Jako że jestem nowym uczestnikiem tego forum to witam wszystkich serdecznie. Na dzień dobry chciałbym od razu zapytać czy ktoś wie jak rozwiązać taki problem:
Mój Olympuc c-350 Z nie chce się komunikować z Windowsem XP. Objawia się to tym że po podłączeniu aparatu do USB komputer wykrywa że coś zostało podłączone, ale informuje że urządzenie jest uszkodzone i nie może tego naprawić. Aparat był sprawdzany na innych komputerach z Windowsem XP i działał bez problemu. Na moim kompie jak podłącze do USB np skaner do też działa bez zarzutu. Co więcej jak przeinstaluję w moim kompie system na Windows 98 SE i zainstaluje sterowniki z płyty aparatu to mój komputer bez problemu komunikujesię z aparatem, a na XP nie chce. Objawem braku komunikacji jest jeszcze to że każdym razem jak go podłącze do kompa (ale tylko wtedy gdy jest XP) to komp "zawiesza" mi aparat, jest konieczne wtedy wyjęcie na chwilę baterii z aparatu. Jeżeli ktoś wie jak rozwiązać ten problem to bardzo proszę o radę bo nie uśmiecha mi się kupowanie za 125 zł czytnika kart XD, albo używanie Windowsa 98 SE