Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 93

Wątek: test Panasonica 7-14mm f/4

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kateb Zobacz posta
    najlepiej niech się posunie do takiego, żeby zdjęcia były idealne ;D
    Nie mam nic przeciwko, o ile zdjęcia bez korekcji będą tylko niewiele gorsze i nie będzie między nimi jakiejś wielkiej przepaści.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Czy wiadomo ile będzie kosztował panasonic 7-14/4 ?

W systemie 4/3 i m4/3 jedynie czego mi brakuje to szerokiego, jasnego szkła za rozsądne pieniądze. Chętnie przygarnąłbym 12/2.0 lub 14/2.0, ale pewnie nie ma co na to liczyć w najbliższym czasie.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cena w Polsce: 5097 zeta (bez komentarza)

źródło: http://www.pixmania.com/pl/pl/297323...-f007014e.html

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Taaaa.... Na eBay'u mnostwo ofert Kup Teraz po ~3 464 PLN. Z gwarancja JP + koszty przesylki. Nie jestem pewien jak z clem na obiektywy.

Mysle, ze trzeba poczekac, az pojawi sie masowo w UK i DE - wtedy i u nas bedzie taniej niz na Pixmanii - ktora (przynajmniej kiedys tak bylo) - nie ma towaru z polskiej dystrybucji! Czyli nie jest wymiernikiem "oficjalnej" polskiej ceny.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Taaaa.... Na eBay'u mnostwo ofert Kup Teraz po ~3 464 PLN. Z gwarancja JP + koszty przesylki. Nie jestem pewien jak z clem na obiektywy.
    Ceny z ebay, są ze strefy dolarowej. Jak doliczysz cło i VAT zrobi się z tego 5000 PLN.

Mysle, ze trzeba poczekac, az pojawi sie masowo w UK i DE - wtedy i u nas bedzie taniej niz na Pixmanii - ktora (przynajmniej kiedys tak bylo) - nie ma towaru z polskiej dystrybucji! Czyli nie jest wymiernikiem "oficjalnej" polskiej ceny.
    Jerry_R patrz troszkę realniej na ceny, bo się rozczarujesz. Zarówno w UK jak i Niemczech obiektyw będzie kosztował bardzo podobnie, bo ceny są ustalane na poziomie stref, a nie krajów. Różnice jeśli wystąpią, będą kosmetyczne. Nie licz, że ktoś tam w Japonii siedzi i ustala ceny w oparciu o zarobki w poszczególnych krajach.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Ceny z ebay, są ze strefy dolarowej. Jak doliczysz cło i VAT zrobi się z tego 5000 PLN.
    Zamawialem w zeszlym roku sprzet z JP z firmy, ktora sprzedaje wlasnie m.in. 7-14mm i z tego co pamietam, doliczyli mi w Polsce clo, VAT'u chyba nie... (choc nie jestem pewien na 100%).

Stad moje pytanie jak to jest z obiektywami, czy na nie obowiazuje clo? Bo nie na wszystko obowiazuje.

Zostaje zatem jeszcze prywatny import, glownie ze strefy dolarowej, ale to juz osobny temat...

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Moim zdaniem pomijając cenę z dostępem do obietywu będzie problem jak to było i jest z 45-200. Pomijając Pixmanie i sklep Panasa nigdzie nie można go znaleść.....Ma ktoś jakieś namiary?

dzarro
    Gość
    Od dłuższego czasu jest w zapowiedziach w e-cyfrowe:

http://www.e-cyfrowe.pl/panasonic-lu...h-p-11245.html

EuroLiberty
    Gość
    Zamawialem w zeszlym roku sprzet z JP z firmy, ktora sprzedaje wlasnie m.in. 7-14mm i z tego co pamietam, doliczyli mi w Polsce clo, VAT'u chyba nie... (choc nie jestem pewien na 100%).

Stad moje pytanie jak to jest z obiektywami, czy na nie obowiazuje clo? Bo nie na wszystko obowiazuje.
    Ten temat był już przerabiany na każdym forum sprzętowym. U nas chociażby w tym wątku https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=14370