E-p1 video test:
http://www.quesabesde.com/camaras-di...deos,4344.html
ps. okno nr. 2 zawiera angielskiego lektora, jedynka to oryginał po hiszpańsku.
E-p1 video test:
http://www.quesabesde.com/camaras-di...deos,4344.html
ps. okno nr. 2 zawiera angielskiego lektora, jedynka to oryginał po hiszpańsku.
Przepraszam że żyje, to JUŻ się nie powtórzy ......
a to: http://www.olympus-europa.com/consum...12222#testapen ciekawe![]()
było sobie życie
znająć życie rynkowe będą o 20-30% niższe od tych sugerowanych
Jeszcze nikt nie narzeka na EP1?
Może ja zacznę
Szkoda, że nie ma wbudowanego wizjera i lampy błyskowej, aczkolwiek to drugie tak nie boli, jak to pierwsze...
Jednakże 849eur x 4,5pln /30% = ok. 2700pln
Czy jest już społeczna lista kolejkowa?
Co nie zmienia faktu ze cena realnie powinna byc ponizej E4xx, szczegolnie biorac pod uwage ze to duzo prostsza konstrukcja.
Z taką ceną niech spadają na drzewo.Mam nadzieję, że to się nie sprawdzi. Znam wiele fajniejszych sposobów na wydawanie moich ciężko zarobionych pieniędzy.
Np. wóda, panienki...
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 16.06.09 o 11:30
Nawet po 849eur ten olympus znajdzie sporo chętnych...na zachodzie.
Zanim nasyci wszystkich (nie tylko właścicieli 4/3) ale również canonów, nikonów, pentaxów, lx3, itp to może upłynąć co najmniej 1/2 roku....jeśli nie dłużej....
Tak więc odpowiednia cena dla rynkow wschodzących pojawi się nie prędzej jak na Wielkanoc....
[QUOTE=outsider;326520]Jeszcze nikt nie narzeka na EP1?
QUOTE]
Cena spadnie, bez dwóch zdań.
Pierwsza cena jest dla frajerów co muszą mieć już, teraz.
Zanim produkcja na dobre sie rozkręci, pierwsze sztuki sprzedają sie po ekstra cenie. Jak już ci bogaci frajerzy kupią, cena spada dla "normalnych". Potem gdy wejdzie konkurencja (Panas, Samsung) spadnie jeszcze bardziej. Potem promocje (wizjer, pilot, lampa w cenie).
A potem cena na koniec, przed wprowadzniem następcy.
Ja ponarzekam:
1) AF jest (wg dpreview) za wolny.
2) Za wolny AF.
3) AF nie jest taki sam jak w Panasonicu G1.
4) Są (wg dpreview) kompakty (nie G1) z szybszym AF.
5) To nie jest lustrzanka w mniejszym opakowaniu, bo lustrzanki mają szybszy AF.
6) Nie zastąpi w pełni lustrzanki, bo mimo podobnej rozmiarami matrycy i wymiennej optyki, AF nie może się równać z tym stosowanym w lustrzankach.
7) Nie może mieć ceny lustrzanki, bo ustępuje jej AF-em.
Oprócz tych wszystkich punktów jest miodzio (ceny nie rozważam, bo wg mnie za parę miesięcy spadnie).
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami
Ja nie oczekuję od tego aparatu jakiegoś super-duper AF. Wystarczy, że będzie tak szybki jak mój Ricoh GX-100. I to mi wystarczy. To nie jest aparat do reporterki sportowej.
ps. Do tej pory raczej nie udzielałem się w wątkach sprzętowych. Tym razem będzie inaczej, bo jestem mocno zainteresowany tym aparatem.
No myślę Rafał że już odliczasz kasę ..,
To aparat pod Ciebie projektowany
/*...................*/
/* ...........................*/