i zdjęcie z mojej galerii ... motylek
i zdjęcie z mojej galerii ... motylek
E-510, dual kit, Sigma 135-400, Helios 44M-4, Slik PRO 500DX, kilka drobiazgów... Marumi DHG, ND0,6 i 0,9 SOFT HITECH
Jak na początki to bardzo ładnie! Dopalanie lampą rzeczywiście sprawia, żę zwierzątka tracą na plastyce i naturalności, no ale to już wiesz i jak czytam nosisz się z zamiarem poprawienia.
Motylek (nr 5) ładnie, mucha z nr 1 też całkiem niczego sobie...
Pamiętaj żeby nie ucinać zwierzątek i robaczków (nr 2)...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Nie jest źle. Choć robaków nie lubię, to te zdjęcia mi się podobają.
Ostatnie (5 - motylek) MZ najlepsze.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
(nr 5) daje rade najlepsze
5 zdecydowanie najlepsza![]()
Jeżeli widzisz tonącego człowieka i chciałbyś jednocześnie uratować go i zachować na zdjęciu to wydarzenie. Jaki rodzaj filmu zastosujesz?
Witam wszystkich po dłuższej przerwie przedstawiam kolejne próby makro do oceny. Na pierwszy ogień piękny okaz pająka Tygrzyka, wykonane Heliosem 44M-4 z pierścieniem makro choć w tym przypadku to raczej przeszkadzał, ze względu na duży okaz tego gatunku. Drugi okaz to chrząszcz błyskotka.
E-510, dual kit, Sigma 135-400, Helios 44M-4, Slik PRO 500DX, kilka drobiazgów... Marumi DHG, ND0,6 i 0,9 SOFT HITECH
6 super, choć z bałaganem w tle
7 trochę chyba nie ostra, ale chrząszcz ciekawy i super kolorki ma
Witaj,
MSZ masz bardzo udany start z makro
Pozdrawiam
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach