś tam.
Ale ładny.
O rety, jaki drogi.
Mam nadzieję, że będzie tańszy.
Zmieńcie repertuar, bo robicie się nudni.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia