A ja mam pytanie: czy możliwa jest dobra współpraca szkła M42 (helios na przejściówce z dandelionem) i zewnętrznej lampy błyskowe (FL36)? Czy tak jak w przypadku użycia stabilizacji trzeba programować ogniskową?
A ja mam pytanie: czy możliwa jest dobra współpraca szkła M42 (helios na przejściówce z dandelionem) i zewnętrznej lampy błyskowe (FL36)? Czy tak jak w przypadku użycia stabilizacji trzeba programować ogniskową?
Dla mnie przeceniana. Nadaje się tylko na statyw i do sytuacji, gdy ruch ręki nic nie zmienia. Bo po ładnym wyostrzeniu ręcznie w LV trzeba poczekać sekundę, aż obróci tym lustrem dwa razy i zrobi wreszcie to cholerne zdjęcie. Przy makro wysiada totalnie, jest przez to prawie nieużywalne.
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
Tylko jak wyostrzyc w wizjerze Nikkora 50mm/1.2 ?
Pozdr.
Ale namieszałeś. W LV lustro jest cały czas podniesione, a migawka otwarta. Więc żeby zrobić zdjęcie po ręcznym wystrzeniu wystarczy zamknąć migawkę. Najwyraźniej zmieniasz pokrętłem tryb na M natomist AF zostawiłeś w modzie S-AF+ MF. Zmień tryb na samo MF, a zobaczysz jak szybko będą robione zdjęcia (jedyne opóźnienie to czas zamknięcia migawki). Lustrem obraca dwa razy gdy w LV masz ustawione ostrzenie na Sensor lub Hybrid, bo przy Imager AF też nie musi.
Pozdr.