Strona 31 z 43 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 425

Wątek: ZD 70-300 - mój 'test'

| OlyJedi Awatar spogi
    Mieszka w
    Poniatowa / Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Nie, jeszcze nie korzystałem ze statywu, jednakże dziś muszę się przyznać, że udało mi się zrobić pierwsze "udane" zdjęcia z czego jestem bardzo dumny Wiem, że napiszecie, że słaby kadr czy też, że inne parametry słabe, jednakże ja się niezmiernie cieszę, że nie są poruszone

Wrzuciłem jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszego (pierwszego) wypadu z 70-300 tutaj --> http://forum.e-poniatowa.pl/viewtopic.php?p=9931#9931

Ostatnio edytowane przez spogi ; 24.04.10 o 18:59
    www.galeria.stalowcy.com --> Wojtka T. fotoreportaże z meczów Stali Poniatowa I nie tylko !!!

Mieszka w
    Dreux
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    I ja chciałbym zabrać głos w dyskusji - ów wątek rozwiał moje wątpliwości i zakupiłem 70-300 - wprawdzie cena była taka, że nie mogłem odmówić, ale przynajmniej miałem szerszy uśmiech na ustach rzucając 600zł na stół
    Niemniej jednak - jestem zachwycony! Na moje niewielkie możliwości szkło świetne, nawet to, że wolne i hałaśliwe... no cóż, niech się ludzie odwracają, będzie temat do rozmów

Dziękuję twórcy za wątek - gdyby nie on pewnie darowałbym sobie ten obiektyw sądząc, że nic ciekawego sobą nie reprezentuje, a ku mojemu zaskoczeniu jest zupełnie inaczej!

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez spogi Zobacz posta
    Karol, zapomniałem po zakupie 70-300 dodać, że to właśnie dzięki Twojemu testowi zdecydowałem się na zakup. zawierzyłem Ci niemalże w 100% wcześniej nie trzymając obiektywu nawet w rękach za co chciałbym teraz podziękować
    Cytat Zamieszczone przez n3v Zobacz posta
    I ja chciałbym zabrać głos w dyskusji - ów wątek rozwiał moje wątpliwości i zakupiłem 70-300 - wprawdzie cena była taka, że nie mogłem odmówić, ale przynajmniej miałem szerszy uśmiech na ustach rzucając 600zł na stół
    Dziękuję twórcy za wątek - gdyby nie on pewnie darowałbym sobie ten obiektyw sądząc, że nic ciekawego sobą nie reprezentuje, a ku mojemu zaskoczeniu jest zupełnie inaczej!
    miło czytać...
    n3v - gdzie Ty dostałeś to szkło za taką cenę?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    miło czytać...
    n3v - gdzie Ty dostałeś to szkło za taką cenę?
    He he, no właśnie? A problem z jeżdzeniem AF po całym zakresie przy długim końcu łatwo obejść - zjechać do najwyżej połowy zakresu, wyostrzyć i zoom na długi koniec. Co mnie zaskoczyło - po tej zmianie ogniskowej zwykle nie trzeba już ostrzyć dokładnie drugi raz! W długim kicie było to zawsze konieczne, stosowałem tę metodę w słabym świetle.
    Wyklikane z mobilka

Mieszka w
    Dreux
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Karol:

Znalazłem aukcję 70-300 + 14-42 + e-510 za 1350zł, pojechałem odebrać - tego samego dnia wystawiłem 14-42 + body, poszło za 739zł Rachunek niezmiernie dla mnie przyjemny!

Wystarczy trochę cierpliwości i można coś ciekawego upolować - niedawno stałem się szczęśliwym nabywcą fl-36 za 305zł z przesyłką...

