Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: nikas77 - próba portretu

Awatar edzia13
    Mieszka w
    niemcy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    zdjecie z malym dzieckiem -ciekawe troche za ciemne jak na moje odczucia-ja bym zrobila je czarno biale i troszke rozjasnila ,wygladzila buzie
    np tak

kowalikster
    Gość
    No z tym wygładzaniem to trochę przesadziłaś. Wg mnie naturalna faktura twarzy wygląda lepiej niż wygładzanie.
    Co do tatuśka to zdjęcie strasznie zaszumione, chyba z powodu tego ISO800. Ogólnie pomysł ciekawy ale cienko z wykonaniem.
    Co do kolorów portetu małej modelki to oczywiście jest lepiej. W sumie fajna fotka na biurko do pracy.

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Pierwsze fajne, gdyby nie kadr. Może tak?

Wygładzanie cery mężczyzny? Toż to niemęskie. Lepiej wręcz wyostrzyć rysy, zarost..

Awatar edzia13
    Mieszka w
    niemcy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    heheheee przeciez napisalam wyzej ze tez sie ucze :P i szukam wlasciwie odpowiedzi co i jak robic zeby bylo dobrze albo i lepiej
    no z tym wyglkadzeniem moze faktycznie za duzo pojechalam wkoncu trzeba szukac odpowiedzi co jest ok a co nie
    kiedys ktos tu napisal ze niektorym wystarcza lepsze foty do albumu a inni chca wiecej -ja chce wiecej niz fajne fotki do albumu podejrzewam ze nikas tez-czego mu zycze z calego serca-kazdy kiedys zaczynal i szulkal wskazowek
    od tego wkoncu jest forum patrzyc oceniac poprawiac szukac kompromisu

kowalikster
    Gość
    @HrabiaMiod: Właśnie tak miałem to wykadrować i wrzucić na forum po powrocie do domu. W paincie w pracy ciężko kadrować.

| OlyJedi Awatar doomin
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Są w fotografii pewne zasady o których można poczytać i się ich trzymać : jak mocne punkty, nie ucinanie nóg itd. Niestety nie zawsze da się zrobić zdjęcie poprawne bo nie pozwala na to sytuacja, pogoda lub nawet sprzęt. Czasami zaglądam tu na forum i odnoszę wrażenie, że teraz na fotografii to już zna się każdy. Jest tu w galerii wiele wspaniałych fotek które mi się podobają i są pięknie zrobione z wszystkimi zasadami obowiązującymi w fotografii. Dla mnie osobiście najładniejsze są te zdjęcia które mi się podobają i nie ważne, że w tle jest bałagan, ziarno czy też za małe rozmycie bo niektóre fotografie mają w sobie coś takiego co sprawia, że z przyjemnością do nich powrócisz po latach.

Awatar edzia13
    Mieszka w
    niemcy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    pieknie napisales doomin

Mieszka w
    woj. śląskie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    [QUOTE=edzia13;321867]zdjecie z malym dzieckiem -ciekawe troche za ciemne jak na moje odczucia-ja bym zrobila je czarno biale i troszke rozjasnila ,wygladzila buzie

Powiem szczerze że nie za bardzo mi się podoba w takiej wersji wygładzonej i BW. Pozbawione jest nastroju, ale ja tylko początkująca jestem
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Z dzisiejszej małej "sesji"
    4.

I jeszcze coś ze starych zbiorów. Stary poczciwy HP 912.
    5.
    PROSZĘ O CIEPŁE SŁOWA I KRYTYKĘ
    Ostatnio edytowane przez nikas77 ; 2.06.09 o 18:38 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    MZ na 4. za duzo buzi za mało tła.
    Od 5. nie mogę oczu oderwac, podobno sztuka cierpi przy portretowaniu z góry...... ale coś w tej fotce jest że jednak nie mogę Podoba mi się bardzo.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Mieszka w
    woj. śląskie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    6

Czy teraz lepiej?
    7
    Ostatnio edytowane przez nikas77 ; 2.06.09 o 18:10 Powód: Automatyczne scalenie postów