Strona 132 z 151 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.311 do 1.320 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Wygląda kapitalnie

i ten lans
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    właśnie się zastanwiam, czy nie lepiej zakupić adaptera Leica M to m43 do tego szkła
    .... ale po namyśle stwierdzam, że podróż do USA w celu nabycia ponizszego szkła obarczona jest zbyt dużym elementem ryzyka związanym z napotkaniem na swojej drodze głęboko wierzącego obywatela Wielkiej Brytanii w turbanie...

na zdjęciu voigtlander 50/1.1 Nokton (cena: 1149usd)
    już bez lansu-pogadaj z Jarkiem(Jerry_R) - wiem , że się łamie i może sprzeda
    swojego swietnego Canona 55/1,2 SSC ASPH(FD).
    Wyjdzie parę razy taniej , a foty świetne - nie gorsze pewno od Noktona.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 29.12.09 o 22:21

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    .... ale po namyśle stwierdzam, że podróż do USA w celu nabycia ponizszego szkła obarczona jest zbyt dużym elementem ryzyka związanym z napotkaniem na swojej drodze głęboko wierzącego obywatela Wielkiej Brytanii w turbanie...
    Ja bym się dużo bardziej bał głęboko wierzącego obywatela USA w uniformie, ale to nie na temat.
    Ładne to cacko, ale duże trochę. Ciekawe, kiedy wyjdzie jakiś telezoom u43.

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Ja bym się dużo bardziej bał głęboko wierzącego obywatela USA w uniformie, ale to nie na temat.
    Ładne to cacko, ale duże trochę. Ciekawe, kiedy wyjdzie jakiś telezoom u43.
    Dużo radości daję mi ZD 70-300 via adapter ( choć mały nie jest) - wart każdej wydanej na niego złotówki.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Zobaczcie dokladniej tutaj na dopasowanie: http://www.four-thirds.org/en/produc...ing/index.html

Ponadto brakuje stabilizacji (foto i wideo) oraz macro
    http://optyczne.pl/porownaj.php?co=o...0=881&add1=866

Hi hi
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 29.12.09 o 22:56

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

na zdjęciu voigtlander 50/1.1 Nokton (cena: 1149usd)
    Brakuje tylko prostokątnej osłony przeciwsłonecznej. Jak ostatnio miałem okazję się przekonać, taka osłonka dodaje szyku.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Zainteresowanych zapraszam do porownania "Low Light VIDEO" oraz do dyskusji:
    https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=70866

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

OT - pytanie do Rodzyna

sorry że nie na priva, ale jakoś nie lubię tak, a poza tym może innych zainteresuje Twoja odpowiedź...

widzę w Twojej stopce, że masz micro 4/3 oraz obiektywy z kilku systemów. pytanie: masz przejściówki z m4/3 do każdego z systemów czy też z m4/3 do standardowego 4/3, a następnie z 4/3 do poszczególnych innych systemów? dlaczego pytam? mam zarówno obiektywy M42 jak i 4/3, a zastanawiam się nad E-Penem jedynką

pozdrawiam,
    P.

rodzyn
    Gość
    do obiektywów Zd 9-18 i 70-300 mam adapter Panasa DMW-MA1E (adapter Olka MMF1 również spisze się świetnie)jestem bardzo zadowolony z pracy tych szkieł!! a pozostałe systemy mam adaptery wprost( unikam telepania szkłem przy dwóch adapterach razem) np C/Y- U4/3, OM - U4/3, nikon- U4/3, tamron adaptal-U4/3 , canon FD - U4/3 wszystkie kupione u Ciecia (jest ich producentem) zrobione świetnie tel 605602608 i link do strony http://www.foto-akcesoria.com.pl/skl...3&sort=default

ostatnie dwa wpisy można by przenieść do wątku o E-P1 i przy okazji wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla Admistratorow i moderatorów i wszystkich na FO !!!
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 31.12.09 o 20:16

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Przy ostrzeniu manualnym pojawia się x10 powiększenie kadru. Po 10 sekundach od manualnego ustawienia ostrości, ekran wraca do wyświetlania całego kadru.
    Pytanie: czy można skrócić czas od momentu manualnego ustawienia ostrości do wyświetlenia całego kadru?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów