Strona 139 z 151 PierwszyPierwszy ... 3989129137138139140141149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.381 do 1.390 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

Mieszka w
    bydg
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ustawiłeś temperaturę barw wyświetlacza na minimum?
    temperatura standardowo na 0

przy ustawieniu -7 dysonans jest jeszcze większy
    przy +7 obraz jest mniej przesycony nadal jednak nie jest dobrze

oczywiście na podstwaie takich zdjęć trudno coś wyrokować dlatego najlepszym według mnie rozwiązaniem byłoby gdyby znalazł się posiadacz e-p1, który byłbym skłonny zerknąć na zrobione przezemnie zdjęcia na swoim wyświetlaczu i ocenić czy w porównaniu z faktycznym nasyceniem występują u niego również przekłamania

Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    Wybacz może trochę tego CS4 nadinterpretowałem-
    miałem dzisiaj trochę problem z jednym z kolegów, i przez to dużo nerwów.
    nie ma problemu
    na marginesie ps4 użyłem do zmniejszenia zdjęć

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez insane Zobacz posta
    ...najlepszym według mnie rozwiązaniem byłoby gdyby znalazł się posiadacz e-p1, który byłbym skłonny zerknąć na zrobione przezemnie zdjęcia na swoim wyświetlaczu i ocenić czy w porównaniu z faktycznym nasyceniem występują u niego również przekłamania
    Oczywiście, że są przekłamania. Ustaw sobie tak, żeby było możliwie jak najlepiej i przyzwyczaj się. Nie oczekuj za wiele od tego małego ekraniku, to nie plazma na ścianie.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    bydg
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Oczywiście, że są przekłamania. Ustaw sobie tak, żeby było możliwie jak najlepiej i przyzwyczaj się. Nie oczekuj za wiele od tego małego ekraniku, to nie plazma na ścianie.
    po prostu dziwie się bo w e-410 nie miałem tego problemu (podobnie zresztą z gorącymi pikselami) swoja drogą trochę osobliwa ta regulacja temperatury, gdy podziałka idzie w górę (+) barwy są zimniejsze a w dół (-) cieplejsze

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Też miałem E-410 i E-30 i żadna różnica w wyświetlaniu kolorów nie rzuciła mi się w oczy.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

rodzyn
    Gość
    po prostu dziwie się bo w e-410 nie miałem tego problemu (podobnie zresztą z gorącymi pikselami) swoja drogą trochę osobliwa ta regulacja temperatury, gdy podziałka idzie w górę (+) barwy są zimniejsze a w dół (-) cieplejsze
    a ustawiałeś jasność? Po zdjęciu mam wrażenie że na LCD było za jasno
    może ustaw najchłodniej jak możesz ( przycisk AF lub WB) i przełczysz się na ustawianie jasnosności i dopasuj do twoich potrzeb
    i to wszstko co można tu zrobić.
    i pisz co wynikło.

Mieszka w
    bydg
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Też miałem E-410 i E-30 i żadna różnica w wyświetlaniu kolorów nie rzuciła mi się w oczy.
    gdyby nie cytowani przeze mnie użytkownicy, którzy również zauważyli podobny problem być może doszedłbym do wniosku, że źle widzę w tej sytuacji jednak podejrzewam wyświetlacz, dlatego drąże
    a z jakiego aparatu korzystasz teraz?

pozdrawiam
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    a ustawiałeś jasność? Po zdjęciu mam wrażenie że na LCD było za jasno
    może ustaw najchłodniej jak możesz ( przycisk AF lub WB) i przełczysz się na ustawianie jasnosności i dopasuj do twoich potrzeb
    i to wszstko co można tu zrobić.
    i pisz co wynikło.
    gdyby temperature można byłoby obniżyć o jeszcze jakieś +5 to może wtedy byłoby dobrze, obecnie przy najchłodniejszym ustawieniu nadal bardzo dominuje pomarańczowy co stwarza poważne problemy w ocenie czy aparat dobrze zinterpretował WB

jasność jest ustawiona na 0 i prawdę mówiąc nie widzę większej zmiany w nasyceniu przy okazji jej regulacji
    Ostatnio edytowane przez insane ; 11.03.10 o 23:27 Powód: Automatyczne scalenie postów

rodzyn
    Gość
    gdyby nie cytowani przeze mnie użytkownicy, którzy również zauważyli podobny problem być może doszedłbym do wniosku, że źle widzę w tej sytuacji jednak podejrzewam wyświetlacz, dlatego drąże
    a z jakiego aparatu korzystasz teraz?

pozdrawiam
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

gdyby temperature można byłoby obniżyć o jeszcze jakieś +5 to może wtedy byłoby dobrze, obecnie przy najchłodniejszym ustawieniu nadal bardzo dominuje pomarańczowy co stwarza poważne problemy w ocenie czy aparat dobrze zinterpretował WB

jasność jest ustawiona na 0 i prawdę mówiąc nie widzę większej zmiany w nasyceniu przy okazji jej regulacji
    to wtedy jeszcze podpowiedź- naładuj swój akumulator i wybierz się do sklepu gdzie mają E-P1 nie koniecznie Jokera
    np RTV Euro weź do ręki i porównaj wprost nie przypuszczam by robili problemy- jeżeli efekt będzie podobny- to znaczy , że ten typ tak ma, a jesli będą różne idziesz do Jokera i składasz reklamacje lub wysyłasz do Olka

Mieszka w
    bydg
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    to wtedy jeszcze podpowiedź- naładuj swój akumulator i wybierz się do sklepu gdzie mają E-P1 nie koniecznie Jokera
    np RTV Euro weź do ręki i porównaj wprost nie przypuszczam by robili problemy- jeżeli efekt będzie podobny- to znaczy , że ten typ tak ma, a jesli będą różne idziesz do Jokera i składasz reklamacje lub wysyłasz do Olka
    masz rację to chyba dobry pomysł przy okazji zabiorę również z sobą kartę ze zdjęciami
    ps w jokerze moja noga już więcej nie postanie

rodzyn
    Gość
    masz rację to chyba dobry pomysł przy okazji zabiorę również z sobą kartę ze zdjęciami
    ps w jokerze moja noga już więcej nie postanie
    W którym Jokerze jeśli można - moze komuś to pomoże.

Mieszka w
    bydg
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    W którym Jokerze jeśli można - moze komuś to pomoże.
    prawdę mówiąc szczerze odradzam zakupu w jakimkolwiek punkcie sprzedaży (włączając w to stronę internetową) sieci Fotojoker.. dlaczego? bo w tejże firmie wszystko jest w porzadku do momentu reklamacji i wiem to nie tylko ze swojego przykładu lecz również lektury - niestety po fakcie - innych opisanych przypadków z serii jak to firma Fotojoker traktuje klienta..

ja sam zdecydowałem się na kupno aparatu w Fotojokerze bo po pierwsze mieli atrakcyjną cene po drugie natomiast wydawało mi się, że sieć licząca kilkadziesiąt punktów na terenie całego kraju (w tym dwa w moich mieście) jest wiarygodna - niestety myliłem się

Fotojoker to firma nastawiona wyłącznie na zysk, w której panuje wszechobecny bałagan i niekompetencja, klienta który zapłacił już za sprzęt ma się natomiast za nic - w ten właśnie sposób się go traktuje

reasumując - nigdy niczego nie kupie już od firmy Fotojoker

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów