Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: jak fotografować: restauracja, bar, pub, kawiarnia itd

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Kolejna uwaga. Do detali butelka wina co się przewija na zdjęciach żeby nie była tak chamsko otwarta zerwana banderola, otwarte może być ale nie tak. To tak jak byś fotografował nadgryzioną kiełbasę. Wino lepiej wygląda na stojaku bo ty wygląda jakby było nie dopite.To jest bardzo specyficzny rodzaj fotografii.
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ernesth
    Mieszka w
    Krynica-Zdrój
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    no właśnie .. czy w ogóle stawiać wino (wodę) na takim stole?
    Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl

pozdrawiam Wojtek

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Bardzo mnie zaciekawił ten wątek, dużo ciekawych wiadomości za co dziękuję
    Powiedzcie proszę jeszcze, czy fotografujecie też serwowane potrawy - jeśli tak, to jak ? podane, niesione, z klientem czy tylko sam kelner ?
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Nie znam się na zasadach dobrego zachowania przy stole. Jem rekami
    A tak poważnie to wodę ładnym dzbanku to tak. Ale wino raczej nie bo to przynosi kelner.
    Jeśli wino ma stać na stole to w ładnym kubełku i owinięte.
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

Mieszka w
    Krynica-Zdrój
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    to się zaczęło od wina ... miałem sfotografować "dom kawy i wina". Ale właściwie nie moje spojrzenie na ten temat tylko raczej właściciela. Jego wizja to wino (które sam otwierał i konsumował) i kieliszki. Do kawy jeszcze nie doszliśmy. Ogólnie miało być z winem.
    Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl

pozdrawiam Wojtek

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Bardzo mnie zaciekawił ten wątek, dużo ciekawych wiadomości za co dziękuję
    Powiedzcie proszę jeszcze, czy fotografujecie też serwowane potrawy - jeśli tak, to jak ? podane, niesione, z klientem czy tylko sam kelner ?
    Nigdy z klientem, bo to można zrobić w budce ze śmieciowym jedzeniem jak sanepid zleci dokumentacje . Jak już koniecznie ludzi to wynajętych statystów. I też nie robić podczas jak jedzą. Uwierzcie mi na słowo że jedzący ludzie bardzo rzadko wyglądają na fotach dobrze, no i zaglądanie do talerza nie jest specjalnie fajne.
    Potrawy do dość ciężki temat. Często robi się szwedzki stół. Specjalnie udekorowany na foty.
    Najważniejsze u jest światło jak to w fotografii, i to to chcemy pokazać inaczej będzie zrobiony świniak z jabłkiem w ryju będący główną atrakcją biesiady a inaczej dostojna potrawa w wielogwiazdkowej restauracji.
    Trzeba zwrócić na uwagę na kolory, żeby po obróbce majonez na jajku wyglądał na świeży, żeby kiełbasa się nie święciła w fioletach. Potrawa może być przepyszna ale jak źle wygląda to drastycznie spadają jej szanse na zachwycanie się nad nią. Najpierw je się oczami.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Dzięki wielkie - pytałem bo prosiła mnie właścicielka pubu o zdjęcia, ale widzę że temat trudny.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Krynica-Zdrój
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Czyli fotografowanie potraw to wyższa szkoła jazdy.

A jak z barami, pubami.
    Każdy bar to i barman... Fajnie złapać go na jakiś trikach z butelkami. Czy komuś się "udało".
    Ja zrobiłem tylko jeden, nalewanie piwa, bardzo pospolity i i raczej nie trik ale miałem tylko jedno podejście.

Czy zatrzymywać w ruchu wszystkich, barmana czy tylko klientów?
    Co o tym sądzicie?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7.jpg
Wyświetleń:	214
Rozmiar:	80,6 KB
ID:	17556  

pozdrawiam Wojtek

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Czy ja wiem czy wyższa szkoła jazdy z tym jedzeniem.
    Co do baru to jakiś kolorowy drink albo koktajl. ładnie przyozdobiony kieliszek.
    barman wymachujący szejkerem żadnych popielniczek i syfu dokoła. I może ze 2 osoby( Kobieta,Kobieta albo kobieta, mężczyzna) Siedzący luźno przy barze
    Może jakiś ładny portrecik z przygotowanym wcześniej napojem. Warto jest bra jakoś z głową dopalić, Kieliszki nad barem i sam barek niech się świecą. Zdarzało się że ze bar wstawałem 150Watowy halogen. Ale znowu pamiętać żeby klimatu nie zgubić. Nie może być jasno jak w dzień.

Mieszka w
    Krynica-Zdrój
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    może znów jakąś przykładową fotkę, fajnie by było

a jeszcze sprawa obiektywów.. czy jakimiś super szerokimi czy nie.
    w restauracjach raczej nie beczkować rogów.. głupio by wyglądały kieliszki pokrzywione.
    Ale w pubach nie ma przeszkód. Zależy głównie od wielkości baru. Czy się mylę?
    Ostatnio edytowane przez Ernesth ; 25.05.09 o 21:36

pozdrawiam Wojtek