Strona 121 z 151 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.201 do 1.210 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jungli Zobacz posta
    rodzyn,

Nie pisania, tylko MALOWANIA!!!

Witam ponownie po dluzszej nieobecnosci...

I co u4/3 juz nie jest fu i be??

pozdrawiam
    tylko to tłumaczenie wprost ze starożytnej greki: fotos - światło
    grafos - pisanie, piszę

a co do U4/3 to mam od stycznia i nigdy nie napisałem słowa beeeeee, zawszę chwalę i bronię jak lew- więc coś mylisz!
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 16.10.09 o 22:11

jungli
    Gość
    Oj nie do Ciebie to bylo kolego przeca rowno prawie stalismy za mikro wrozac mu swietlana przyszlosc, zas wtedy reszta gawiedzi psy wieszala...

Jerry sprzedal GH1 i to nie mnie, wnioskuje o bana!

pozdrawiam

rodzyn
    Gość
    OK
    Pozdrowienia!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Piszesz:
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    jak widać Canon (zielony) mocno bije Lumixa (czerwony) przy ISO1600, a teraz wycinek 1:1 zdjęć:
    oraz
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    Jakość tego nieszumiącego obrazka oceńcie samodzielnie. Ja już w wykresy przestałem wierzyć, oceniam aparaty pod kątem przydatności w tym co robię.
    Po pierwsze - czy to nie jest im mniej tym lepiej? Wtedy wygrywa Lumix. I to tylko o włos. Na dodatek idą łeb w łeb z Nikonem.

Po drugie pokazują tu tylko pomiary zrobione zgodnie ze swoimi założeniami. A wiem, że nasze założenia mogą się różnić od ich założeń. Nie widzę więc problemu. Jest to tylko test porównawczy, wg. pewnych kryteriów. Wszystkie takie testy należy czytać ze zrozumieniem, albo z przymrużeniem oka.

Na pewnej stronie (chyba imaging-resource) mają test szumu, który odpowiada moim założeniom. Drukują w rozmiarach chyba około A3 i w pocztówkowym i oceniają na oko.

Wiem, że ludzie którzy robią HDR'y mają inne kryteria, więc im to nie odpowiada. Ci którzy mają galerie w sieci, też pewnie wolą inne sposoby oceny.
    Ostatnio edytowane przez kateb ; 26.10.09 o 11:50
    Fujifilm X10

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Kateb,
    dalej Dzemski napisal i pokazal niski poziom szczegolow bedacy wynikiem tego odszumiania Canona.

Tak czy inaczej, ja mam u43, ale nie do uzywania na ISO 1600. Jakbym potrzebowal 1600, kupilbym inna puszke.
    A jak juz - w przypadku GH1 - lepiej zrobic jak czyni to PEN - niedoswietlic 800 i podniesc ekspozycje w postprocessingu.

PS: Mysle, ze 1600 i 3200 - to i tak sztuczne, programowe ISO w body u43. Mysle ze realne ISO konczy sie na 800. Moze ewentualnie na 1600, choc nie sadze.
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 26.10.09 o 12:13

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Kateb,
    dalej Dzemski napisal i pokazal niski poziom szczegolow bedacy wynikiem tego odszumiania Canona.

Tak czy inaczej, ja mam u43, ale nie do uzywania na ISO 1600. Jakbym potrzebowal 1600, kupilbym inna puszke.
    A jak juz - w przypadku GH1 - lepiej zrobic jak czyni to PEN - niedoswietlic 800 i podniesc ekspozycje w postprocessingu.

PS: Mysle, ze 1600 i 3200 - to i tak sztuczne, programowe ISO w body u43. Mysle ze realne ISO konczy sie na 800. Moze ewentualnie na 1600, choc nie sadze.
    Czyli od ponad 6-ciu lat nic się nie zmieniło w tym zakresie ;D
    Fujifilm X10

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Hehe, napisz do skiner.pl, oni takie wioskowe nalepki/nienalepki robią na telefony.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Hehe, napisz do skiner.pl, oni takie wioskowe nalepki/nienalepki robią na telefony.
    sprzęt się dobrzxe sprzedaje to i znajdzie się masa ludzi którzy przy okazji chcą zarobić

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów