Widzę dużo dobrych zdjęć i to cieszyWiatraczki wyróżniłbym szczególnie.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
widzę, że wiatraki wam pasują, jakoś ich nie doceniałem. Jak będę miał możliwość to dopstrykam jeszcze kilka.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!witam, dzisiaj mam do was wielką prośbę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ostatnio robię zdjęcia do sklepu internetowago. Temat niestety b. trudny - porcelana. Prosze wszystkich oglądających o opinię odnośnie tego co zmienić na tych zdjęciach, czy iść w tym kierunku czy może robic zdjęcia zupełnie inaczej. Każda opinia będzie dal mnie b. cenna. No i czy wogóle chętnie byście widzieli taki ezdjęcia na stronach www sklepu z porcalaną. Pozdrawiam i zgóry dzieuję za sugestie i opinie.
20.
21.
22.
23.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
widzę, że słabe zainteresoawnie moimi pracami, czekam, czekam......
Ostatnio edytowane przez frrrost ; 12.06.09 o 21:08 Powód: Automatyczne scalenie postów
20 i 21 jak dla mnie przepały.(nie ładnie w cudzym wątku zapraszać do siebie)
(Frosst:Zapraszam do mnie na ocenę ostatnich moich 4 zdjęć, bardzo zależy mi na opinii.) bardzo nie ładnie
Ostatnio edytowane przez przemoa ; 12.06.09 o 22:36
Dużo chęci mało czasu
mój wątek: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15619
co moge powiedzieć... ja sie nie znam choć jeśli chodzi o mój odbiór tych zdjęć to nie przemawiają specjalnie do mnie. Cos dzwoni, ale jeszcze nie wiadomo w którym kościelewystrój do zdjęcia kolorystycznie ladny, ale np. na 22 jakoś za duży bałagan.Ogólnie przepały masz na fotach i myslę, że lepiej źródło światła kierować w sufit wtedy będziesz mieć równomiernie rozłożone światło.
co do zaproszenia do oceny to lepiej chyba by było wysłac prywatną wiadomość do kogoś, któ mógłby ocenić te zdjęcia.
Ja się nie znam, jestem poczatkujący więc moje sugestie wcale nie muszą być słuszne.
życze powodzenia i zapytaj może o takie zdjęcia Mirka54. Kiedyś widziałem jego fotki z oświetleniem naturalnym i były świetne.
pozdrawiam
dzięki aikidudi, a PS nie pokazuje mi przepałów, ale rzeczywiście w niekturych miejscach jakby porcelana była przepalona
Tak szczerze i bez cukru.Porcelana to gladka i odbijajaca swiatlo powierzchnia.Unikaj czarnego tla.Postaraj sie zagrac na fotografowanym egzemplarzu swiatlem i jego odbiciem.Daj wiecej koloru.Swiatlem i cieniem(zaslonki,firanka,kalka techniczna,kawalek tektury,a nawet zwykly "durszlag" dadza ciekawe efekty) trzeba zrobic duzo probek z ustawieniem.Nie ma standartowej metody.Cwiczyc i patrzec na efekty.Pomocy uzyskasz czytajaco porcelanie i kto jej uzywal-wykorzystasz to przy ogolnych kadrach.Napewno pozniej nie pokazesz serwisu porcelanowego na czyms co podszywa sie pod singera.To nie te pokoje i nie ta klasa spoleczenstwa.Ci co w domu szyli to pili wtedy z kubka cynowego,a czasem z fajansowego.Nie wiem jakie wymagania ma sklep,ale trzymajac styl i wystroj wnetrz w danej epoce bedziesz mial wlasna satysfakcje.
Zobacz jak zachowaja sie kadry w stylu Dragana-czasem sa ciekawe efekty.
Przepaly minimalne jednak sa.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
nie podobają mi się cienie w 22,23. W 23 widzę cało stado cieni aż trudno się skupić na temacie.
Hmmm....no ja się znam na takiej fotografii. Nigdy nie robiłam i nie wiem, co mogłabym doradzić.
W pierwszych dwóch wydaje mi się, że rzeczywiście czarne tło niekoniecznie pasuje. Naczynia wyglądają jakby zawieszone.