Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Moje poczatki - patarek

| OlyJedi Awatar kYs
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    079 - próbowałeś na kompie je wyostrzyć? podejrzewam, że brak ostrości spowodowany jest troszkę za długim czasem i brakiem statywu
    078 - przepalone grzbiety
    080 - najbardziej przypadło mi do gustu, wywaliłbym tego liścia w LD rogu i lekko przyciemnił, żeby grzbiet nie dawał takiego blasku

Miałeś dużo szczęścia, że trafiłeś na taką sytuację jednak trzeba sporego doświadczenia, aby ją umiejętnie wykorzystać, nic tylko życzyć sobie abyśmy jak najszybciej posiedli te umiejętności
    ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
    Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
    | -> MOJA GALERIA OC <- |
    Olympus E-510

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Agulka
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Co do ostatnich fotek, to ja może zacytuję Mysikrólika:

"

• Chronione czy nie?

Większość gatunków zwierząt jest pod ochroną. Dotyczy to w szczególności ptaków. Naruszanie ich miejsc lęgowych jest niestety często praktykowane przez osoby, które nie mają na ten temat wystarczającej wiedzy. Tymczasem zaniepokojone ptaki mogą opuścić swoje potomstwo, gniazdo może zostać odkryte dla drapieżników itp. Dlatego też nie powinno się zakłócać tych miejsc. Trudno jest jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie, jak bardzo nasza ingerencja może wpłynąć na ptasi lęg, ale skoro duże ryzyko istnieje, to nie możemy go lekceważyć. Nie chodzi o to, aby udowadniać, że nasza fotografia nie miała złego wpływu, lecz o to, aby poprzez pokazywanie niektórych zdjęć nie promować fotografii piskląt, ptaków na i w pobliżu gniazd. Zasada ta powinna dotyczyć wszelkich miejsc w Internecie, gdzie chcemy promować rozsądne fotografowanie przyrody. Warto swoją wiedzę w tym zakresie przekazywać innym.

Kodeks etyczny ZPFP określa jasno:
    "Jest rzeczą wielkiej wagi, by zdjęcia ptaków na gniazdach, zwłaszcza gatunków nie tolerujących bliskiej obecności człowieka, były wykonywane tylko przez tych, którzy mają dużą wiedzę o zachowaniach ptaków w okresie godowym i właściwe zezwolenia. Samo doświadczenie i wiedza fotograficzna nie uprawniają automatycznie do podejmowania takiej fotografii, zwłaszcza w przypadku gatunków chronionych."
    Nie zawsze jednak ten argument wystarcza, bo zawsze odezwą się głosy, że przecież to moje zdjęcie, moja galeria, mój aparat i w ogóle nic wam do tego."

Więcej: https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=12945
    Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    To ja napiszę może gdzie te zdjęcia zrobiłe. W Toruniu w ogrodzie botanicznym. Myślę, że się troszkę usprawiedliwiłem.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Agulka
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

No to tak, usprawiedliwiony ale tylko jeśli chodzi o fotografowany obiekt, bo jakość fotek nie jest najlepsza... No ale to już wiesz
    Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziękuję

(naprawde w zamiarze moim nie było wchodzenie z butami w życie bocianów ale skoro były w ogrodzie botanicznym)

a teraz może kilka starszych zdjęć. zrobione nikonem coolpixem 8700 kompakt
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie26.JPG
Wyświetleń:	87
Rozmiar:	892,1 KB
ID:	17643   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie33.JPG
Wyświetleń:	80
Rozmiar:	804,6 KB
ID:	17644   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie27.JPG
Wyświetleń:	71
Rozmiar:	418,9 KB
ID:	17650