Strona 24 z 151 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    hihi Myślę że każdy kto ma ZD300 i ZD 90-250 kupi sobie taki EP1 by poszpanować :P w parku na spacerze
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    E-P1 to pierwszy na świecie dekielek do obiektywu, który robi zdjęcia No i znowu Olympus jest pionierem.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Berni Zobacz posta
    "Potem" zaczęło się szybciej niż myślałeś, Gundi.
    Ja myślę, że m4/3 już umiera

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    QUOTE]

Cena spadnie, bez dwóch zdań.
    Pierwsza cena jest dla frajerów co muszą mieć już, teraz.
    Zanim produkcja na dobre sie rozkręci, pierwsze sztuki sprzedają sie po ekstra cenie. Jak już ci bogaci frajerzy kupią, cena spada dla "normalnych". Potem gdy wejdzie konkurencja (Panas, Samsung) spadnie jeszcze bardziej. Potem promocje (wizjer, pilot, lampa w cenie).
    A potem cena na koniec, przed wprowadzniem następcy.

....[/QUOTE]

gratuluję jasnej wizji świata. Ale czemu nie widzieć go tak:
    Pierwsza cena jest dla fanów / amatorów co muszą mieć już, teraz.
    Zanim produkcja na dobre sie rozkręci, pierwsze sztuki sprzedają sie po ekstra cenie. Jak już ci bogaci amatorzy kupią, cena spada dla "biedaków". Potem gdy wejdzie konkurencja (Panas, Samsung) spadnie jeszcze bardziej. Potem promocje (wizjer, pilot, lampa w cenie).
    A potem cena na koniec, przed wprowadzniem następcy czyli zgodnie z Twoją nomenklaturą dla frajerów.
    Bo.

"
    Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
    Aldous Huxley

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Berni Zobacz posta
    A mnie ciekawi w jaki sposób widać gdzie ta ostrość została złapana.
    W wizjerze mogą być widoczne nieaktywne punkty. Punkt wybierasz przez LCD. Celujesz nieaktywnym punktem, który odpowiada położeniem wybranemu przez Ciebie. W wizjerze masz jedynie potwierdzenie, że AF wyostrzył na wybrany punkt. Wyobrażam sobie, że takie rozwiązanie od biedy mogłoby wystarczyć. Jakąś funkcję ten OVF pełni. Trzeaba poczekać, aż aparat zostanie dokładnie przetestowany.

Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Widać i słychać, jest dość cichy.. cichszy niż E30 czy 620, ale pstryk słykać dość wyraźnie
    Bez jaj. W mieści będę się wsłuchiwał w szelest AF obiektywu lub wyczekiwał piknięcia z głośniczka zastanawiając się czy przypadkiem nie przegapiłem

Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Szczerze to nie wiem czemu ludzie narzekają na brak wizjera - jedyny problem z LCD jest wtedy, kiedy jest za jasno, ale może będzie odpowiednio jasny, wtedy nie będzie problemu.
    Dziwi mnie, że pytasz Z ergonomią kadrowanie przez LCD ma niewiele wspólnego. Nigdy nie polubię takiego sposobu kadrowania.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 16.06.09 o 15:16

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Potwierdzenie wyostrzenia jednak musi być widoczne w OVF inaczej ten wizjer jest zbędny.
    No właśnie, a nie wiadomo jak na razie czy między OVF a korpusem jest jakaś łączność przez stopkę.

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    zastanawia mnie gdzie podziało się ISO800?

A co do AF to EP-1 nie będzie podświetlał pól auktywnionego autofokusa?

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    hihi Myślę że każdy kto ma ZD300 i ZD 90-250 kupi sobie taki EP1 by poszpanować :P w parku na spacerze
    Sorki za mały OT, ale jako badziewiarz twierdzę, że poszpanować to i można ale dużo mniejszym kosztem, choćby tak

Nowy Olympus zwraca moją uwagę swoją solidnością wykonania (solidny odlew, w przeciwieństwie do "raczej" plastikowego Samsunga NX- też ciekawego swoją drogą)! To taki "ni pies- ni wydra" ale inaczej być nie może. Moje pytanie brzmi, co nowego wnosi ten model czym nie mógłbym robić fotek ani E-400+ Pancake lub LX3 (Ricoh GX/GR., Canon G10..). Na razie odpowiedż brzmi: nic, bo to super gadżet, a te się cenią
    Z zainteresowaniem podchodzę do tych wyczynów marketingowych Olego, jednak mogliby w miejscu lewej rolki (nastawa PASM) wygospodarować miejsce na wizjer, nawet wysuwany taki jak lampa w LX3, aż się prosi!
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

EuroLiberty
    Gość
    No tak. Pominęliśmy info, że OVF jest przeznaczony do stosowania wyłącznie z 17/2,8. Czyli do kadrowania pozostaje tylko LCD. I tu mnie zagięli. Szczerze. Nie podoba mi się ten pomysł. Troszkę mnie ostudzili

Będzie trzeba poczekać na produkty konkurencji lub drugie body od Olympusa. Wyłączam się z dyskusji, bo musiałbym zacząć marudzić hahahaha W każdym razie z taką funkcjonalnością nie za te pieniądze.

Pozdrawiam
    k@mil

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bo. Zobacz posta
    gratuluję jasnej wizji świata. Ale czemu nie widzieć go tak:
    Pierwsza cena jest dla fanów / amatorów co muszą mieć już, teraz.
    No przecież napisał, że dla frajerów
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów