Strona 40 z 151 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez J.Graph Zobacz posta
    Coś nie działa
    Tu jest
    http://www.fototv.pl/wideo/reportaze...zapowiedz.html

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Do wszystkich, którzy płaczą z powodu braku lampy i wizjera: domalujcie je sobie. Jeden już to zrobił...

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=32167142

Dobre, nie?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    I przy okazji wiecej "czarnego" koloru dodał

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Sample niewiele mówią. Szum widać na zdjęciach, gdzie jest ciemnica. Ale i tak z tego co pokazał Radio jest chyba git.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Ke?

Pozdrawiam
    To są numery firmwaru body i obiektywu zapisane w plikach ORF, które udostępniłeś.

Może niech ktoś inny sprawdzi innym oprogramowaniem.
    Dla przypomnienia:
    http://www.fototv.pl/images/epen/200_1.orf
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Do wszystkich, którzy płaczą z powodu braku lampy i wizjera: domalujcie je sobie. Jeden już to zrobił...

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=32167142

Dobre, nie?
    No, o to mi mniej więcej chodziło
    Wizjer po lewej stronie na stałe (jak tu) lub wysywany do góry z z korpusu. Lampa wbudowana na stałe po lewej stronie z przodu (aby różne obiektywy nie zasłaniały fleszu), natomiast sanki na lampę centralnie na body, ze względu na najlepsze puntowe obciążenie tej części korpusu. Bo w tej propozycji gdzie jest wizjer i sanki, jest duże zagrożenie, że przy większej lampie (FL-36 lub FL-50) tej pozostały cienki fragment górnej pokrywy body może sie po prostu wyłamać...
    Ostatnio edytowane przez Kaz de Wro ; 18.06.09 o 08:19
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

rocco
    Gość

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat z 43rumors:

„I got a very strong confirmation that Olympus received an incredible amount of E-P1 preorder. They didnt expected such a high numbers! They have been totally surprised! That means that you will probably have to wait a little before you get your E-P1”"

Czyli cena tak szybko nie spadnie, dopóki Olek nie będzie nadążał z dostawami nie ma sensu spuszczać ceny. Jak cena spadnie to dopiero będzie popyt! Będą pewnie schodzić z ceny w miarę rozkręcania zdolności produkcyjnych.

Swoją drogą, skoro taki niespodziewany popyt będzie miał Olek na micro4/3 to odpuści sobie "normalne" 4/3 i siły projektowo/konstrukcyjno/produkcyjne skieruje na m43. Jakich by słodkich obietnic nie składali że zwykłe 4/3 nadal będą rozwijać, kasa leży w m43.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Do wszystkich, którzy płaczą z powodu braku lampy i wizjera: domalujcie je sobie. Jeden już to zrobił...Dobre, nie?
    Bardzo dobre! Przynajmniej oko można nacieszyć. I mam nadzieję, że tak circa będzie wyglądał kolejny model ze stajni majkrofourthirds.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Cytat z 43rumors:

„I got a very strong confirmation that Olympus received an incredible amount of E-P1 preorder. They didnt expected such a high numbers! They have been totally surprised! That means that you will probably have to wait a little before you get your E-P1”"

Czyli cena tak szybko nie spadnie, dopóki Olek nie będzie nadążał z dostawami nie ma sensu spuszczać ceny. Jak cena spadnie to dopiero będzie popyt! Będą pewnie schodzić z ceny w miarę rozkręcania zdolności produkcyjnych.

Swoją drogą, skoro taki niespodziewany popyt będzie miał Olek na micro4/3 to odpuści sobie "normalne" 4/3 i siły projektowo/konstrukcyjno/produkcyjne skieruje na m43. Jakich by słodkich obietnic nie składali że zwykłe 4/3 nadal będą rozwijać, kasa leży w m43.
    Piotrze spokojnie. Takie newsy budują... ale marketing Nie wątpię, że E-P1 będzie się sprzedawał, ale za brak sprzętu w sklepach prędzej będzie odpowiedzialny Olympus niż klient. Grupa entuzjastów szybko się wyczerpie. Na D300 czekałem blisko 2 miesiące. Tworzyły się kolejki społeczne Byli ludzie, którzy płacili więcej, by przeskoczyć kilka oczek w górę na liście oczekujących. Ta grupa szybko stopniała. Mało ludzi jest zdolnych lub zwyczajnie skłonnych zapłacić za aparat 800$/800EUR. Problem z dostępnością na początku oczywiście może wystąpić, ale jest, to notoryczna przypadłość i dotyczy każdego produktu wprowadzanego na rynek niezależnie od producenta.

Szumu na forach jest sporo, ludzi gotowych zapłacić 800EUR już nie tak wielu. Aparat się podoba, ale chyba się zgodzisz, że cena musi się urealnić. U mnie w domu kolejny aparat miał być mały i wspólny. Wczoraj usłyszałem, że albo E-P1, albo żaden Często znajomym powtarzam, że sprzedają usta, a kupują oczy.

Pozdrawiam
    k@mil

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów