Dzisiaj zakupiłem Olka 520 i pół dnia spędziłem przed kompem z problemem przesłania zdjęć jak w tytule...ale po kolei. Poprzednij mój aparat to Olek 550 i korzystałem z programu olympus master 2 załączonego do aparatu i wszystko działało na piątkę, przesyłanie , obróbka RAW- ów itd....dzisiaj zrobiłem pare zdjęć 520- ką i nie mogłem ich przesłać do komputera. Podłączyłem aparat pod to samo USB co w 550, ale pojawił się komunikat NIEZNANE URZĄDZENIE...wybrnąłem z tego wtykając w inne gniazdo USB w kompie (dziwne bo na tej linji chodziły dwa inne aparaty i drukarka ). W drugim USB Komp wyłapuje aparat, ale przy wiśnięciu TRANSFER---> Z APARATU---> TRANSFER...kółeczko się kręci, a następnie wyskakuje komunikat (który mnie dobjia) " wystąpił błąd z aplikacją OLYMPUS MASTER. EXE i zostanie zamknięty....i tak w kółko. Zainstalowałem OLYMPUS MASTER od 520 ( chociaż to ta sama 2 ) i nic. Dodam,że komp spełnia wszystkie wymagania systemowe; system op., pamięć RAM, miejsce na dysku....wszystko wykonuje zgodnie z instrukcją (jak Bóg przykazał ) i szlag mnie trafia....POMOCY !!!!