Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 80

Wątek: zdjęcia Pierwszaka do oceny :)

| OlyJedi Awatar kurokial
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Mnie "śmigiełko" (15) w oko wpadło, już tak mam że lubię wzory kształty
    Mnie również

Cytat Zamieszczone przez Lifter Zobacz posta
    Za rocco, kwiatek z 15-ki też mi bardzo podchodzi... Pewnie dlatego, że taki sam fotografowałem w ubiegły weekend lecz jeszcze czasu nie starczyło na obejrzenie rezultatów

Z poprzednich 11 i 12 prezentują się nieźle, choć przeciwnie do kowalikster na 11 umieściłbym drogę i samolot w ok. 1/3 szerokości kadru, tak żeby stały się głównym tematem zdjęcia... ale to tylko mój wymysł więc nie brałbym go pod uwagę na Twoim miejscu...

A, no i bym zapomniał że 2-ka też ładna...
    Również popieram wiatraczki są fajnym tematem a droga jeszcze lepszym i ten samolocik .. :]
    zZz

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Widzę dużo dobrych zdjęć i to cieszy Wiatraczki wyróżniłbym szczególnie.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    widzę, że wiatraki wam pasują, jakoś ich nie doceniałem. Jak będę miał możliwość to dopstrykam jeszcze kilka.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!witam, dzisiaj mam do was wielką prośbę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ostatnio robię zdjęcia do sklepu internetowago. Temat niestety b. trudny - porcelana. Prosze wszystkich oglądających o opinię odnośnie tego co zmienić na tych zdjęciach, czy iść w tym kierunku czy może robic zdjęcia zupełnie inaczej. Każda opinia będzie dal mnie b. cenna. No i czy wogóle chętnie byście widzieli taki ezdjęcia na stronach www sklepu z porcalaną. Pozdrawiam i zgóry dzieuję za sugestie i opinie.

20.

21.

22.

23.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    widzę, że słabe zainteresoawnie moimi pracami, czekam, czekam......
    Ostatnio edytowane przez frrrost ; 12.06.09 o 21:08 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar przemoa
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    20 i 21 jak dla mnie przepały.(nie ładnie w cudzym wątku zapraszać do siebie)

(Frosst:Zapraszam do mnie na ocenę ostatnich moich 4 zdjęć, bardzo zależy mi na opinii.) bardzo nie ładnie
    Ostatnio edytowane przez przemoa ; 12.06.09 o 22:36
    Dużo chęci mało czasu
    mój wątek: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15619

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wadowice/manchester
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    co moge powiedzieć... ja sie nie znam choć jeśli chodzi o mój odbiór tych zdjęć to nie przemawiają specjalnie do mnie. Cos dzwoni, ale jeszcze nie wiadomo w którym kościele wystrój do zdjęcia kolorystycznie ladny, ale np. na 22 jakoś za duży bałagan.Ogólnie przepały masz na fotach i myslę, że lepiej źródło światła kierować w sufit wtedy będziesz mieć równomiernie rozłożone światło.

co do zaproszenia do oceny to lepiej chyba by było wysłac prywatną wiadomość do kogoś, któ mógłby ocenić te zdjęcia.
    Ja się nie znam, jestem poczatkujący więc moje sugestie wcale nie muszą być słuszne.
    życze powodzenia i zapytaj może o takie zdjęcia Mirka54. Kiedyś widziałem jego fotki z oświetleniem naturalnym i były świetne.
    pozdrawiam

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    dzięki aikidudi, a PS nie pokazuje mi przepałów, ale rzeczywiście w niekturych miejscach jakby porcelana była przepalona

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Tak szczerze i bez cukru.Porcelana to gladka i odbijajaca swiatlo powierzchnia.Unikaj czarnego tla.Postaraj sie zagrac na fotografowanym egzemplarzu swiatlem i jego odbiciem.Daj wiecej koloru.Swiatlem i cieniem(zaslonki,firanka,kalka techniczna,kawalek tektury,a nawet zwykly "durszlag" dadza ciekawe efekty) trzeba zrobic duzo probek z ustawieniem.Nie ma standartowej metody.Cwiczyc i patrzec na efekty.Pomocy uzyskasz czytajaco porcelanie i kto jej uzywal-wykorzystasz to przy ogolnych kadrach.Napewno pozniej nie pokazesz serwisu porcelanowego na czyms co podszywa sie pod singera.To nie te pokoje i nie ta klasa spoleczenstwa.Ci co w domu szyli to pili wtedy z kubka cynowego,a czasem z fajansowego.Nie wiem jakie wymagania ma sklep,ale trzymajac styl i wystroj wnetrz w danej epoce bedziesz mial wlasna satysfakcje.
    Zobacz jak zachowaja sie kadry w stylu Dragana-czasem sa ciekawe efekty.
    Przepaly minimalne jednak sa.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    nie podobają mi się cienie w 22,23. W 23 widzę cało stado cieni aż trudno się skupić na temacie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Hmmm....no ja się znam na takiej fotografii. Nigdy nie robiłam i nie wiem, co mogłabym doradzić.
    W pierwszych dwóch wydaje mi się, że rzeczywiście czarne tło niekoniecznie pasuje. Naczynia wyglądają jakby zawieszone.