Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 72

Wątek: Pentax K-7

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rumpel Zobacz posta
    (...) Olek na razie delikatnie z 620-stką.
    Ja bym wolał aby zachowali taki uchwyt jak ma 510/520. Mnie trzyma się super. Jak wziąłem do ręki E-1/E-3 to mialem duzy dyskomfort. Jak dopiąłem do 520 gripa od Owsnera to było juz super.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rumpel Zobacz posta
    No Pentax teraz ma na prawdę świetny topowy korpus, w którym poprawili wszystkie wcześniejsze bolączki, jak wolny AF, czy słaby tryb zdjęć seryjnych...
    Nie rozpędzałbym się z gloryfikowaniem K7 bo aparaty, które są już na rynku tak jakby nagle przestawały robić zdjęcia albo zaczynały robić gorsze . Teraz ludzie myślą o tym aparacie w kategoriach tego co jest napisane w specyfikacji i tego jaki on powinien być - tzw. myślenie życzeniowe. Jak produkt pojawi się na rynku specyfikacja konfrontuje się z rzeczywistością, wychodzą jakieś niedoskonałości itd. Pamiętam np. ilość informacji o nowym lepszym AF w następcy canonowskiej piątki nim aparat wszedł na rynek. Zabawa była przednia dopóki aparat nie zagościł w rękach fotografujących
    Nie zrozumcie mnie źle - bardzo bym chciał żeby "Kasia" okazała się świetnym aparatem i bardzo tego Pentaxowi życzę...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Nie rozpędzałbym się z gloryfikowaniem K7 bo aparaty, które są już na rynku tak jakby nagle przestawały robić zdjęcia albo zaczynały robić gorsze . Teraz ludzie myślą o tym aparacie w kategoriach tego co jest napisane w specyfikacji i tego jaki on powinien być - tzw. myślenie życzeniowe. Jak produkt pojawi się na rynku specyfikacja konfrontuje się z rzeczywistością, wychodzą jakieś niedoskonałości itd. Pamiętam np. ilość informacji o nowym lepszym AF w następcy canonowskiej piątki nim aparat wszedł na rynek. Zabawa była przednia dopóki aparat nie zagościł w rękach fotografujących
    Nie zrozumcie mnie źle - bardzo bym chciał żeby "Kasia" okazała się świetnym aparatem i bardzo tego Pentaxowi życzę...
    Ja mówiłem w kontekście poprawy parametrów ( dla mnie dość istotnych ) , które kulały w K20 , a które teraz zostały poprawione.
    Do tego dochodzą uszczelnione obiektywy kitowe.

A co do realiów . Mam starą Minoltę 600si - gdy zobaczyłem E-410 + 14-54 od Heyahero w akcji , byłem w szoku - jak szybki może być AF.
    Toteż widać, że mam niskie wymagania .

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Tu nie chodzi o gloryfikowanie K-7, za matrycę, czy AF (choć podejrzewam, że jednak Pentax da tym razem radę). To się okaże po pierwszych testach, choć zakładam, że w testach gorzej od K10 czy K20D, nowa puszka się nie zaprezentuje. Mnie się właśnie ta pucha podoba za gabaryty. Kompaktowa, jak na lustrzankę, nie jest wydmuszką, a do tego siedzi w nim dusza zaawansowanego lustra. Nie zapomnieli jednak o pełnym gripie, czy dużym wizjerze. Pomijam kwestię filmów, ale nie powiem - może się przydać (np. w podróży). Uszczelnione body, uszczelnione obiektywy (w tym kity), słowem: wrzucić do plecaka i w podróż!

Myślę, że dobrym pomysłem Olympusa byłoby powrócenie do tradycji robienia zaawansowanych lustrzanek w kompaktowych wymiarach, choć na ilość funkcji/gabaryty w E-4x0/5x0/620 raczej nie powinniśmy narzekać. Ja tam bym chętnie przywitał nowego flagowca nieco odchudzonego w stosunku do E-3. Nie piszę "kupiłbym". Dobrze jest mieć jednak świadomość tego, że taka puszka w końcu trafiła by na jakąś promocję Olka, a cena w końcu spadłaby do "dolnych granic zdrowego rozsądku".

PS. Mówiąc o kompaktowości - podpinanie starych Zuikaczy do OM-1 to sama przyjemność!

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez heyahero ; 23.05.09 o 08:00
    "There's no such thing as free titties"

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Gdyby tak pancerny Oly, wielkości OM1, z chociaż 3/4 tego wizjera, z w miarę matrycą i jasnymi stałkami...

pozdrawiam

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Zauważyłem, że gdy pisze się o Pentaksie, lub pisze użytkownik Pentaksa
    jest najmniej trolowania, systemowych kłótni itd.
    Ten system żyje swoim życiem, nie przejmuje się słabą popularnością i znienacka pokazuje co jakiś czas, że jest dobrym graczem.
    Przeczytałem specyfikację, super aparat. Szkoda, że ma te filmy, bo to pewnie sporo jego cenę zawyża.
    Za to może dzięki temu dla potencjalnych kupujących wcale nie taki kiepski k20d zjedzie trochę jeszcze z ceny.
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Zauważyłem, że gdy pisze się o Pentaksie, lub pisze użytkownik Pentaksa
    jest najmniej trolowania, systemowych kłótni itd.
    Ten system żyje swoim życiem, nie przejmuje się słabą popularnością i znienacka pokazuje co jakiś czas, że jest dobrym graczem.
    Przeczytałem specyfikację, super aparat. Szkoda, że ma te filmy, bo to pewnie sporo jego cenę zawyża.
    Za to może dzięki temu dla potencjalnych kupujących wcale nie taki kiepski k20d zjedzie trochę jeszcze z ceny.
    Wiesz jak jest forum Pentaxa to przytulny kącik, jak zresztą i Olyklub, a Pentax i Olek to takie dwa niszowe bratanki dużo analogi można znaleźć w historii tych dwóch marek.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    na papierze wygląda to niesamowicie

Awatar PiterS
    Mieszka w
    Głogów
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Pentax robi dobrą robotę, już K20 zrobiła na mnie duże wrażenie, poczekajmy na cenę i trochę ochłoniemy. Jak narazie to zapowiada się ok 1500euro "The price tag is claimed to be around $1.500/€1.500". znalazłęm również i takie info http://www.obsessable.com/digital-camera/pentax-k7d/
    Ostatnio edytowane przez PiterS ; 28.05.09 o 08:13
    ------------------------------------------------
    E-510