Ostatnio edytowane przez epicure ; 6.06.09 o 18:33 Powód: Automatyczne scalenie postów
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Obiektyw IMHO OK - kąt widzenia jak 35 mm w małym obrazku a to przecież jedna z najbardziej użytecznych i uniwersalnych ogniskowych. W każdym razie wielu wielkich robiło takim kątem widzenia zdjęcia. Gdybym miał zabrać w opcji minimum ten aparacik z tylko jednym obiektywem to chętnie wziąłbym ową 17-nastkę. Zresztą będzie wybór w systemie - obok 20/1.7 Panasa. Ciekawe będzie porównanie, również cenowe tych obiektywów.
Oby cena tego cacka była niższa, niż panasa G1. W końcu nie ma obrotowego wyświetlacza, lampy błyskowej, elektronicznego wizjera.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
O tak coś takiego by mi się przydało na wyjazd zamiast e-1....
Ale widzę znów marudzenie. No tak on sam zdjęć nie robi - bee![]()
Popieram opinię ktotka powyżej... Obiektyw 35mm w małym obrazku był przez długi czas moim najczęściej używanym obiektywem (śluby itp) . Później używałem dobrego zooma Nikkor 25-50mm, ale stałka jest często poręczniejsza (mniej waży)...
Kto chętny na kupno E-420 i naleśnika? :P
.
Jest jeszcze widok boczny korpusu:
http://43rumors.com/wp-content/uploads/2009/06/e-p1.png
(źródło: 43rumors.com)
"There's no such thing as free titties"
Jak dla mnie bardzo dobre rozwiazanie. Wczesniej, gdy uzywalem FF - mialem jedynie dwie stalki 35mm oraz 85 mm. Plus zoom w butach
Do tak malej obudowy kompaktowej - idealny nalesnik na tzw. street photo
Zobaczymy co pokaze jeszcze Panasonic z 20mm f/1.7.
PS: Moge wreszcie z czystym sumieniem polecac znajomym, ktorzy pytaja sie "jaki kompakt im polece"- zakladajac, ze jak potrzebuja zoom - tez sie cos znajdzie wielkosci micro
![]()
Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 6.06.09 o 23:54
Sprzęcik będzie "spoko". Jeszcze do tego gustowny retro pokrowiec, ze skórki oczywiście i można będzie poczuć się jak w latach sześćdziesiątych. Taki aparacik można nosić ze sobą wszędzie. Można idąc do pracy lub wracając uwiecznić ciekawe zdarzenie, ciekawe zjawisko pogodowe, czy też wziąć po prostu na urlop bez wypychania bagażu klamotami foto. Do tego jeszcze ze dwie malutkie "stałeczki" na różne okazje i pełnia szczęścia.![]()
Czarny aparat z gorszego systemu
Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959
jest front
źródło: 43rumors.com
Ostatnio edytowane przez outback ; 7.06.09 o 03:28