Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: E-620 + 12-60 SWD gdzie kupić

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Saturn to firma prywatna i może zmieniać ceny kiedy tylko zechce. A nas nikt nie zmusza, byśmy tam kupowali. Trzeba mieć oczy i uszy otwarte.
    Niemniej, zauważyliście, że takich akcji ostatnio jest coraz więcej? Niedawno w maju była w MM, a w Avansie co chwilę akcja "bez VATu".

W piątek przed godziną 21 dzwoniłem do Saturna w Silesia City Center i ułożyłem całkiem znośny zestaw:
    E-30 + 14-42 = 4199
    ZD 50-200 SWD = 3999
    Razem: 8198
    Po rabacie: ok. 6200 zł.
    Jedno zastrzeżenie: nie sprawdzałem niestety, czy w sobotę ceny zostały na takim samym poziomie. I czy sprzęt w ogóle został wystawiony... Może ktoś wie jak było w sobotę?

GoOrange
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    Czyli obniżyli czemuś cenę a potem powrócili do starej, by nie sprzedawać 3x taniej niż sami kupują. Czyli dokładnie to co napisałem wyżej. Czy można to nazwać oszustwem? Wątpię. produkt dajmy na to miał być za 3500zł ale, że to już starszy model to przecenili go na 3000zł. Okazało się, że nagle będzie nowa promocja, która wpłynie na m.in. obniżone właśnie ceny. Co to instytucja charytatywna?

Rozrysowując:
    Dajmy na to jestem kierownikiem działu i chcę wyprzedać zalegający zabytek jakim - czy się to komuś podoba czy nie - jest 40D. Z ceny 3500zł zrobiłem 3000zł co już samo w sobie generuje straty na modelu. Po kilku dniach dyrektor mi oznajmia, że za 3 dni będzie promocja i jest szansa, iż ten aparat będzie musiał być sprzedany za 1500zł. Momentalnie popodnosiłbym ceny do "normalnego" nie wyprzedażowego poziomu...

Już widzę jak wy mając sklepy i robiąc jakąś wyprzedaż zostawialibyście ceny poniżej cen zakupu i NA TO dodatkowo robili rabaty. Czy na prawdę tak mało osób zna się na handlu/ekonomii i posiada zdrowy rozsądek?

Co zaś do tej osoby, która śledzi ceny a nie kupuje:
    Cena 3000zł była równa najniższym cenom NETowym czyli była jak najbardziej odpowiednia i korzystna. Nie chciał kupić, bo jest zwykłym "A pacze'm"

W ramach promocji można było ten model kupić za 1750zł co jest o 300zł taniej od najniższych cen NETowych. Mimo to dalej nie kupił, co więcej uważa, że został oszukany i chce się go okraść. Polecam wizytę u psychiatry ^^

ps. Dalej nie kojarzę aby jakikolwiek sklep poza Biedronką pisał, że jest najtańszy. Dlaczego więc akurat w przypadku tych 2 sieci handlowych ludzie tak się podniecają gdy znajdują coś w niekorzystnej cenie - nie wiem. Mam w mieście wszystkie możliwe sklepy i nie biegam po nich, by powtrącać się gdy rozmawiają z klientami czy wyśmiewać ich ceny. Bo jestem zdrowy na umyśle.
    Nie mam ochoty na jakieś krucjaty ani temu podobne ale... Dla mnie ktoś kto trąbi że "jutro taniej o 22%" to słysząc to dziś odnoszę to do cen dzisiejszych i jeśli jutro jest taniej niż dziś tylko o 5% co stanowi 105% ceny rynkowej to:

a. ja nie kupuję
    b. Ty nie kupujesz
    c. babcia z wnuczkiem kupują (tylko proszę się nie czepiać babci itp. bo to przykład)

To że ktoś ma pieniądze na mega-reklamę i całą machinę z tym powiązaną nie znaczy jeszcze że może manipulować bo dziś zmanipulują "babcię", jutro mnie a pojutrze Ciebie.

