jesli mozesz, to napisz, co ci sie spodobalo w tych zdjeciach. postaramy sie znalezc jakis wspolny jezyk.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Staram się robić czasami jakieś nietypowe zdjęcia i dlatego wrzuciłem abyście mnie ocenili i podpowiedzieli co mam poprawić czy kogoś takie fotki zainteresują. Oceńcie czy ujęcia są oki czy ostrzenie itd
Cały czas próbuje poznać swój aparat kombinuje z różnymi ustawieniami i różne efekty
Te foty są za duże - w zupełności by wystarczył plik 800x600pix. Po drugie zdaje się, że jesteś na początku fotograficznej przygody. Mamy dział - Zdjęcia początkujących i pewnie tam klubowicze byliby bardziej wyrozumiali i skłonni do dawania wskazówek niż tu - w Ocenie zdjęć. Jeśli chcesz przeniosę ten wątek do w/w działu.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Teraz już wiem żeby wrzucać zdjęcia w mniejszym rozmiaże
Akurat wiem jak zmniejszyć
Więcej nie chciałem nic poprawiać chciałem usłyszeć właśnie ocenę odnośnie kadrowania i odnośnie reszty walorów zdjęć
Proszę o szczerą wypowieź zniosę nawet najgorszą krytykę
i kolejne właśnie dziś wpadł mi w ręce SP-560UZ i nim jest to wykonane
9.
![]()
Ostatnio edytowane przez kubaiada ; 24.05.09 o 21:10
Poczciwy C-750UZ +3x xD512
C-170 + xD128
Uwaga nr 2 - wszystko co u Ciebie ważne na zdjęciu zdaje się być dokładnie w środku kadru - nie jest to najciekawsze kadrowanie, chociaż pierwsze jakie przychodzi do głowy. Dobrze w kompozycji obrazu wykorzystać zasadę tzw. Mocne punkty obrazu â Wikipedia, wolna encyklopedia.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA