To moje ulubione szkiełko,właściwie nie odpinam go z korpusu.
Z raynoxem tworzą fajny zestaw ,można focić od mróweczki po jelonka.
To moje ulubione szkiełko,właściwie nie odpinam go z korpusu.
Z raynoxem tworzą fajny zestaw ,można focić od mróweczki po jelonka.
Nie mam jeszcze 70-300 ale bardzo chciałbym mieć ...
Ten test jest dobry dla ludzi którzy nie mają słoika - pomaga im podjąć wybór ...
Ci którzy słoik mają moga sie dowiedzieć że jest sposób żeby ostrzyć na odległość mniejsza niż 1,2m
Plusik dla Ktotka ... Dobra robota ...![]()
ktotek super opracowanie, staranne i dużo czasu poświęconego, duży +
właśnie jestem na etapie powolnego zbierania na szkiełko i prawdopodobnie będzie to ZD 70-300
pozdrawiam![]()
Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie.
Fajny opisik. Swojego 70-300 opyliłem po jednym sezonie, bo po prostu jakość mi nie odpowiadała. Na krótszych ogniskowych jak Cię mogę, ale na dłuższych nieakceptowalne mydełko poniżej F7.1. W sumie podobnie jak ze starym 40-150: dopóki focony obiekt jest blisko, jest ok a potem robi się porażka jakościowa.
W systemie brakuje czegoś o podobnych ogniskowych, ale lepszego jakościowo i może ciut jaśniejszego za powiedzmy 2,5k pln.
Dziwne. Nie spotkałem się z czymś takim (z różnicą między obiektem blisko a daleko). Nie miałeś jakiegoś FF albo BF? Albo może zniekształcenia powietrza zrobiły ci mydełko - w ciepły dzień na 300mm można czasem dostać pofalowany obraz jak powietrze faluje.Czy może chodzi ci o użytą ogniskową?
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
Duży plus
Rzeczowy i ciekawy opis, dzięki któremu szkło znalazło się też na mojej liście zakupów
ps.
Olympus powinien Ci odpalić działkę za reklamę![]()
Jeżeli widzisz tonącego człowieka i chciałbyś jednocześnie uratować go i zachować na zdjęciu to wydarzenie. Jaki rodzaj filmu zastosujesz?
+sik poleciał, właśnie planuje zakup tej lupki dla rodziców...
Rzeczowo i obrazowo, bez wykresów i MTFów. Czyli jak na fotografa przystało
Pozdrawiam i +rep
"There's no such thing as free titties"
Dobra robota!
Ktotek zamieszczenie zdjęć z poszczególnymi ogniskowymi to strzał w dziesiątke!
Macanie tego obiektywu w sklepie mnie nie zachęciło do jego zakupu - po przeczytaniu Twojej opinii stwierdzam, ze należało by dać jeszcze szanse temu obiektywowi w plenerze ...
pozdrawiam
ps.Patrząc na testy Wturniaka (czy ka mu tam) wygląda na to, ze 300mm trzeba przymykać do f/11No to tylko statyw hehheee
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....