Spójrz na sprawę w szerszym kontekście.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    GoOrange, i o to chodzi, żebyś to sobie pomyślał to, czego oni nie powiedzieli.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

GoOrange
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A gdzie w tym oszustwo?
    To może nie jest oszustwo jako takie ale sprawa ma dużo szerszy kontekst. Podobnie jak pozornie monopol nie jest przestępstwem wprost, jak instytucja tzw. regulatora niby niepotrzebna i takie tam...

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez emc2 Zobacz posta
    ......
    Jedno zastrzeżenie: nie sprawdzałem niestety, czy w sobotę ceny zostały na takim samym poziomie. I czy sprzęt w ogóle został wystawiony... Może ktoś wie jak było w sobotę?
    byłem w sobotę zobaczyć na koniec dnia jaką to promocje mają i widziałem tylko ZD 70-300. Więcej Olka nie było. W gablotach pustki. Pani z obsługi foto stwierdziła że się wszystko wyprzedało, ale nie mogła sobie przypomnieć co było .
    Na wypisanie "tańszego" produktu chętni musieli czekać nawet 2, 5 godziny (podsłuchana awantura z personelem na dziale AGD)
    może znacznie lepiej było w godzinach rannych .... może ale raczej większość "cennego" sprzętu pochowali ... i jutro będzie dokładnie ten sam, .... ale z nowej dostawy no bo jak maja powiedzieć ?
    pozdrawiam serdecznie, Sebu$

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    A tak z ciekawości zapytam. Dlaczego akurat Olympusa mieli by chować? Przecież ten system się sprzedaje lepiej tylko od Pentaxa. Tego typu akcje to nie tylko szansa na obrót ale i na wyprzedanie tego co jest trudne/zalega. Coś trudno mi uwierzyć, że akurat TO by schowali.

Jak np. jest jakaś kilkudniowa promocja w sklepach to nawet mnie nie dziwi chowanie części towaru aby mógł go kupić również ktoś drugiego dnia. Ale Olympusa chować? Może jednak się sprzedało z tym, że było po 1 sztuce i tyle.

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    A tak z ciekawości zapytam. Dlaczego akurat Olympusa mieli by chować? Przecież ten system się sprzedaje lepiej tylko od Pentaxa. Tego typu akcje to nie tylko szansa na obrót ale i na wyprzedanie tego co jest trudne/zalega. Coś trudno mi uwierzyć, że akurat TO by schowali.

Jak np. jest jakaś kilkudniowa promocja w sklepach to nawet mnie nie dziwi chowanie części towaru aby mógł go kupić również ktoś drugiego dnia. Ale Olympusa chować? Może jednak się sprzedało z tym, że było po 1 sztuce i tyle.
    Zwracam głównie uwagę na Olympusa , NiC mnie nie interesuje
    w końcu chwalę sobie Olka.

W gablotach, gdzie są szkła i body od N i C jakoś nie było pusto. Sigma też sobie leżakowała. Stał też D3x za jakieś 29000 i się kurzył kolejny miesiąc.

Znam sklepy, gdzie Olek sprzedaje się dobrze, a nie tylko lepiej od Pentaksa.
    A jeżeli może jednak się sprzedało z tym, że było po 1 sztuce i tyle to znaczy że się jednak Olek sprzedaje .... czyli nie jest tak źle

| OlyJedi Awatar Kordek
    Mieszka w
    Prawie Zakopane
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Przychodzę dziś do sklepu, czytam, że "jutro o 22% taniej", idę jutro do sklepu i znowu "jutro o 22% taniej". I tak w kółko
    E-3, E-510

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kordek Zobacz posta
    Przychodzę dziś do sklepu, czytam, że "jutro o 22% taniej", idę jutro do sklepu i znowu "jutro o 22% taniej". I tak w kółko
    czyli jutro bedzie 44% taniej !!!

przyjdź za 5 dni .... to Ci dopłacą jakieś 22 %

| OlyJedi Awatar imacandi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Wielkie dzięki za pomoc ostatecznie kupiłemsamo szkło, za dużo za tą nową puszkę chcą na E-3 jeszcze poczekam a tym czasem na e-5xx zapoluje jak macie namiary to chętnie skorzystam. Dziękuje i pozdrawiam