Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem aparat--->komputer

| OlyJedi Awatar VERDI
    Mieszka w
    Pabianice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Problem aparat--->komputer

Dzisiaj zakupiłem Olka 520 i pół dnia spędziłem przed kompem z problemem przesłania zdjęć jak w tytule...ale po kolei. Poprzednij mój aparat to Olek 550 i korzystałem z programu olympus master 2 załączonego do aparatu i wszystko działało na piątkę, przesyłanie , obróbka RAW- ów itd....dzisiaj zrobiłem pare zdjęć 520- ką i nie mogłem ich przesłać do komputera. Podłączyłem aparat pod to samo USB co w 550, ale pojawił się komunikat NIEZNANE URZĄDZENIE...wybrnąłem z tego wtykając w inne gniazdo USB w kompie (dziwne bo na tej linji chodziły dwa inne aparaty i drukarka ). W drugim USB Komp wyłapuje aparat, ale przy wiśnięciu TRANSFER---> Z APARATU---> TRANSFER...kółeczko się kręci, a następnie wyskakuje komunikat (który mnie dobjia) " wystąpił błąd z aplikacją OLYMPUS MASTER. EXE i zostanie zamknięty....i tak w kółko. Zainstalowałem OLYMPUS MASTER od 520 ( chociaż to ta sama 2 ) i nic. Dodam,że komp spełnia wszystkie wymagania systemowe; system op., pamięć RAM, miejsce na dysku....wszystko wykonuje zgodnie z instrukcją (jak Bóg przykazał ) i szlag mnie trafia....POMOCY !!!!

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Polacz aparat z kompem i bez zadnych aplikacji typu OS,OM zobacz czy pojawia Ci sie nowy folder jako dysk.Jesli tak to skopiuj zawartosc na desktop i dobra.Albo karte do czytnika.Osobiscie nie preferuje zrzucania przez aparat przy pomocy kabla-szkoda prundu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wadowice/manchester
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Polacz aparat z kompem i bez zadnych aplikacji typu OS,OM zobacz czy pojawia Ci sie nowy folder jako dysk.Jesli tak to skopiuj zawartosc na desktop i dobra.Albo karte do czytnika.Osobiscie nie preferuje zrzucania przez aparat przy pomocy kabla-szkoda prundu.
    tak by było precyzyjniej to wszystko to co napisał Mirek + tby zobaczyć czy pojawił się nowy dysk to otwórz moj komputer lub jeśli używasz np. total commandera to sprawdź czy nie doszedł jakiś nowy dysk w menu dysków.
    jeśli nie widzi dysku to odśwież lub zamknij mój komputer i uruchom raz jeszcze. powinno grać
    pozdro

| OlyJedi Awatar VERDI
    Mieszka w
    Pabianice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mirek...mordo Ty moja, dzięki Twojej pomocy problem prysł jak bańka mydlana...przypomniałem sobie, że mam czytnik, podłączyłem do USB, dysk J ....i wszystko OK, a ja kombinowałem od południa...wielkie dzięki, chociaż spokojnie usnę....
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Dzięki aikidudi ...już mogę spać spokojnie...był moment, że szukałem serwisu Olympusa...
    Ostatnio edytowane przez VERDI ; 30.05.09 o 01:17 Powód: Automatyczne scalenie postów