Pstrykałem nowym ED 50-200 i było bardzo daleko. Jak zrobić lepiej?
Pstrykałem nowym ED 50-200 i było bardzo daleko. Jak zrobić lepiej?
Jerzy Filipek
Cuś jakby nieostre.
Pierwsze dwa daleeeeekooooo.
Trzecie już lepiej, ale też nieostre.
Trzecie fajnie skadrowane, podobami sie.
Co do bledow wg mnie: troszeczke leci w lewo i nieostre.
3 rewelacja i jak wyżej tylko podostrzyć.
Dużo chęci mało czasu
mój wątek: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15619
Żeby zrobić lepiej to IMHO warto by zadbać o ostrość i spróbować może podejść bliżej (choć drugie i trzecie są OK). Byłem w Rewie nie raz, może gdybyś spróbował robić z cypla a nie z brzegu to udałoby się złapać ich bliżej. Może warto podejść do jednego czy drugiego "kajciarza" i poprosić żeby się kilka razy dla rozgrzewki przepłynął wzdłuż cypla... Znam kilku i sądzę, że nie powinieneś mieć problemu z namówieniem ich na sesję w zamian za fotki, które później będą mogli sobie wrzucić np. na Kiteforum.pl. Spróbować nie zaszkodzi![]()
Dzięki Lifter za bardzo praktyczne wskazówki, następnym razem postarm sie zastosować do Twoich zaleceń.
Dzięki Wszystkim za uwagi.
Jerzy Filipek
Jak to zrobić lepiej? Podejdź bliżej albo zainwestuj w TC. Na Rewie dłuuugo jest płytko więc mógłbyś zamoczyć majty i od razu inaczej wypełnić kadr.
jak strzelasz z daleka może statyw by pomógł w łapaniu ostrości
ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
| -> MOJA GALERIA OC <- |
Olympus E-510
Ze statywu za kajciarzem nie nadążysz... chyba że się zasadzisz w jakimś punkcie np. zwrotu i tam będziesz na niego cierpliwie czekał... BTW zastanawiam się nad panningiem, IMHO mógłby przynieść niezłe rezultaty![]()
zawsze można wyczuć którędy najczęściej pływają i tak się ustawić, żeby zrobić ładny panning, seryjne wykonywanie zdjęć włączyć i później przebrać efekty i wyselekcjonować te najciekawsze, w przypadku sportowych dynamicznych zdjęć to MSZ najlepsze wyjście dla fotoamatora jakim jestem ;] chyba, że ktoś ma lepsze pomysły to z miłą chęcią spróbuję
powodzenia z kajtowcami, czekamy na kolejne fotki![]()
ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
| -> MOJA GALERIA OC <- |
Olympus E-510