Jest też wersja dla Panasonika - z innym kabelkiem.
Czekamy na korbkę![]()
Witam,
stalem sie szczesliwym posiadaczem E*p1 ze wzgledu na to ze posiada stabilizacje matrycy i jest maly, chcialbym go uzywac z niestabilizowanymi obiektywami.
Mam 2 pytania:
1. czy wasz E-P1 przy czasach rzedu 1 sek z wlaczona stabilizacja wydaje dziwne bzyczenie, to jest praca stabilizacji bo jaj sie ja wylaczy to jest cisza. Na dluzszych czasach efektu nie zaobserwowałem.
2. Jakiej torby lub lepiej pokrowca uzywacie? chodzi mi zeby byl jak najmniejszy, a skuteczny
Pozdrawiam
PS Ekranik ma fatalny
1. Tak.
2. Uzywam Crumpler'a Jimmy Bo 200.
Rolleicord, Canon
flickr
Mała torba na aparat z kitem to Olympus PEN Retro mała. A jak z nowym dużym zoomem i innym obiektywem lub portfelem idp. - wersja big. Kupiłem obie![]()
Witaj,
1. "Dziwne bzyczenie" u mnie nie występuje. Ja przynajmniej słyszę tylko pracę migawki. Jednak najlepiej dla porównania byłoby posłuchać dwa aparaty.
2. Posiadam Lowepro Apex 100 AW. Mieści PENa z obiektywem 14-42 mm, lampę błyskową FL-14, obiektyw 17 mm, dodatkową kartę pamięci i dwa dodatkowe akumulatory do PENa.
Pozdrawiam
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
1) przy czasach z pracującą stabilizacją da się usłyszeć takie odgłosy "dziwne"
2) również używam Crumpler'a Jimmy Bo 200
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Witam,
stabilizacja czasem daje glos, ale dziala i w sumie o to chodzi.
Jesli chodzi o torbe to sie zastanawiam nad małą torbą fotograficzną Mikro Cztery Trzecie Typu Retro bo zalezy mi zeby byla jak najmniejsza by mozna ja bylo latwo schowac do torby wozka dzieciecego.
Pozdrawiam