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    To zrobiłeś interes jak ja na s6500 - kupiłem zestaw a potem sprzedałem goły za tyle samo. A na pamiątkę została mi fioletowa hoya pl-cir 58mm i torba Lowepro . Dlatego jak kupować to w komplecie - oczywiście trzeba mieć jeszcze gotówkę do zamrożenia na pewien czas, ale jak to napisano w pewnej bardzo popularnej księdze: Kto wiele ma, będzie mu dodane. (czy jakoś tak).
    Wyklikane z mobilka

Mieszka w
    Gniezno
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam posiadam Olympusa e-520 z dwoma kitami 14-42 i 40-150 ostatnio poważnie sie zastanawiałem nad zakupem obietywu ZD 70-300 , lecz po przeczytaniu testu na optyczne.pl szczerze mowiac zniecheciłem sie troche do niego. Dzisiaj znalazłem twój test jest bardzo dobry , czytajac i ogladajac zdjecia uzytkownikow musze przyznac ze przekonałem sie do niego uwazam ze za taka cene to naprawde fajna opcja , no i zdecydowałem sie go zakupic w niedziele ide po niego . Dziekuje za tak obiektywny i zarazem pozytywny test , chciałbym jeszcze dodac ze głownie fotografuje przyrode i naprawde potrzebuje czegos o dłuzszej ogniskowej i mam nadzieje wrecz jestem przekonany ze ten obiektyw mnie nie zawiedzie . Pozdrawiam

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ufff, przebrnęłam przez cały wątek. Przymierzam się do kupna tego szkła - jeśli dobrze pójdzie sztukę nówkę będę miała za niecałe tysiąc zł.

Widzę, że są osoby, które podpinają ten obiektyw do E-500 (którą posiadam), jednak cały czas mam wątpliwości, czy jest nie strzelę sobie samobója kupując tak długie szkło do aparatu, który nie ma stabilizacji. Nie wyobrażam sobie biegania za każdym razem ze statywem, choć oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie uniknę tego. Może lepszym rozwiązaniem byłby dłuższy kit...

Dodam tylko, że oprócz ptaszków i listków i robaczków, chciałabym z nim połazić po mieście, by złapać ludzi, którzy przeważnie patrzą na mnie wilkiem, kiedy podchodzę z aparatem za blisko.

Słowa uznania dla Karola - świetna robota.
    Jestem też pod wrażeniem zamieszczonych w wątku zdjęc.

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Po mieście lepiej z czymś dyskretnym niż taką lufą. A bez stabilizacji da radę, przynajmniej ja nie mam problemów, chyba że schodzę poniżej 1/250s.

A tak w ogóle zauważyłem dziwną rzecz - na 200-300mm szybciej ostrzy (szczególnie na bliskie obiekty) na kontrast niż z czujnikiem AF, ponadto się nie gubi przy marnym świetle.
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez eMTi Zobacz posta
    ufff, przebrnęłam przez cały wątek. Przymierzam się do kupna tego szkła - jeśli dobrze pójdzie sztukę nówkę będę miała za niecałe tysiąc zł.

Widzę, że są osoby, które podpinają ten obiektyw do E-500 (którą posiadam), jednak cały czas mam wątpliwości, czy jest nie strzelę sobie samobója kupując tak długie szkło do aparatu, który nie ma stabilizacji. Nie wyobrażam sobie biegania za każdym razem ze statywem, choć oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie uniknę tego. Może lepszym rozwiązaniem byłby dłuższy kit...

Dodam tylko, że oprócz ptaszków i listków i robaczków, chciałabym z nim połazić po mieście, by złapać ludzi, którzy przeważnie patrzą na mnie wilkiem, kiedy podchodzę z aparatem za blisko.

Słowa uznania dla Karola - świetna robota.
    Jestem też pod wrażeniem zamieszczonych w wątku zdjęc.
    Pracowałem z tym obiektywem wespól z E-400. Fajnie wyglądała ta malizna z tym sporym przecież obiektywem. Jeśli nie jesteś "trzęsirączka to spokojnie dasz sobie radę, nawet na max ogniskowej.
    Co do ptaszków. Poczytaj wątek technika fotografowania ptaków. To nie tak, że masz długi obiektyw, podbiegniesz do drzewka i strzelisz kosa lub wróbelka Wątek jest świetny.
    Co do robaczków i listków - tak, ale pod warunkiem, że motyl to robaczek, do mniejszych to raczej średnio się nadaje. Wtedy zakup obiektywu typu makro.
    Poniższy pluskwiak robiony właśnie takim obiektywem - Sigma 150.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||