Witam wszystkich. Do oceny. Na razie jedno (aparat Olympus 590UZ).
Witam wszystkich. Do oceny. Na razie jedno (aparat Olympus 590UZ).
Czy to max zoom 590? kraterki fajne, szkoda tylko czerwonej poświaty na górnej krawędzi![]()
Nie wstawiamy spacji przed znakami interpunkcyjnymi: kropką, przecinkiem, wykrzyknikiem, znakiem zapytania, wielokropkiem, tak jak i po nawiasie otwierającym, oraz przed nawiasem zamykającym!
To max zoom. Teraz czekam znowu na księżyc, mam już lunetę, będe w stanie zmieścic w kadr 1/8 księżyca. Niestety aberracje przy takim zoomie w tym Olympusie to norma.
Na ekran komórki się nadajeUltra zoomy nie nadają się do takich zdjęć. Przy kadrze 800x600, aberracja byłaby jeszcze bardziej wkurzająca. Jak już będziesz miał księżyc, nie staraj się pokazać 1/8 - pokaż cały ale bez (lub z niewielką) aberacji.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Oryginal zdjęcia ma 3968X2976
To dlaczego pokazałeś tylko 640x480? Tylko tyle "wykroiłeś" z całej klatki![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
To zdjęcie które umieściłe to zdjęcie odzyskane z tempa przeglądarki. Niestety nieumiejętne posługiwanie się picasaweb spowodowało że oryginał został usunięty.
To zdjęcie to jedno z pierwszych zrobionych tym aparatem. Teraz kiedy przeczytałem instrukcję 7 razy wiem, że następny księżyc zrobię 100 razy lepiejNiestety Olympus 590UZ ma jedną wadę. Fatalnie działa w trybie automatycznym. Czekam na pogodę i księżyc.
Nie wiem jaki jest sens w fotografowaniu księżyca.
Powątpiewam również w to, że tryb automatyczny w takim wypasionym aparacie może źle działać. Zapewne oczekujesz, że aparat będzie myślał za ciebie, co niestety jest niewykonalne.
Na czym polega jego 'fatalne działanie'?
Prześwietlanie zdjęć
Wrzuć jakieś przykładowe zdjęcie.