moja epka
![]()
moja epka
![]()
było sobie życie
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
ZD50/2
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Witam,
pozwolę sobie odkopać trupa, za co z góry przepraszam
Mam okazję do nabycia body E-P1 za niecałe 600 zł i pytam czy warto? Wiem, że głupio pytam, ale potrzebuję obiektywnego spojrzenia na temat. Obecnie posiadam GF3 z dwoma obiektywami, ale zawsze można mieć dwie puchy gotowe do zdjęć, zamiast się bawić w przekładanie. W niedalekiej przyszłości planowałem dokupić albo 45 1.8 albo 40-150, więc posiadanie 2 body miałoby jakiś większy sens. Warto jeszcze interesować się tym aparatem w takiej cenie, czy lepiej dać sobie spokój?
dao sprawdź na allegro ceny tego body i lepszych bodyDecyzja należy do Ciebie
![]()
zZz
za wiele tego nie ma właśnie, patrząc na ebay wydaje się to być dobrą ceną. GF1 wychodzi niewiele drożej na alle, ale myśląc ekonomicznie, to E-P1+mZD 40-150 wyjdzie mi znacznie taniej niż GF1/2 + tele ze stabilizacją, tudzież nawet samo 14-140 panasa do obecnego GF3. Jest zagwostka, ale lubię takie problemy![]()
PO to kupowałeś mikro, zeby teraz taszczyć dwie puchy? Zamiast pchać 600zł w e-p1 weź 45 1,8, albo to tele.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
W sumie to dwa dylematy. Pierwszy - czy kupić dodatkowe body m4/3? Jak się obłożysz puszkami i szklarnią to owszem będziesz mieć sprzęt "gotowy do zdjęć" ale z drugiej strony to ustrojstwo nie będzie mniejsze/lżejsze niż lustrzanka, w pewnym sensie tracisz mobilność a więc główny walor m4/3.
Jeżeli chcesz dodatkowe body to masz drugi dylemat - jakie? Tu wybór nie jest taki oczywisty, E-P1 fajnym aparatem jest, ale taniutki obecnie E-PL1 daje lepszy obrazek, chociaż ma okrojona guzikologię względem tego pierwszego. Ja wybrałbym jednak obrazek, szczególnie w dodatkowym body.
Piszesz coś o 45/1.8 - jasny, mały, bardzo dobry optycznie - dobre szkło mi by sprawiło większą frajdę niż kolejna puszka.
---------- Post dodany o 22:34 ---------- Poprzedni post był o 22:34 ----------
Edit - grizz ładnie i krótko już to ujął.
GALERIA: I https://www.flickr.com/photos/169641089@N03/
Mój wątek na olympusclub.pl: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77998
walor micro odnajduję w obecnej puszce, praktycznie od nowości mam podpięte 14mm. do tego druga nieco większa puszka i drugie szkło, opcjonalnie właśnie 45 1.8 lub właśnie tele na wypady. 45 1.8 będzie na pewno w ciągu kilku miesięcy, bo to szkło z kategorii 'must have'. Tele ze stabilizacją (ogniskowych powyżej 100mm w body wielkości GF3 bez stabilizacji nie widzę) to już znaczny wydatek znacznie przekraczający 600zł i nie wiem czy warty tej ceny. Jeśli chodzi o ilość gratów, tele w torbie samo czy z podpiętym dodatkowym małym body micro4/3 (+300g) różnicy nie robi, po 6 latach z lustrami i kilkoma kg szkieł nie czuję że cokolwiek niosę![]()