Witam ponownie
Zdobyłem statyw i zrobiłem tak jak radził kolega Syd Barrett .Po ustawieniu AF przez wizjer i przejściu na podgląd na żywo obraz jest nieostry (powiększyłem mały fragment zaznaczony zielonym prostokątem )
Próbowałem też ustawić ostrość ręcznie. Na wizjerze ostrość była ok. lecz po zrobieniu fotki i jej powiększeniu obraz jest nieostry. Wszystkie próby robiłem ze statywu i korzystałem z timera. Może coś z aparatem (mam pech do kiepskich zakupów ) Proszę o poradę
Pozdrawiam
Bugi
cieszę się, że mogłem pomóc... co do sprawdzania ostrości NA WYŚWIETLACZU JUŻ PO zrobieniu zdjęcia to ja bym sobie odpuścił - tylko po zdgraniu na kompa. Sprawdź wszystkie obiektywy, które masz i jeśli problem występuje ślij do serwisu. Nie ma co czekać.
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl
Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.