Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: rozłażący sie wyswietlacz w E-3

Mieszka w
    Szczecinek, Poland
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

rozłażący sie wyswietlacz w E-3

Witam,

własnie dostałem w swoje łapki e-3 z 12-60 ze sklepu "nie dla idiotów" i znalazłem coś niepokojącego.
    Wyświetlacz przy tym wgłębieniu na palec do odsuwania sie rozłazi (dokładnie jego obudowa). Nic nie jest pekniete, połamane czy inaczej uszkodzone, ale wydaje mi się że śrubka nie trzyma tych dwóch połówek wyświetlacza - mogę w narozniku obudowę palcami rozsunąć - czy to jest normalne?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Jeżeli dobrze zrozumiałem to "rozłazi" Ci się sam wyświetlacz - zdecydowanie nie jest to normalne - jeżeli kupiłeś niedawno to do 5 (chyba tylu) dni Masz prawo zwrócić do sklepu. Jak nie to pozostaje serwis gwarancyjny...
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    sprawa wyświetlacza była juz poruszana na forum, włącznie z kwestią nieszczelności

nie powinno tak być i "ten typ tak nie ma" - wygląda na to, że powinieneś zapukać do serwisu

Mieszka w
    Szczecinek, Poland
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez K_Puchatek Zobacz posta
    Jeżeli dobrze zrozumiałem to "rozłazi" Ci się sam wyświetlacz - zdecydowanie nie jest to normalne - jeżeli kupiłeś niedawno to do 5 (chyba tylu) dni Masz prawo zwrócić do sklepu. Jak nie to pozostaje serwis gwarancyjny...
    Pozdrawiam

Rozłazi mi się sama obudowa wyświetlacza po jego odchyleniu. Przez szparę widzę diody i płytkę wyświetlacza. Najdziwniejsze ze obok jest śrubka, ale tak jak by ona nie trzymała wcale w dolnym rogu (tu gdzie jest takie wgłębienie na palec do odsuwania)
    Aparat został mi kupiony dziś o godzinie 9 rano w innym mieście, ponieważ u nas "idiotów" nie ma )))))) i około 19ej dostałem go w swoje ręce i odrazu poszedłem w plener testować.

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Niestety mam to samo po prostu plastik w który wkręca się śruba nie wytrzymuje. Trzeba chyba do serwisu odesłać.
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Zakładam, że kupiłeś E-3 na jakiejś "fajnej" promocji w MM. Z ciekawości zerknąłbym w menu serwisowe i sprawdził ilość klatek.
    Włącz aparat-->otwórz klapkę karty pamięci-->menu+ok razem (aż się nazwa Olympus E-3 nie pojawi)-->kolejno góra/dół/lewo/prawo-->przycisk migawki(do końca)-->prawo. Pozycja R to ilość zdjęć, S to bodajże ilość włączeń SSWF, czyli w zasadzie info ile razy był aparat uruchamiany.

Pozdrawiam
    "There's no such thing as free titties"

Mieszka w
    Szczecinek, Poland
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Zakładam, że kupiłeś E-3 na jakiejś "fajnej" promocji w MM. Z ciekawości zerknąłbym w menu serwisowe i sprawdził ilość klatek.
    Włącz aparat-->otwórz klapkę karty pamięci-->menu+ok razem (aż się nazwa Olympus E-3 nie pojawi)-->kolejno góra/dół/lewo/prawo-->przycisk migawki(do końca)-->prawo. Pozycja R to ilość zdjęć, S to bodajże ilość włączeń SSWF, czyli w zasadzie info ile razy był aparat uruchamiany.

Pozdrawiam
    R-799
    S-23

sam z tego ok 100 naklepałem dzisiaj, bo sprawdzałem ile moge seryjnych zdjęć zrobić

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    z tego co pamietam normalna ilosc to ok <50. najwyrazniej dosal ci sie sprzet , hmmm, "przetestowany". pewnie z wystawki. niemniej jednak powinni cie o tym poinformowac. mozesz probowac zwrocic albo negocjowac cene. od ciebie zalezy, czy sie bedziesz bawil w serwis, czy nie. jesli cena byla atrakcyjna, to mozesz slac do serwisu.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Mieszka w
    Szczecinek, Poland
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    z tego co pamietam normalna ilosc to ok <50. najwyrazniej dosal ci sie sprzet , hmmm, "przetestowany". pewnie z wystawki. niemniej jednak powinni cie o tym poinformowac. mozesz probowac zwrocic albo negocjowac cene. od ciebie zalezy, czy sie bedziesz bawil w serwis, czy nie. jesli cena byla atrakcyjna, to mozesz slac do serwisu.

K@czy cena zestawu e-3 + 12-60 - 6999 zł, nie wiem czy jest to atrakcyjna cena w każdym razie zależało mi bardzo na fakturze z maja więc innego wyjścia nie było... A z wyświetlaczem - nie przeszkadza to w uzytkowaniu, a sprzęt będzie mi potrzebny na ślub w następny weekend, więc przeniose tą sprawe na następny tydzień... a swoją drogą - tak z innej beczki, co oznacza migająca czerwona dioda na ładowarce podczas ładowania?

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Migająca? z tym się nie spotkałem. W czasie ładowania powinna palić się ciągłym światłem.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R