Strona 128 z 151 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.271 do 1.280 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez robuhoo Zobacz posta
    Może nie do końca ten wątek. Ale mam w końcu ten E-p1. Proszę o radę z grubsza choć. Jaki obiektyw do E-p1 , (mam też konwerter MMF1 pod Olympusy , mogę dokupić inny ) - w przedziale ok 50 (najdalej 80 ) - (min. 180 ) do 300 mm. Ważna dla mnie jest wierność odzwierciedlenia ogólna. Odbitka A-3 żyleta, A-2 z pół metra zjadalne. Myślałem Tamrony manual 70-210 mm 3,5 , względnie 60-300 3,8-... albo coś ok 80-200 ale w stanie dobrym z KEHa, ebaya itd do 500 zl. tam, do 750 tu u nas. Czy też niegorsze od niczego z takich manuali będzie nowe 70-300 Olympus ZD przynajmniej w co drugim zdjęciu ? No i nie chcę czekać na okazję 80-200 rok.
    Pozdrawiam.
    Apeluję o przejrzystość pisowni.

robuhoo
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Ale, że co ? Że nie tak jak w wikipedii napisane ? rodzyn dzięki

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robuhoo Zobacz posta
    Ale, że co ? Że nie tak jak w wikipedii napisane ?
    Znaczy, że nie da się tego przeczytać bez wnikliwego domyślania się, co autor mógł mieć na myśli. Bez ładu i składu...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

robuhoo
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Znaczy, że nie da się tego przeczytać bez wnikliwego domyślania się, co autor mógł mieć na myśli. Bez ładu i składu...
    Czepialstwo, rodzyn mógł bez problemu, wy... odwrotnie...

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Widziałem 'na zywo' FL-36R i spodobała mi się z wyglądu

1) Czy w E-P1 działa wspomaganie AF z poziomu lampy ? tej lampy?

2) ze specyfikacji wynika że FL-36R jest minimalnie mocniejsza od sb600(nikon).
    GN66(24mm) vs GN64(24mm) i GN118(84mm) vs GN100(85mm).
    Znam dosyć dobrze możliwosci sb600, więc zakładam, że z fl-36r będzie podobnie jeśli chodzi o moc.

Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    Widziałem 'na zywo' FL-36R i spodobała mi się z wyglądu

1) Czy w E-P1 działa wspomaganie AF z poziomu lampy ? tej lampy?
    no więc sam sobie odpowiem (może komuś ta odpowiedź pomoże i wciśnie przycisk reputacji, która zawiesi się w centrali, nabijając niesamowitą liczbę punktów, która wywinduje moją pozycję z 6-tki na 666-pozycję, dzięki czemu zostanę z automatu olyjedi i skorzystam z niesamowitego rabatu na zakup E-P1 lub nawet E-P2, który pojawi się niespodziewanie w momencie mojego awansu. eeeech..... ):

żaden korpus m4/3 nie działa ze wspomaganiem AF z poziomu lampy (ani FL-36R, ani żadnej innej).

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    no więc sam sobie odpowiem (może komuś ta odpowiedź pomoże i wciśnie przycisk reputacji, która zawiesi się w centrali, nabijając niesamowitą liczbę punktów, która wywinduje moją pozycję z 6-tki na 666-pozycję, dzięki czemu zostanę z automatu olyjedi i skorzystam z niesamowitego rabatu na zakup E-P1 lub nawet E-P2, który pojawi się niespodziewanie w momencie mojego awansu. eeeech..... ):

żaden korpus m4/3 nie działa ze wspomaganiem AF z poziomu lampy (ani FL-36R, ani żadnej innej).
    Ani specjalnie dla niego stworzonej FL-14?
    mente et malleo

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Panasloiki maja wspomaganie w body.

A propo FL-36 - zdaje sie, ze do tej Nikonowej wchodza 4 aku. Do FL-36 dwa.
    Wiec czas ladowania bedzie dluzszy. Jesli tylko to Ci nie przeszkadza - lampa jak najbardziej godna polecenia!

Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Chociaż DMW-FL360E jest podobnej wielkości co fl-36r (co by mi odpowiadało), to jest również jedynie na dwa paluszki (w dodatku panas drożej sobie liczy za lampkę niż olympus).

Myślałem o kupnie mocniejszego metza z czterema paluszkami, ale jak porównałem na żywo wielkość lamp to stwierdziłem, że wolę poczekać parę sekund dłużej na załadowanie, zwłaszcza, że mam zamiar częściej używać 20/1.7 niż lampy. W dodatku mam pozytywne doświadczenia z sb600 nikona, która jest podobnej mocy co fl-36R.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    Po-testowałem dzisiaj Olympusa, w trybie priorytetu migawki, na czasie 1/160 i zdaje mi się, że zdjęcia wychodzą ostro. Ale jeszcze będę to sprawdzał.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów