Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 72

Wątek: Pentax K-7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Funkcja HDR (high dynamic range), łącząca trzy zdjęcia o różnej ekspozycji w jedno z szerokim zakresem dynamiki
    I to mi się podoba. Wszyscy o tym mówili, wszyscy tego chcieli, a nikt tego nie zrobił. A Pentax, nic chwaląc się, jako jedyny odrobił lekcje.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Miodzio normalnie. Widać, że pentax się nie poddaje

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    Miodzio normalnie. Widać, że pentax się nie poddaje
    Do tego nowe wersje kitów, uszczelnione. A że kity Pentaxa AFAIR miały dobrą opinię to może być ciekawy zestaw.

Cena za nowość taka jak EOS 50D i tylko trochę drożej niż A700 i Nikon D90, a K7 to odpowiednik Nikona D300 lub Olympusa E-3. Mnie się podoba, niech jeszcze wypuszczą Tokinę 11-16 w wersji Pentaxa i będzie fajny zestaw.
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

qbic
    Gość
    No ładnie. Ciekaw jestem jak będzie wyglądać FF w ich wykonaniu.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 20.05.09 o 17:01

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    No ładnie. Ciekaw jestem jak będzie wyglądać FF w ich wykonaniu.
    Jakiś czas temu czytałem stary Foto Kurier (stary - tzn. z czasów liceum, tj. 2003 i wcześniej) gdzie była wzmianka o tym, że Pentax próbował stworzyć puszkę o pełnej klatce jednak trudności techniczne i cena jaką należało by w tedy rządać zmusiły firmę do wycofania się z projektu. Kto raz uparł się na FF pewnie będzie się upierał dalej...
    MK

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    To bylo dokladnie 9 lat temu, w 2000 roku, na Photokinie
    http://www.dpreview.com/news/0009/00...na4.asp#pentax
    I bylby to pierwszy korpus FF na rynku Niestety matryca FF 6 MPix produkcji Philipsa dawala sporo szumow juz powyzej... ISO 100 Do tego Philips ciagle podnosil cene na to CCD, az w koncu w 2001 r. Pentax zarzucil projekt, mimo ze prototypy byly juz zupelnie funkcjonalne. Na tej samej matrycy Contax zrobil pozniej NXa Digital i... okazalo sie to gwozdziem do trumny tej marki, ktora jak wiemy przestala istniec praktycznie, mimo swietnych aparatow i szklarni Zeissa.
    A wracajac do tematu - z K-7 Pentax wraca do tradycji, jaka od dawna mialy Olympus i Pentax tj. male, zgrabne korpusy o mozliwosciach dostepnych u konkurencji tylko w duzo wiekszych obudowach. Tym co nie pamietaja proponuje swietne stronki o tychze historycznych (ale nadal swietnych) analogach:
    http://www.mir.com.my/rb/photography...m1n2/index.htm
    http://www.mir.com.my/rb/photography...sics/pentaxlx/
    Osobiscie cieszylbym sie, gdyby i Olek poszedl w te strone ze swoim nastepnym flagshipem, bo E-3 mimo, ze swietny aparat, jest wielkosci D300 czy 50D, a wcale nie musi a wrecz dla zaawansowanych i pro podroznikow foto fajniejszy bylby mniejszy

| OlyJedi Awatar festin
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Osobiscie cieszylbym sie, gdyby i Olek poszedl w te strone ze swoim nastepnym flagshipem, bo E-3 mimo, ze swietny aparat, jest wielkosci D300 czy 50D, a wcale nie musi a wrecz dla zaawansowanych i pro podroznikow foto fajniejszy bylby mniejszy
    Podpisuję się pod tym, co napisał sylwiusz obydwoma rękami. W sierpniu wybieram się w wysokie góry, i im bliżej do wyjazdu, tym bardziej przerażają mnie gabaryty i waga mojego e-3 w parze z 12-60 (mimo, że w normalnych warunkach kocham ten sprzęt )
    Muszę przyznać, że przynajmniej na papierze jak dla mnie Pentax wprowadzając K-7 i uszczelnione kity, wykonał kawał fantastycznej roboty.
    Teraz chyba pora na olka i jego uszczelnione m4/3
    pozdrawiam
    Paweł