Strona 150 z 151 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.491 do 1.500 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    moja epka

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PA229834.jpg
Wyświetleń:	601
Rozmiar:	162,0 KB
ID:	40268  
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Olympus power!

ZD50/2
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Odp: Olympus E-P1

Witam,
    pozwolę sobie odkopać trupa, za co z góry przepraszam
    Mam okazję do nabycia body E-P1 za niecałe 600 zł i pytam czy warto? Wiem, że głupio pytam, ale potrzebuję obiektywnego spojrzenia na temat. Obecnie posiadam GF3 z dwoma obiektywami, ale zawsze można mieć dwie puchy gotowe do zdjęć, zamiast się bawić w przekładanie. W niedalekiej przyszłości planowałem dokupić albo 45 1.8 albo 40-150, więc posiadanie 2 body miałoby jakiś większy sens. Warto jeszcze interesować się tym aparatem w takiej cenie, czy lepiej dać sobie spokój?
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar kurokial
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

dao sprawdź na allegro ceny tego body i lepszych body Decyzja należy do Ciebie
    zZz

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

za wiele tego nie ma właśnie, patrząc na ebay wydaje się to być dobrą ceną. GF1 wychodzi niewiele drożej na alle, ale myśląc ekonomicznie, to E-P1+mZD 40-150 wyjdzie mi znacznie taniej niż GF1/2 + tele ze stabilizacją, tudzież nawet samo 14-140 panasa do obecnego GF3. Jest zagwostka, ale lubię takie problemy
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

PO to kupowałeś mikro, zeby teraz taszczyć dwie puchy? Zamiast pchać 600zł w e-p1 weź 45 1,8, albo to tele.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dao Zobacz posta
    Witam,
    pozwolę sobie odkopać trupa, za co z góry przepraszam
    Mam okazję do nabycia body E-P1 za niecałe 600 zł i pytam czy warto? Wiem, że głupio pytam, ale potrzebuję obiektywnego spojrzenia na temat. Obecnie posiadam GF3 z dwoma obiektywami, ale zawsze można mieć dwie puchy gotowe do zdjęć, zamiast się bawić w przekładanie. W niedalekiej przyszłości planowałem dokupić albo 45 1.8 albo 40-150, więc posiadanie 2 body miałoby jakiś większy sens. Warto jeszcze interesować się tym aparatem w takiej cenie, czy lepiej dać sobie spokój?
    W sumie to dwa dylematy. Pierwszy - czy kupić dodatkowe body m4/3? Jak się obłożysz puszkami i szklarnią to owszem będziesz mieć sprzęt "gotowy do zdjęć" ale z drugiej strony to ustrojstwo nie będzie mniejsze/lżejsze niż lustrzanka, w pewnym sensie tracisz mobilność a więc główny walor m4/3.
    Jeżeli chcesz dodatkowe body to masz drugi dylemat - jakie? Tu wybór nie jest taki oczywisty, E-P1 fajnym aparatem jest, ale taniutki obecnie E-PL1 daje lepszy obrazek, chociaż ma okrojona guzikologię względem tego pierwszego. Ja wybrałbym jednak obrazek, szczególnie w dodatkowym body.
    Piszesz coś o 45/1.8 - jasny, mały, bardzo dobry optycznie - dobre szkło mi by sprawiło większą frajdę niż kolejna puszka.

---------- Post dodany o 22:34 ---------- Poprzedni post był o 22:34 ----------

Edit - grizz ładnie i krótko już to ujął.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Zamiast pchać 600zł w e-p1 weź 45 1,8, albo to tele.
    Wiadomo, że każdy wydaje swoją kasę na co mu się podoba. Ale widzę sens w tym co napisałeś.

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

walor micro odnajduję w obecnej puszce, praktycznie od nowości mam podpięte 14mm. do tego druga nieco większa puszka i drugie szkło, opcjonalnie właśnie 45 1.8 lub właśnie tele na wypady. 45 1.8 będzie na pewno w ciągu kilku miesięcy, bo to szkło z kategorii 'must have'. Tele ze stabilizacją (ogniskowych powyżej 100mm w body wielkości GF3 bez stabilizacji nie widzę) to już znaczny wydatek znacznie przekraczający 600zł i nie wiem czy warty tej ceny. Jeśli chodzi o ilość gratów, tele w torbie samo czy z podpiętym dodatkowym małym body micro4/3 (+300g) różnicy nie robi, po 6 latach z lustrami i kilkoma kg szkieł nie czuję że cokolwiek niosę
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów